IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, May 24, 2010

Checklist Hospital Bag

skrg ni aku tgh usha2 list2 brg nk letak dlm hospital bag
prepare sket2 takot ade yg termiss plak kan

so jom cekidautt :-)

Baby:
1) Tuala & tuala muka
2) Mini toiletries & wet tissue
3) Baju baby utk pakai time balik
4) Barut, mitten, booties & topi
5) Selimut / kain bedung
6) Diapers 8-10 pcs

Mommy:
1) kad hospital & I/C
2) HP & Camera
3) Mineral, biskut, roti
4) Tuala & tuala muka
5) Toiletries & tissue
6) Seliper toilet
7) Maternity pad & disposal panties 8 - 10 pcs
8) Nursing bra & nursing pad
9) Sweater & stokin
10) Baju nak pakai balik
11) Nursing pillow

*so kalo ade yg tertinggal, korg tlg tambah ek
ni pn aku dpt dr blog org *terlupa sape* nway tq pada sume sumber2 info ni ye

9 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nebes lak aku membaca list2 nie..huhuhuhuhu sekejap jerk rasanya masa berlalu kan..takut pun ya gak nie...walaupun ada lagi 2blan lebih jerk lagi..tapi skrang nie masa cepat jerk berlalu aku rasa..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

dah email list brg kt email yahoo .. nanti cek yer bila dpt .. tgk edd tue .. dah makin dkt tak lama dah ... take care yer ;-)

marinahunny said...

amboii dh namanye blogger, kamera pun masuk dlm list..hahaha

Nana said...

minyak panas jgn lupe pas banak je sapu teros satu badan

Hafiezah Othman said...

syana..aku rasakan..diapers utk baby tu x cukup la 8-10 coz baby pas lahir dia byk berak najis kaler ijo tu..aku sarankan ko standby satu beg yg ade 32 keping tu..ahaks..

mama_umar_maryam said...

ko con4m czer kan,hehe,okla tu preparation list ni aku tgk,mcm kwn aku siap bwk troli bag mcm nk blk kg dah,hehe

ALoNa Cintamaniszlite said...

syana...syoknye tgk n3 pasal shopping barang2 baby ni...
aaaaa...akak rasa nak menghamilkan diri balik semula ler...tp takder rezeki lagi ni..hehe

Selamat ye syana..semoga selamat.
Jaga diri baik2...

CikPuanMiera said...

mira download checklist kat mypermatahati.com.. siap print 2 3 set.. mmg boley digunapakai seme checklist tu.. :)

Iela Fazielah said...

shana: baju baby pakai balik je ke.. nnt ms nak masuk bersalin nurse mintak kita bg dia baju baby n diapers, selimut baby n minyak bayi, mitten n booties utk dipakai lepas bersalin. bj baby bw dlm 3 helai.

mummy lak jgn lupa bw kain batik, stoking and bj berbutang utk mudahkan susu anak nnt..