IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Thursday, May 6, 2010

Set Bersalin Terbaik

selamat pagi :-)
korang aku nk mintak tlg sket boleh???
boleh la ek. ni aku tgh survey set bersalin
so kalo korg bleh share experience

lagi 1 aku nak tanya, set bersalin ni sama je kan kalo utk yg bersalin normal or C-zer kan
ye la kite mana tau kan kot2 aku terpaksa c-zer kan

kalo bleh share la price dia sekali

aku harap korg dapat bantu aku ye :)
tochei

11 comments:

MRS. K said...

saya beli nona roguy tapi tak beli set dia! beli pil dengan minyak je kot..nasib i tak beli bengkung siap2..kena czer daa...

SyaNa said...

kalo czer mmg tak bleh bengkung ye?

Asma said...

hari tu pegi tgk ofismate bersalin..mak dia bg petua beli yg timbang2 tu..nk tgk rasi ke tk..takut baby panas ke..kita tahan ke..nek ruam ke x?? beli sikit2 then try..kt kedai jamu ada jual, klu rasi then boleh beli lg..tp dependsla..klu nk beli yg set terus, mungkin sesape ada pengalaman boley bgtau...aku pun x ada pengalaman g..heheh..sampaikan petua org je..

rasp said...

masa i bersalin, i slalu beli yg set je, amway. Siap ada bengkung tu, RM3++ kot kalo tak silap. Semuanya akak bersalin normal.
Menurut makcik urut akak tu, dia ckp amway nie ok. Kalo breastfeed baby ok je, tak panas. Sebab makcik nie mengurut ramai, so dia kata dah tengok ramai ibu2 yg makan jamu2 itu ini kan...takat haritu (3years ago) amway is one of the OK nye brand....and i pun agree gak le...

IDA said...

syana..normal dgn csect tak byk beza pun.cuma kalau csect..awal2 tu just pakai bengkung yg zipzap tu..kalau nk pakai yg bertali tu tunggu lame skit baru pakai..
jamu ni ada yg sesuai dgn org tu..tak sesuai dgn org ni..aku dulu pakai leesa formula..tp xsesuai sbb baby ruam..tp ade org pakai ok je :-)

mama_umar_maryam said...

sumer jamu ok kot syana,ikut pd org jugaklah..klu tnye aku,of cos i go for NR,hehehe..pil xpanas,malah tambahkn susu..beli time tgh promo,klu tak mmg 3++ lah

helena's said...

nt saya mengandung kakak jadi caunselor eh..hehheehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mama aku cakap set amway bagus..kebetulan pulak akak opis aku pun beli set amway tue..nanti aku publish kat N3 aku...

s2m3r said...

leesa....baik sangat dan mudah...

akak dah guna syana..huhuhu

kakak ila s2m3r..boleh gitu

Wak said...

Jamu apa pun OK.. cuma keserasian yg membezakan ..mcm2 ade dlm pasaran.. sesuai atau tak aje.. to be fair, tak bleh nak kata produk tu bagus, produk nie tak bagus.. yg terima tuan punya badan.. jamu moden atau kampung.. OK je.. utk lepas czer aku galakkan makan madu ajer, apa jua produk haruan aku tak berapa recommend.. madu adalah perubatan terbaik dlm islam.. terbukti dan nyata dlm al-quran dan hadis baginda Rasulullah saw. Nak kesempurnaan, cantik dan sihat luar dan dalaman utk jangka panjang.. amalkan makan madu pagi sekali dan petang/malam sekali.. insyaAllah ketujuh2 lapisan yg kena belah tu.. akan baik dgn sempurna dan rahim kembali kepada kedudukan asalnya dgn cepat, cantik dan mantap. Hidup berumahtangga pun bahagia hendaknya.. insyaAllah. Selawat 3 kali dan surah 3 Qul sebelum jamah madu tu.. lepas habis pantang.. hang balunlah apa jamu pun.. tapi tgk jugak anak tu.. ader kesan sampingan atau tak.. hihihi.. minggu depan wife aku abis pantang.. habaq kat Choy sambung sekali posa ramadhan..

najahmel said...

saya pulak pakai amway... tgk mcm ok trus apply jd dealer. hihi... skrg sy juai RM280 free postage je. berminat bleh kal 019-4489418