IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Saturday, February 28, 2009

Bubba Gump Shrimp @ The Curve

aku harap korg sume boleh bertahan ye ngan entry pasal makan aku..sbb skrg ni mmg musim aku makan byk..aku bukan show off okey..aku saje nk share ngan korg..ye la kot la korg buntu tak tau nk makan kt ne kan..leh la korg pegi tempat yg aku review ni..ala2 mcm crite Jalan2 Cari Makan ler..saiz badan pn da mcm pengacara dia tu..mmg kena sgt la kan..


okey smlm aku gi lunch kt Bubba Gump Shrimp..food sini mmg portion sgt byk..bagi aku ler..pastu udang dia mak datok mmg fresh..ko nmpk je kecik udang tu..tp isi dia padat ko..


ni aku amik Dumb Luck Coconut Shrimp



ni pasta kim..ape ntah nama nye..mmg lumayan udang dia..
erryn makan nasi


dessert share 3 org..sedappp..



okey ni ahli majlis tingkap..
kim & erryn


syana & erryn



dapat cekelat dr erryn..tq erryn..

Friday, February 27, 2009

Kg Baru, Kuala Lumpur

malam td me, hubbyku, ilia & member dia gi dinner kt Kg Baru..saje nk mkn western kt sana..kami menuju ke The Ship..ye la kot nama dia tu..sbb kedai tu ade kapal kt depan pintu masuk..so haros la di panggil The Ship..sgt la ramai umat manusia..da ujan selebat2 nye..tp dpt gak sit..pastu nk tggu makanan sket pny lama..kebuluq aku..

ok kt sini mmg aku nk wat pengumuman..AKU MMG PENGGEMAR WESTERN FOOD..sbb tu la ko akan nmpk dlm ni aku selalu mkn benda2 gini..
dan aku jugak terer masak western food..ihiks perasan gilos..cuma takde masa je..

Mix Combo Steak..member ilia tu order ni..


yang ni Lamb Leg ini Syarul yg punyaaa


T-Bone aku punya..


Sizzling Steak ilia pny


air kelapa


air durian belanda & hoho..holicks


me & ilia my besfren


tgh2 tggu food ttibe ade mamat ni tegor Syarul..member lama rupenye..sama matrik dulu..10 tahun ko tak jmp..haros la dia mcm was2 nk tegor Syarul..abis udah berubah saiz fizikal suami ku itu..mamat ni polis tau..bakal Tuan Arip..nampak tak yg kt belakang tu yg botak2 sume tu..tu sume polis la tu..bukan peminat fanatik Mawi ye even dorg botak gitu..



ilia & ezham (teman tp mesra?? )


i love u



ni la kapal / bot tu..dlm air tu ade ikan tau..


bestfren 4 ever



kereta baru Cik Iliawati..tersengih ilia dpt kete baru..nnt bwk aku ronda2 tau..

Thursday, February 26, 2009

Beg Cute


Jenuh aku kumpul setem Guardian ni smp 30 keping..smp kena mintak kt org..sbb tak mampo da nk beli brg
tp aku puas ati sbb akhirnye dapat gak beg ni..
korang ade tak kumpul setem Guardian ni??
kalo baru nk start ari ni mintak maaf la ye..sbb last 28/2 ni..so ade lagi 2 ari..

selamat berjaya!!!

CendoL

Korang suke tak cendol?? aku ni kureng sket cendol2 ni..sbb tak suke rse santan dia..
tp kalo balik Taiping..aku suke sgt pekena cendol mamak ni..
sape2 dok Tepeng sure tau gerai ni..
Syarul ckp dulu time sekolah2 cendol mamak ni 30sen ja..skrg ni ye la harga brg sume da naik..tak relevan la dia nk jual 30sen lagi kan..
tp 4 me murah la jugak..cendol pulut ni RM1.20 ke RM1.30 je..murah la dr dia letak RM1.50 kan..
mmg sedap ler..rasa sume cukup..tak muak..pulut dia pn sedap..
muke kepuasan dpt mkn cendol sebelum balik KL..
p/s: suami ku itu mmg tak reti nk wat gaya muke camne time amik gambor..byk kali kena snap nk dpt yg elok..huhu..abang..nnt practise dpn cermin ye..

Wednesday, February 25, 2009

Kasut Tumit Tinggi

Saje la nk share ngan korg kn..da lama aku tak pakai kasut tumit tinggi ni..ade nk dekat 1 tahun la..1st dulu start tak pakai sbb Syarul ckp kalo pakai kasut tinggi ni ssh nak peknen..ok la kan..aku tak pakai la..kot sbb tu ke aku tak peknen kan..

pastu 1 sbb lagi mama ku telah menderita sakit kaki akibat berkasut tinggi dari zaman muda smp la ke zaman skrg..
siap kena operation ko sbb tulang kat tepi ibu jari dia da terbenjol sbb dok lama menahan tekanan kt bahagian bawah kaki..siap doc letak skru lagi kt tulang tu..smp skg tak elok lagi..
sian dia tau..start tu dia pn tak mengesyorkan kami anak2 dia pakai kasut tumit tinggi..

tapi ari tu balik Taiping ntah camne aku boleh plak bekenan kasut ni..
pastu tunjuk kt tukang bayar dia pn approve aku ape lagi..teros sambar..takde da pk2 byk kali..
ari ni pakai gi keje dok tawaf 1 Plaza Damas..bleh tahan seksa gak da lama tak pakai..
tp aku suke pakai heels sbb aku kn pendek..so haros la bile pakai aku rse meninggi diri sket kan..

kepada yg penggemar kasut tumit tinggi..hati2 la ye..jgn la pakai yg tinggi smp 3" tu..sian kaki korg..
sbb aku da nmpk kesan jangka panjang..no good..cth nye mama aku tu la..

10 Tanda Kite Dah Tua

10 ciri2 kita dah TUA!!

Dapat topik ni dari PCM..kelakau ler..so sape2 rasa da tua tu batuk ehem..ehem sket...hahaha

1. Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca. Sekarang dekat2 tak nampak....kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh...suuurrrrr! !!! masuk.....!! ! Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas...baru masuk...

3. Dulu, masa tidur menhadap muka...rapat- rapat, sekarang berlaga punggung saja..... itu pun dah kira rapat sangat dah tu....

4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag ke...), sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la...

5. Dulu, pakai baju mesti sama...sama color, sama design, sama brand....sedondon. .. Sekarang, "Asal kau ada baju nak pakai udah la...!"

6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai se jam iron tudung...pakai tudung.... Sekarang, "Alah...you pakai yg "wrinkle free" tu je la....!" (dlm hati....macam la ada orang nak tengok dia...hiyyyy! !! Malam tadi tak mau nak gosok... lembab!!)

7. Dulu, sanggup jalan berbatu2 teman bini shopping, sekarang...tunggu dlm kereta je. Kejap-kejap SMS..."Lama lagi ke?" "Apa aje yg you cari ni...?"

8. Dulu, hebat....!!! sebulan sampai 12 kali..., sekarang, kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juga...

9. Dulu, menunggu pun dah keras.... sekarang, menunggu nak keras...

10. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buka..jgn pakai apa-apa. Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buka juga... "Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ke...?"

ade sape2 terasa ke??? hehehe..

Tuesday, February 24, 2009

Station 21 Bangsar

brape ari blog ni sunyi tanpa story..Jumaat CPU aku diambil orang sbb nk reformat..
pastu Sabtu - Isnin balik kg..rindu je nk update..tp takde bahan nk nk taip..nk ngarut pn takde idea..

ni tadi aku lunch kt Station 21 Bangsar..sape pernah mkn kt sini angkat kening..
sedap tau food kt sini..price dia pn ok gak..tak la mahal melampau..
tp kalo ko dtg time lunch dlm kul 1pm tu harus la berpeluh nk cop tempat + nk tggu makanan smp..
td aku settle kn keje kt Maybank Bangsar so dlm kul 2 baru tercongok kt sana..so tempat banyak and food smp pn tak la lama sgt..

me order Cream Mushrom Spageti


kim Bolognese Spageti


Side dish kentang goreng


kt sini takde nye dessert2 bagai..so order air je ler..tp air dia tak sejok sgt..ais dia cair dlm air..sbb dia guna air panas kot..so tak segar sgt ler tekak ko..


ni aku nk tunjuk muke aku skrg..da gemok sey..balik Tepeng 3 ari asyik makan je keje nye..so ni la hasilnye..sgt gemukk..huhu..

Friday, February 20, 2009

Resepi Rahsia

semlm lunch kt SR TTDI..ade keje kt Public Bank sana..nasib senang paking..
fuh..lega panas2 gini minum ais lemon tea..


pastu dia bg kepek ni free..mmg skrg sume dpt kepek free ke??


ni aku pny spageti bolognese ciken


opimate aku amek beef..kami amik set spageti + air= RM15
dia pnt cheese..mak datok byk gile..mmg gemok ler..lumayan ko..




pastu dessert apple ciskek
tu saje la makanan kami smlm..blk opis mata kuyu jek..kenyang sgt2..

Thursday, February 19, 2009

Jalan2 Cari Makan

smlm blk keje beria laki aku ajak mkn western..aku pn gedik la cadangkan gi The Curve nk try Kedai Bubba Gump (btol ke tak aku eja..lantak ler)..sekali kena reject..sbb dia malas nk jln kt paking kete tu..
da kena reject tu ligat otak aku cari tempat lain..mcm mesin otak aku berjalan..tut..tut..tut..tut..
sekali kuar data Uptown..ha..teros ku pecot (aku drive smlm..en syarul dok sebelah) msk ke uptown dsara..mata melilau cari kedai wstern..

aku makan T-Bone


en syarul dia kenyang..tp aku paksa dia mkn ciken wing..segan dow mkn sorg2..
sure korg heran kan..td kan aku ckp syarul beria ajak mkn western kan?? pastu dia kenyang plak..dia saje je nk belanja wife dia makan western..

ni la kedai tu..
en syarul belanja sye smlm..tq ye..

uptown ni la tempat paling kenangan bagi aku..1st time aku jmp syarul kt sini la..dia ni member kepada member aku..so tgh2 lepak ngan member aku tu dia call suh syarul dtg..so tu la 1st time jmp..tp time tu aku tak soka dia..kerek gile..loyar buruk..hahaha..sonok kutuk somi sdiri..amponn
tp da lama jd member tu timbul 1 perasaan asing..hahahaha budusss
tu nama nye jodoh..ko ngelak la camno pn..kalo da jodoh ko tak leh lari..bkn aku yg lari ye..dia yg lari dr aku..dia takot ngan aku..sbb aku selalu ngorat dia..hahahaha..aku advance tau..tak main la nk lembab2 ni..kang melepas..lalalaaa
apesal ttibe aku cerite kt korg?? konpius sebentar...

Coklat Berahi???




hahahaa..tajok lain mcm je bunyi nye..
aku baca paper utusan smlm ade dia buat kajian psl coklat ni..aku tertarik baca sbb kan da 2 ari ni aku asyik makan kek coklat..
kajian menunjukkan coklat mengandungi phenylethylamine & tyramine sejenis bahan kimia yg menyebabkan rasa sayang & berahi..
dia ckp coklat adalah 1 makanan aphrodisiac atau penggalak nafsu..hahaha aiyoo ko..
malah coklat ade bahan seperti ubat penenang yg buat kite hepiii
pastu dia ckp kepercayaan mkn coklat bleh naik jerawat tu karut sbb takde bukti khusus..
aku soka coklat..tp kalo sofea dia panggil kokkatt

Ani Sup Utara

korang pernah makan kt Ani Sup Utara?? aku kalo pegi sana sure amik bubur ayam..mmg sedappp pastu peluh la muke2 aku makan..
ni pegi last Sunday..lunch kt cni sbb malas masak..

aku konpem amik Bubur


pastu tambah ayam nasi ayam..sedap la sambal dia..


ni en somi makan sup ekor..dia ckp pompuan tak elok mkn ekor..nnt tumbuh ekor..hehehe..saje tak mo aku cukai lauk dia..kedukut..tp aku curi gak..lalala

Wednesday, February 18, 2009

Just Dessert

ni td aku mkn kek lagi time lunch..heaven nye..aku soka kek cekelat tu..mmg moist sgt2..tak muak..


ni opismate aku pny..


ni aku tapau 1 ketol kek cekelat tu..nk makan dlm kete kang..so kalo jem pn aku tak marah2..sbb aku ade kek cekelat yg sedapppp

Ubat Hati Lara

Ceh tajok mcm novel plak ye..aku nk share ngan korg..kalo aku mcm down jek selalu aku akan mkn benda manis2..cth cekelat ke..kek ke..

ni gambor smlm ngan kelmarin..aku makan brownies ngan kek..tp kek tu member aku pny..aku mkn brownies..mmg heaven btol..tp sile jgn runsing psl penimbang ok..mmg kalo mkn benda manis ni ati aku jd tenang jek..
td pn akku mkn kek gak..nnt aku upload pitcher ye..
(gambor kureng bermutu sbb aku yg amik..bukan "MUTHU" yg amik..keke sile gelak aku wat lawak tu..)
aku nk story psl card reader aku yg prob smlm..kan aku btau rosak kan..so aku gi la kedai bwh ni beli baru RM30 ko..sbb tak kose aku nk gi Jusco tu lagi..pastu ngan riang aku pn blk opis..
smp opis aku saje la nk try dulu yg lama b4 aku campak dlm tong sampah kan..
sekali ko elok cantek jek dia kuar fail2 dlm memory card aku ni ha..
ce ko btau aku ko hangin tak kalo jd kt ko??
da ade 2 card reader aku..hampeh btol la..saje je dia nk main2kan aku..tp tak pe..sbb aku da mkn kek 2 ketol td so aku agak hepi skrg..

Tuesday, February 17, 2009

Luahan Rasa

ari ni aku rase mcm sume tak kena..da nk bendera merah kot..da la nak upload gambor dr hp card reader rosak..aku mmg takde cable..so mmg hangin gile..padahal aku baru tukar sabtu lepas kt jusco wangsa maju..so da aku kena gi blk..pastu nk blk kg sabtu ni..bile plak aku nk gi tukar???
adoiii..sungguh la tak soka..

tu da 1 buat aku hangin..pastu ntah la aku mcm cpt sentap plak kt opis ari ni..aku rse sume mcm tak kena..so aku agak bad mood ari ni..aku rse mcm sume org nk tunjuk bagus..tp aku berjaya kawal so takde la aku nk marah tak tentu pasal kan..so kaedah terbaik ade lah diam sajok..yang penting aku tak respect langsung org kaya yg hidup dgn harta bkn usaha sdiri..ko paham tak maksud aku??cth mcm harta bapak ko..tak pn adik beradik ko..tak pn ko kaya sbb gaji ko dr duit rakyat bayar cukai..paham?..aku respect kalo ko kaya dr usaha ko sdiri..dr ko zero smp la ko berjaya..tu aku kagum..

pastu time lunch dlm kepala aku nk mkn laksa..sekali kedai tu tutup la pulak..adoii..ku tahan jugak sakit di dada..

aku harap esk lebih baik..sebenar nye aku nk luahkan dgn lebih telus & jujur lagi..tp aku tak mampu..so biar la aku pendam jek..sat lagi aku sembur sume kt laki aku..dia la tempat paling selamat nk aku luahkan sumenye..

Monday, February 16, 2009

Bday Party Sofea

Last saturday ade bday party my niece (SOFEA)..dia ni peminat Barney..so haros la kek pn bentuk Barney kan..party kecik2 jek..so layan la ye pitcher yg sedikit ni..

to Sofea..hepi bday..makngah & pakngah love u so much..

kek Barney ni order kt Lea Oven..kek yg sedap & tak muak creamnye..




Cupcake ni mama order dr member sekolah dia..tp da terpenyek di dlm kotak..so ade la yg cacat rupenye..






bday girl yg tak berapa sehat..so muke agak monyok sket..




antara food yang ade..sempoi je food nye..ate..mommy sofea tak larat..tgh sarat sgt

daddy & mommy sofea dipaksa pakai topi Barney yg dibeli oleh daku..


tersembor air liur Sofea..



sesi bukak hadiah..

Sofea sunggoh hepiii dapat manyakk hadiah..

hadiah dr mommy & daddy..
aku jeles dia dpt kete merah..

tak lama lagi Sofea akan jadi kakak..semoga Sofea jadi kakak yg best tau..