IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Wednesday, April 21, 2010

List Barang Baby

ala gambar soping barang baby ari tu tak sempat snap lagi
hutang la ye :p
maybe sabtu ni aku nk pegi PUREEN STOCK CLEARANCE
so nnt aku snap sekali harung ye

ok b4 tu meh aku share list barang yg aku buat
maybe tak complete tapi ok la list ni byk membantu aku, so far
aku lupe aku amik kt mna list ni..yang pasti mmg aku survey byk blog org
tq ye sumber2 inspirasi aku tu :)

1)Bath Time
- Besen mandi
- Toiletries (set kecik udah)
- Vicks + baby oil + nappy rash cream + minyak telon
- Sikat
- Towel
- Nail clipper
- Cotton ball
- Cotton buds
- Wet wipes
- Tikar getah
- Tungku baby
- Thermometer
- Kerusi kecik (yang ni utk mummy nk mandikan baby..takde la kena cangkung kan)

2) Bedroom
- Baby cot / play pen
- Bedding set
- Selimut
- Almari

3) Feeding Time
- Botol
- Berus botol
- Sabun botol
- Termos
- Warmer
- Sterilizer
- Bekas susu
- Milk storage
- Nipple cream
- Nursing cover

4) Cloth
- Rompers sleeveless (5) - newborn
- Rompers longsleeve (5) - newborn
- Kain bedung
- Pampers
- Seluar
- Barut
- Sarung kaki & tangan
- Kasut / stokin

5) MISC
- Beg baby
- Baby sling
- Car seat
- Baby monitor (kalo nak la)
- Penyidai baju
- Bakul baju

6) Mommy
- Bengkung
- Set bersalin (selalu ade sekali ngan bengkung)
- Tungku
- Breast pump
- Pad
- Disposal panties
- Breast pad
- Stokin

* tu je takat ni list aku..hope dpt la bg idea kot ade aku termiss ape2

19 comments:

saveme_zero said...

weldone dear,complete dh list ni. moga semuanya dipermudahkan k..aminnn

~ana~ said...

syana, dlm pa n ma bln mei pun ada list kelengkapan bayi..pastu info utk bakal2 ibu jugak...

SyaNa said...

kak sue~ aminn..tq kak

ana~ tu la..tak beli lg bulan mei pny..kt kedai bwh ni takde :(

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

syana bg newborn jgn beli byk sgt .. 10 helai tue byk gaks .. coz baby cpt besar ler .. kita beli bj new born 2-3 helai jer .. yg lain beli 3-6 mths punya .. size 14,16 .. lipat2 skit tang tgn n suar ok je .. nanti syg ler bj newborn x leh pakai lama ;-)

IDA said...

brg mamanya jgn lupe beli ye...nk tambah skit...maternity pad n breast pad :-)

koref said...

hah tu la baru nak ckp pad jgn lupa..

SyaNa said...

diana~ hehee..aku part tu da skip sbb baju adief banyak kak phira bagi

ida~ oo yang tu aku lupa nk letak :p

Afne said...

syana, aku dulu pakai dispo panties sng.. basuh gonyoh trs buang.

happy shopping ;)

koref said...

vicks beli yg 21st century punya..for children..nappy rash cream beli drapolene..drapolene nie kalo ruam kat badan pun ok..

BULLET said...

waaaa...nanti sure terjumpe kite ni...bullet pun pegi jugak...huhuhu

A_SYHA said...

list tuk mummy tu...rasanya leh tambah...breast pad, breast pump....disposable panties....stokin....

SyaNa said...

tq korg :)
aku da tambah list
lagi2 kot ade yg termiss

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tue la kan.nanti ada sales pureen tue..ingat nak pegi jugak la..

rasp said...

ermmm...apa org panggil tu...
maternity bra ek...
senang bila nak menyusukan baby..

CikPuanMiera said...

kat mane eh clearance stok neh?

Nana said...

wah bagus dah siap2 wat list senang nanti nk cek apa yg kurang kan

aku ada gak tgk kat paper td ws pureen aih geram je nk g

Ami said...

huyeah bleh tiru ;p ok ami tambah mane yg ade dlm list ami plak ek.
bouncer(kalau nak),thermometer.pastu utk bfeeding nak milk storage,nipple cream,nursing cover.

ratu78 said...

best weh wat list brg2 nak di beli ni, aku terjah pcm je tgk list, pastu biasalah sifu aku ada kat opis ni hah...errynn :) dia byk lah membantu aku...

Nana said...

list ni berguna utk aku plan 2nd bb ni heheh
dah lama xberanak kan xingt dah ceklist utk bb