IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, April 16, 2010

Rezeki Allah

Syukur alhamdulillah :)
smlm ptg dpt berita yg menggembira kan
ape dia??
hehehe bos bg increment..syukurrrr alhamdulillah *gaya iklan kt TV*

tp idok la sebyk gaji kome2 ye..gaji aku even degree tp ciput jek..
tak caya gaji aku kecik?? nak tau gaji korg besar ke tak, tgk kena byr income tax ke tak??
mcm aku ni lambat lagi kot baru kena bayar :p

tapi aku tak kesah gaji kecik pn kt sini..sbb aku hepi keje opis ni
staff tak ramai. aku ngan kim jek pun..dia buat keje dia, aku buat keje aku..
so no birokrasi wat so ever

bos pn ok..tak la byk cekadak sgt, tak la tak byk cekadak..so so jek..
nama pn bos kan..tp tak la pernah aku nangis lg keje kt sini
hahahaa ye korg, dulu aku pernah keje 1 company ni, tak nangis tak sah wey
sbb geram + sedih org layan ko mcm sampah

lagi 1 aku tak suke kalo keje opis drag2 smp ke umah.abis kul 6, aku tutup otak aku soal keje
so itu la yg aku dpt kt opis skrg ni :)

*entry ape ni?? aku pn tak paham..hahahahaa

12 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah rezeki baby la tue...aku hari tue dapat increament dulu baru dapat news kata diri pregnant..heheheheheh tahniah wey..tahniah..

rasp said...

syukur dpt increment sis...
w'ouls uwaaaaaaaa tak de rezki for any increment or bonus....
ada keje kosong tak kat situ hahahaha

Diarihatiku1976 said...

tahniah dari akak.. rezeki anak tu...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alhamdulillah rezeki baby tue syana .. semoga makin murah rezeki pasnie ;-)

Nana said...

ni la org kata rezki bb, tu baru bb dalam perut, mama dah dpt naik gaji agk2 bb kuar nanti apa lg agknye mama dia akan dpt naik pangkat maybe?heheh
tumpang happy utk ko..aku ni dok tgu gak gj naik patut bulan lepas xde pon

gee ryder said...

shopping brg bby la ape lg..rezki baby tu..
yup yg penting environment best n sng hati selalu

Boss lama said...

Shana, boss yg dulu tu yg kat INTACT tu lagi ok kan?. Asyik belanja makan je.ek? siap pergi shopping time keje lagi. Gaji ciput tapi bonus tak tunggu hujung tahun. Boss ada 'massukk' dapatlah 'bonus' even tengah tahun, haha...

mama_umar said...

syukur2,aku pon mmg mengamalkan tidak bwk balik keje opis or homework kt umah,pd aku cukup2la 7-8jam siang hari..lgpon aku klu bwk balik,budak2 tu yg kijekan nnt hahaha

mya said...

sama la kita syana. berkongsi kegembiraan yang sama.. tapi gaji aku pun menciput gak. but tatapp syukurrrr :)

ratu78 said...

allhamdullilah...rezeki baby tu :) aku dulu pun penah keja sampai tahap nangis bagai weh, pastu siap wat balik keja kat umah lagi, mcm kuli batak je aku rasa.. tp semua tu dah berlalu dah...harap2 tak lalui lagi fasa tu hah...per2pun yg penting mmg kita nak keja ngan keadaan happy :)

sall said...

“MAKAN MCDONALD FREE?????”

Nana said...

nak mekdi juga