IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, April 7, 2010

DVD cap ayam

ngeh ngeh..aku da dpt DVD player baru..even cap ayam, ade aku kesah???
hahaha janji berfungsi dgn baik kan
syarul beli kt TESCO dgn rege RM78.00 kot (lupe tapi below RM100 la)

kami ni suke pakai jenama cap ayam kalo brg2 letrik ni
bkn ape korg, sedar diri masing2 tgn yg suke menjahanamkan barang, so beli murahan sudah
kalo rosak tak la ralat sgt kan

dulu punye DVD player pn cap ayam gak..selamat pakai 3tahun lebih gak
pastu ujung tahun lepas rosak..so tak la ralat mau campak buang kan
andai dpt bertahan smp waranty abis pn takpe..ni kalo dpt bertahan smp 3tahun mmg berbaloi2 :)

Mcm TV aku pn jenama ntahape (BOOM kot) tapiiii syarul pakai tu dr dia sekolah lg kt Tepeng nun..pastu membawa ke umah bujang nye
smp la ni kami kawen nk msk 5tahun alhamdulillah elok lagi TV tu
mmg la TV aku tu hodoh paras rupenye sbb besar mcm tong drum nun..tapi janji bleh tgk udah la kan..
nak ngendeng TV LCD plasma bagai blom lagi la kot..even da brape kali raya plan nak tukar tapi tak jugak tukar2
redha je la pakai tv gabak tu :)

*DVD tu ade tempat sumbat USB..nnt nak try la cucuk thumb drive.takyah beli DVD da, download jek movie ape2 nak kan..jimat di situ :)

9 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cap ayam pun xpa janji dapat guna sudah..hehhehe

kenny de said...

tul tu.. janji pandai jage pandai pakai.ehehe

SyaNa said...

miss purple~ btol tu :)

kenny~ sbb tak pandai jaga la beli cap ayam..hehe tgn masing2 penjahanam

Nana said...

hehe aku penah bli cap ayam gak 98 hengget
lama gak la tahan sekali dapat kt amrul baw blk kluang tros jahanam

rasp said...

nie nak crite...
w'ouls slalu beli laa dvd haremmm..
rohsia tau...
so bila mainkan kat dvd player jvc w'ouls dulu...
asyik2 lah hang gitu...
last2 w'ouls gi carrefour beli player cap ayam...
amik ko...sampai lani elok je lagi...
yg jvc tu, baeknya simpan buat pekasam hahahahaha
sapa kata barang cap ayam tak elok...

SyaNa said...

nana~ nasib murahan kan nana..jahanam pn takpe..pakai buang gitu :)

rasp~ hehee sis moh pomot cap ayam..kualiti cap ayam ni kkdg lg bagus..tahan lasak kan

ALoNa Cintamaniszlite said...

Cap ayam jgn dipandang rendah tau syana. Sebab sardin cap ayam skang dh mahal dari sardin King Cup tau, hoho. Tin senang dibukak lak tu.

Akak pun kalo thermo pot, dvd tu mmg guna yg sama kilang tp tempek lain2 brand tak penah dgr tu, ngee..

Thermo pot kalo beli jenama pana pun..3 tahun dh lingkup. Akak beli yg jenama x pun...3tahun gak melingkup sbb 24jam on kecuali out station balik kg ke cuti ke..hehe.
Jd, baik beli jenama x aje. Dh 4x jahanam...sama aje tempoh hayat dia..3thn..kalo lebih pun..ada ler 3-4 bulan beza, ngee

psst; SAHAJA AKU lama tak apdet??

mama_umar said...

yeahh,idup cap ayam!!!!janji blh tgk movie,selagi xsangkut dvd tu kan

Nana said...

aku beli dvd cap ayam gak dulu elok je aku pakai dapat kat amrul sekejap je jahanam