IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, April 30, 2010

Cloth Diapers

ni ade lagi barang baby yg aku nk tunjuk
*wink*wink*

ha terang2 address aku tu, so sape2 nk bg hadiah sile la ye..hahhaaa


ni aku beli 5 helai CD
Setiap CD ade 2insert, harga 1 CD 2 insert ni hanya RM26.00
brand Coolababy

sangat comel CD ni..suke aku :-)

aku tau sure ramai yg macam "eh susah la pakai CD ni.."
"ko rajin ke syana nk basuh bagai??"

bagi aku tak cuba kite tak tau kan. so aku akan try dulu
alhamdulillah syarul pn suke bile aku explain kt dia pasal CD ni

sampaikan time kt PUREEN ari tu aku nk amik diapers 2 pack dia ckp amik 1 je la, kata da beli CD..
b4 order byk kali aku tanya dia btol ke nk try pakaikan CD??

ayat dia "ok la kalo boleh jimat"
pastu dia akan suh aku refer kt org yg mmg guna CD ni..amik experience yg da guna
jgn la plak tny org tak guna CD
sah2 dorg akan ckp leceh + susah kan
so think +ve jek

aku beli CD ni kat kedai ni:
http://just-babykids-stuff.blogspot.com/

ade banyak kedai online jual CD la ni. ade macam2 brand, so korg kena pandai survey la
ade yg brand murah, ade brand mahal

tapi aku try yg murah dulu la. kalo ok, later2 aku beli la yg lebih berkualiti :-)


ok kt sini aku nk share sket info pasal CD ni, mmg bleh jimat:

Penggunaan Disposal Diaper:

Penggunaan dalam sehari : RM0.60 X 6 pcs = RM3.60
Penggunaan dalam setahun: RM3.60 X 365 hari= RM1314
Penggunaan selama 3 tahun: RM1314 X 3 tahun = RM3942

Penggunaan Cloth Diapers:

Katakan kos sekeping CD = RM39
Beli 12 helai: 12 X RM 39 = RM468
Beli 24 helai: 24 X RM39 = RM936
(lebih banyak lampin, lebih tahan lama kerana lambat lusuh)
-CD ni bleh guna smp 3 tahun tau. so beli 1 CD bleh guna smp anak umur 3tahun sbb size dia bleh adjust.

*ok tu je info aku nk share kt korg :)
kalo tak paham bleh la survey2 kt kedai online. mmg dorg akan terangkan ape itu CD

-tq pada kawan2 yg bg info pasal CD kt aku :) *diana*afne*

14 comments:

** atie + aisyah ** said...

dulu aisyah pun pakai CD.... skang ni CD tak pakai, Pampers pun dh tak pakai... hehehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

syana > tahniah beb .. welcome to cd clubsss .. heh..he.. jgn lupa buat pre wash 3 kali seb guna nanti yer .. btw nak ty .. yg ko beli nieh murah lagi compare to yg kita beli tue ker .. nak tambah cd aidil gak nihhhhhhhhhhh

A_SYHA said...

bagus syana,,,support the environment....next baby nanti aku nak try la.....masa fatin dulu tu..bila umur dia dah setahun baru tau...tp malas lak nak try.....chaiyokkk

mama tisya said...

bagus2...aku pn pki cd kt tisya...tp now die dh besar so on & off...tp bgs cd leh jimat lgpn bole guna utk ank2 yg akan dtg

mama_umar_maryam said...

yeay! tp siyes syana,mmg terase jugak jimatnye wpon aku apply time weeknd je,weh,aku pon pki coolabb ni jugak,ok ajek..(nape ko xtanye aku link kedai CD lain? aku dpt bli murah) xper, next time ko nk bli buzz aku

SyaNa said...

atie~ lg jimat tu beb pakai spender jek..hahaa

diana~ yg link ko bg tu byk da sold out.so aku try kedai len :-)
ko gi usha kedai dia

asya~ moh la sama2 kite support :)

erryn~ aku harap semangat aku ni tak hangat2 taik ayam wey..hahaha

zeti~ smlm aku br tau link kedai ko beli CD ni..mmg tgh sales kan. murah..huhu rugi jek rse.tapi takpe nnt aku nk try beli kt situ plak

♥♥ atie ♥♥ said...

Salam syana..ati pun beli Cd kat situ..hehe..baru je mencuba utk anak² ni..so far alhamdulillah..anak ati yg sulung tu pun suka sbb kaler² tu ceria kan..hehehe

SyaNa said...

atie~ kan suke kaler dia..nnt nk beli yg corak2 plak
pastu cute jek tgk montot budak pakai CD ni..montok
hahaaa

iem said...

salam kenal...
terjumpa blog nii..nice blog..


tahniah dah pregnant ..jaga bb baik2 ye..

pasal cd tu mmg bagus pakai cd nii,jimat pun jimat..klu cam budak yg selalu kena ruam doktor mmg cadangkan pakai cd je..

SyaNa said...

iem~ tq :)
tu la harap2 tak pudar la semngat aku ni

ratu78 said...

aku tak start beli cd lagi, kena gtau hubby aku gak ni, byk leh jimat ni weh.....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang pun beb..aku dengar kawan2 aku cakap CD nie menjimatkan...harus ko cuba jugak nanti..

gee ryder said...

cd ni sbrnye dh lama wujud zmn aku kecik lg mak aku guna..skg org lebih komersialkan lg..sbb mcm2 patern dh ada..cantek..
dulu2 aku tgk org pakai cam sng je xde mslh..cuma skg dh ada yg pakai buang..suma jd mls..ermm termasukla aku haha

Nana said...

aku ingt esok2 adik damia nk pakaikan cd la