IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, October 4, 2011

Gambar rumah babysitter sengal tu

ok la fine, aku kasi tunjuk gambar umah org tua tu
gambar ni dulu aku penah letak..zaman iman dok situ
cuma gambar org tua tu xde kot..
ala kalo sape2 yg tau kawasan ni, jangan anta umah dia ek

ni kt Flat Prima Damansara
*ade ke yg dok sini?*


tu org tu..umah dia GF tepi sekali kt tangga nk ke paking kete
mmg umah dia sgt best la sbb ko takyah menapak jauh nk anta amik anak

kt area sini org panggil dia IBU..indon tau dia ni..umur dlm 50++ tapi fit lagi..mmg awet muda jugak ler org tua ni
ntah la wei, aku nk ckp buruk pasal org pn bukan la kan
tp dulu dia jaga Iman, mmg aku akui BERSIH dia ni..
xde la anak aku berkerak ke ape kan..tapi part keselamatan anak tu dia kurang sket

sebok nk berjalan la kan..nk gi beli top up la, gi beli makan la..
pastu tgh2 gi kedai jumpa kawan, benti sembang la kan..
sembang2 sedar2 1jam tinggalkan budak kot..

pastu xnak akui salah sdiri..kalo dia ade sikap "CUAK" yg kadang2 bagus, dia akan teros call mak pak marissa time dia tgk marissa lemah after nangis lama tu
ni tidak, dia biar je gitu

sbb ape aku ckp dia biar je gitu?? sbb kawan aku dtg amik anak dia dlu, nampak la mata marissa bengkak..bile tanya dia ckp kena sabun..
kalo time tu dia ade inisiatif call dorg, at least ade la sket tunjuk sikap tanggungjawab tu kan..ini tak, dia bleh2 nk sorok kesilapan dia
manusia ape ntah gini!!

tp mmg aku xbleh lupa la camne aku kena marah dpn org psl badan Iman bintik2..mati2 dia salahkan aku kata umah aku byk nyamuk..hahaa padahal time anta tu badan anak aku licin wei..skrg ni mmg terbukti aku xbersalah

mana2 anta anak pn sama jek..yg penting kite kena jaga2 la kan mcm sorg reader tu komen
jgn terlalu percaya kt org yg jaga anak kite..ye la bkn anak dia kan..

aku doakan anak2 kite sume dilindungi Allah dr benda2 yg xelok..bile anta kt nursery tu mmg aku harap sgt Iman bleh jaga & protect diri dia sdiri
infact syarul skrg ni ajar Iman ngadu..
kadang tu kalo aku pukul tangan dia ke syarul mesti tanya Iman balik "Umi pukul kt mana?"
dengan harapan,kot2 dia kena ape2 kt nursery dia pandai2 la ngadu kt papa dia..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

-ade rezeki bile2 kot aku jmp marissa, aku posing2 ngan dia ye..
lepas dgr cerita dr bapak dia ni mmg aku rse nak pelok marissa tu
nk btau ramai lg strangers yg sayang dia..so jgn takut hadapi sume ni..
sbb aku tau dia mesti trauma sgt2..

15 comments:

♥cikmOt♥ said...

tulah tu...aku pernah ingat ko pernah buh gambar rumah bb sitter ni...

kalu aku idak la nak nganto sana...jauh yakmat kak...

Puteri Satu said...

ya allah rasa nak nitik airmata akak baca kisah marissa tuh.... giler duit la makcik tuh...jaga budak bukan sebab kasih sayang.. tapi sebab duit jek... gila... memang patut syana buat entry cam ni supaya tak de parent yang hantar anak diorang kat sini lagi... kita anak nangis 2-3 minit pun cepat2 pujuk... giler la orang tua tuh... giler duit...

Sh@MytO said...

selain marissa dia ada jg bdk lain x skang kak???

syanasaid said...

ade sorg lagi anak kawan aku tu kt situ
tp da ku hasut suh dia benti gak
cr la org len kan

Nana said...

ha deah nak sgt kan tgk umah dia
apa lg deah kita bakoo heheee

mama maman said...

sedih bc entry pasal anak2 ngan pengasuh nih... dl pun pernah kena, dpn kita sikit punya baik, belakang rupanya dia tampar2 anak kita, patut la behave semacam.. tp kalu jumpa skrg pun mama buat biasa2 je.. maklum la jiran.. tp apa dia buat kat anak mama.. mama tak halal duit dia ambik tuh.. nasib dia arr..

ZuNas77 said...

sakit dada aku baca pasal cite Marissa tu Syana oiii..kalau ko nak gi lempang org tua tu ajak aku join bleh??? pantang btol aku if dah amik duit kita, jaga anak kita sambil lewa je..ishhh..tu la dulu aku nak antar arsyad kat nursery pun was was. ye la mcm2 cite pasal nursery kan. Tp pada aku, cikgu2 kat nursery boleh tukar2. tak kekal. meaning tak semestinya org tu je jaga dari dia kecik smpi besar kan. If bbsitter, dia je yg jaga so mcm mana kita nak tau elok ke tak. apapun, bbsitter ke, nursery ke, sama je risiko dia. kita as parents yg kena btul2 monitor kan..bagus ko ajar iman ngadu2 mcm tu. biar dia tau apa org buat kat dia, nanti2 ajar dia protect diri sndiri plak.

KOLEKSI MEGAT DAN AZURA said...

Bila ko post tsory ni, aku teringat kisah Zhulaika tu... dah arwah pun budak tu..

Mmg betul, kadang kita kena sergah2 balik rumah ni. Untuk nak tahu keadaan sebenarnya...

Aku pun doakan agar anak2 kawan2 yg lain semuanya dilindungi ALLAH. Yang pasti NALURI IBU TU KUAT! Jadi ebelum hantar ke sesuatu tempat tu mesti kita ada rasa "gerak hati" ...

Bila dengar cerita begini, aku sangat bersyukur kerana dapat pengasuh yg terlalu baik untuk kami sekeluarga. Masa kat keramat dan masa kat rawang ni. Jadi, di kesempatan ini, nak doakan semoga Keluarga pengasuh aku tu Rohana Shair Mohd & Keluarga Kak Liza sentiasa dimurahkan rezeki serta diberikan kesihatan yg berpanjangan. AMIN....

gee ryder said...

kalau indon ni memang susah sikitla nak dipercayai...

harap2 iman ok dkt nursery

sW33tdARLiNG said...

mintak dijauhkan segala malapetaka

Mamamia said...

pengajaran..jgn indon yg jaga..indon kn dier??

Adyshariz said...

ramai kawan keje aisha yg dok kat flat tu, nanti esok nk siasat sorang2..kalau ader yg hantar situ, aku nk suh baca blog ko nanti..sakit ati aku baca dia buat budak tu camtu..

watyz said...

sengal nye org tua. konon kena gigit nyamuk salah. tggl kan budak melalak2 tu x salah???

qemaishak said...

Dia xde anak kan kak? geram je..

Sue said...

Hi syana. Saya pun tggl di sana. Awak tggl di block mana? Dah lama ke awak hantar anak kt sana? Mmg xpatut tul la org tu. Lgsung xde prasaan ke wat kt anak org mcm tu..kurang asam tul eee geram gak bila tau jd mcm ni..Hrp2 xde parents yg lain hantar anak kat sana...