IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, February 25, 2009

Kasut Tumit Tinggi

Saje la nk share ngan korg kn..da lama aku tak pakai kasut tumit tinggi ni..ade nk dekat 1 tahun la..1st dulu start tak pakai sbb Syarul ckp kalo pakai kasut tinggi ni ssh nak peknen..ok la kan..aku tak pakai la..kot sbb tu ke aku tak peknen kan..

pastu 1 sbb lagi mama ku telah menderita sakit kaki akibat berkasut tinggi dari zaman muda smp la ke zaman skrg..
siap kena operation ko sbb tulang kat tepi ibu jari dia da terbenjol sbb dok lama menahan tekanan kt bahagian bawah kaki..siap doc letak skru lagi kt tulang tu..smp skg tak elok lagi..
sian dia tau..start tu dia pn tak mengesyorkan kami anak2 dia pakai kasut tumit tinggi..

tapi ari tu balik Taiping ntah camne aku boleh plak bekenan kasut ni..
pastu tunjuk kt tukang bayar dia pn approve aku ape lagi..teros sambar..takde da pk2 byk kali..
ari ni pakai gi keje dok tawaf 1 Plaza Damas..bleh tahan seksa gak da lama tak pakai..
tp aku suke pakai heels sbb aku kn pendek..so haros la bile pakai aku rse meninggi diri sket kan..

kepada yg penggemar kasut tumit tinggi..hati2 la ye..jgn la pakai yg tinggi smp 3" tu..sian kaki korg..
sbb aku da nmpk kesan jangka panjang..no good..cth nye mama aku tu la..

9 comments:

Liana said...

betul yer Syana? Kimmi pernah juga dengar benda nie... Tp, bila beli kasut bekenan beno dengan yg tinggi2. Tp, sejak dah beranak nie... Tak larat ler... Sakit kaki... Pastu tak larat nak jalan jauh2...

jiejah d'blogger said...

hahahah even aku katik tp mmg x pakai heel laaaa .
biarlah selamanya ku katik wakakakaka

SyaNa said...

Kimmi~ betol..kalo nk pakai bleh..tp bagi kaki tu rest jgk

jiejah~ hahaha..aku ni kes tak dpt terima hakikat diri katik
hehehe

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

citer pasal kasut tumit tinggi ni kan..
masa lom kawen dulu klu beli kasut nak yg tinggi jek...
sbb makin tinggi makin lawa je kasut tuh...
tp mmg ada effect ler klu pki kasut tumit ni..
tak elok sangat..
setakat skali skala ok ler kan..
nak bergaya..
hihihi

helena's said...

nape tak elok..sy pakai hari2!

SyaNa said...

fieza~ mmg cantek pakai heels ni..tp kesan dia..sdri mau ingat ler

helena~ skrg ni mmg tak nmpk kesan dia dik..
mcm mama aku smp umur 50 ni baru la kesan buruk tu timbul..
kan bile pakai kasut ni tulang tepi ibu jari kite akan bengkok gitu..so tulang ni la yg tersembul tau..sbb dlu mmg dia pakai kasut stok 3" pny..lentik abis ler..
skrg da nyesal..

Anne Zain said...

aah aku penah gak dgr citer psl pe yg ko citer tuh....mcm2 la rumes aku dgr...aku pakai gak...tp tak salu...tgk mood...gi keje pakai..tp smpi opis bukak...jln 2 3 langkah je...hahaha..turun kete smpi opis...kat opis dah kai sliper..

Nana said...

aku sejak dah banak xde pkai heel lenguh ..xdan tua dah lenguh2 hehehe

zura@iwan said...

aahhh kita pon penah dgr cenggitu..pakai kasut tiggi x leh pregnan...tp x semestinya jugak kan..hehe...

skrg aku pon kurang pakai kasut tumit tiggi..