IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, October 3, 2011

Port Dickson - Percutian Bajet ciput

Morning!!!
fresh rse nye after dpt bercuti rehat2kan minda kt tepi laut :-)
walau dpt pegi 2H 1M pn jadi la dr xde kan

tgh2 poket semput pn bleh gak gi berjalan
so kena pandai2 bajet ler expenses time oliday tu ye dok..

ok kali ni lain sket..sbb syarul BERANI kasi aku drive
haahaa pakcik tu mana nk kasi aku drive kalo dia dok dlm kete yg sama
dia takut nk pertaruhkan nyawa dia kt tangan aku..hahaa

so dr Sg Besi - PD aku yg bawak
walau mata ngantok, aku tahan beb..takut kena kutuk ngan pakcik tu..hahaha
aku ni bkn bleh kena econ kete..dan2 tu gak mata aku mcm ade gam :p
alhamdulillah..selamat sampai :-)
sampai sana kul 11 gitu..so tapau asam pedas utk lunch kt bilik

dapat apartment 1 bilik..tp besar puas la awang kenit tu berlari2 riang


selesa la utk 3 beranak ni bersantai2


dapur dia sgt2 best..siap ade stove so bleh la nk masak ape pn

mmg complete dgn rice cooker microwave bagai


toilet idaman hati

nak sgt toilet gini kt umah sdiri..tp sedar diri toilet sekangkang iman jek

hahahaa so xde nye nk buat seperate part gini

kesayangan hamba :-)

sgt2 xreti dok diam..ade jek dia nk usik..jenuh la marah

ye la kang rosak kena ganti, teros kang xjadi percutian bajet..hahaha



lepak2 kt bilik, tido2, makan2 jek

kul 5 baru la turun mandi2 kt pool :-)

risau gak takut Iman flu ke..sbb after dia sakit demam smp msk sepital tu mmg xbwk dia aktiviti mandi2 gini

tp alhamdulillah, setakat hari ni dia sehat sejahtera :-)

da abis mandi pool, bwk Iman jumpa laut plak

benda baru utk Iman..main dgn ombak :-)

yeahhhh


berani sungguh la dia ni

siap ajak gedik2 nk gi kat ombak


mak pak tak reti swimming, harus la cuak2 nk bwk anak mandi laut

hahahaa mandi pool udah le ye..


lepak pantai belakang resort ni jek

tp sgt2 kotor ler pantai dia

xselera nk lepak lama2..haaishh nape pantai kt malaysia ni xmcm kt oversea ek

siap bleh landing2 baring lagi


ko tgk tu

dia yg beria pimpin aku ajak msk laut..hahaa

sebok nk rse wave tu camne


ok nk jugak aksi lompat

lompat sket gini da mengah2 aku..hahaha

salute sape2 yg terer lompat lebih tinggi tu :-) *anda tau sape anda*



balik dr pantai, singgah play ground dlm resort tu

syiok ler Iman..suke tgk dia hepi gelak2 riang


big boy da Iman ..dukung pn rse isi padat

hahahaa


yang kagumnye, dia diaperless lepas mandi swimming pool tu

ade la dekat 1/2 jam lebih campur jalan2 pantai + main kt play ground

mula risau gak, kalo dia kechik xpe..ni kalo dia buang yg beshar..mau jenuh aku nk kutip..hahaa
elok msk toilet kt bilik teros dia buang yg kecik..hahaha nasib sempat ;-)


malam tu mmg lepak bilik jek

masak sardin + nasi makan tu je la dinner..mmg jimat oooo

pastu sgt2 lega sbb relax abis ler..
tido pn awal, lepak2 tgk tv..xde la pk nk jalan mana malam2 tu


:-)

11 comments:

♥cikmOt♥ said...

cantik la homestay ko dok tu...baper semalam weii...ce citer ce citer...

POSH76 said...

bessnyer gi cuti2....beb suka gambo yang lompat tu...kelas siap pegang baby hokey...

MRS. K said...

nnt update pasal tmpt stay ko tu ek

mama tisya said...

save ler sebab resort bank negara..beso lak tu....part lompat tu ok tk tg sebab dukung ank kecik..hehehe

NUNU EERA said...

bajet tpi nmpk mewah je.. best2..

PUANSTOBERI said...

wah...ni misti rasa lega je kan lps gi cuti2 ni.
aku je la yg 'sendat' lagi otak ni.
Mggu ni ada xtvt bes sket. moga2 release la :D

Nana said...

hahahah adakah orang dimaksudkan itu aku ??mmg semput wei tiap kali nk wat aksi lompat
xpela kurang2 peluh skit heheee

~diAhOntHeblOg~ said...

muahahaha..nana kn jaguh lompat pagar..

Anonymous said...

Assalamualaikum! Is there any activity other than beach in port dickson? am going there next weekend with family. Thanks in advance

syanasaid said...

kt PD ade muzium, mini zoo, ostrich farm

Anonymous said...

@syanasaid - nothing much just as i suspected lol! i think will be a good trip to just relax then. terimah kasih :)