IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, May 12, 2010

Hadiah anniversary terbaik

tahun ni sgt best even takde celebration pn anniversary lepas.
tapi sgt gembira + bersyukur sbb lepas 5 tahun br rezeki anak tu mariii (insya Allah)

konon nk gi makan2 isnin lepas tapi aku kena ceri beri plak. so takot nk kuar gi makan kot kang gelabah nk cari toilet :p

pastu esk tu syarul plak tak sehat, badan sengal2 + demam sian :(
pastu pas baton kt aku plak, gusi aku bengkak, so tak bleh nk makan benda pejal
nk bukak mulut nk suap pn payah..huhu
dugaan btol . tapi syukur sbb baby sehat :-)


ni check up jumaat lepas. baby sehat & sgt aktif
mmg tido malam skrg ni tak nyenyak la. nk cari posisi yg best tu agak payah
badan pn da makin berat. jalan tu da mengah2. mmg dgr la nafas aku bersepah2

*setelah bincang ngan doc, dia suggestkan aku C-zer utk kurangkan risiko kt baby
uncle aku yg buatkan procedure IVF ni pn suh C-zer gak.
aku ikot je mana yg baik utk baby..
skrg ni tgh kumpul info pasal bersalin czer.
sape2 ade experince bleh share ngan aku :)

21 comments:

MRS. K said...

kite pon c-zer! mengejut! bukaan langsung tak bukak, sakit besalin pon belum lagi, tapi sebab baby dah lemas, kena la czer..

czer tak sakit pon tapi lepas ubat bius abis baru terasa! takpe, skejab jer sakit, hari ke 3 dah boleh jalan dah!

~Eila @ Along~ said...

syana...
eppi anniversary bebeh..
aku plak rase eppi hehe padahal ko yg peknen..
takpela.. aku harap2 baby dust ko dtg pada aku plak...

naper ko kena c-zer wehh?? kalo tu jln terbaik.. aku doakan sumer selamat ehh....

mama_umar_maryam said...

xper syana..adiahnye ade dlm perut ko,hehehe

Jiejah @ Iza said...

hepi anniversery syana+syarul .
hadiah terbaekkk ada lam peyut,x sabar nak tgk anak sedara lahir, x kisah ler lalu mana ..tingkap ka ,pintu kaaa ..janji ko n bebi selamat :-))

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

napa kena c-zer beb??? story la skit...xpa la.doc taw apa yang terbaik...klu e2 yang terbaik tuk ko nan baby..so apa salahnya kan...
aku doakan ko selamat..baby jugak....

dalila said...

kene czer ker syana? tak kisah lah..yg penting anak ngan ibu selamat..buatlah apa yg terbaik..ikut jer nasihat doktor..

SyaNa said...

mrs K~ cuak gak org kata mmg tak sakit tp kite rasa doc dok godek prot kite..

eila~ fuh fuh..aku tiup bg ko..hehee
tq eila

zeti~ tu la.aku dok usung hadiah ni..hahaa

SyaNa said...

jiejah~ tq :) tu la janji sume ok aku pn redha je

purple~ nnt aku story nape ek.

dalila~ tu la, ikot je ape yg doc kabo elok kan

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku mme merasa .. demi baby mmg redha da serah diri .. ko pun tau citer time aidil kan .. mmg kena jaga sgt2 .. oh yer dlm mag pa n ma ada baju khas yg utk org bersalin c-zer tue .. pakai utk bg cpt baik .. yg pasti gamat & ikan haruan x leh ler .. time aidil dah dr remind awal2 ... coz nanti kesan luka dlm melekat2 .. if fully bf mmg aku tolak ler set2 bersalin .. mkn ubt dr. vitamin & air oren tropicana berbotol2 ;-)

maryne said...

syana...mana2 pun ok..janji ko dan baby selamat...c-zer. pas beranak baru rasa sakit, tapi makan gamat , insya allah cepat sembuh, kalau czer, best, ko boleh pilih tarikh yang ko suka untuk anak ko...hehehehe..happy anniversary..kejap jer kan 5 tahun, aku rasa cam baru semalam g kawin ko...ko sanding kat dewan pakai baju kaler hijau ( kalau tak silap la )..hahahahah aku dgn ad pun dah 6 tahun...kejap jer...hahaha...dah tua la kita nie beb...rasa cam baru semalam kita dok kat tembok kat umah sewa kita kan...i miss that moment...take care syana...

~ana~ said...

syana, nnti kena banyak minum air oren/mkn buah oren..tu dr bgtau..tu salah satu utk luka cpt baik...kita yg 1st tu czer, mcm sis diana gak, mmg tolak la set2 bersalin ni sbb nak fully bfeed..

Nana said...

hadiah anniversary yg sangat2 bermakna ni kan..

SyaNa said...

diana~ nnt aku ym ko ye.byk nk tny ni :)

maryne~ ttibe aku sebak plak baca ayat ko :(
teringat zaman dulu..hehee

ana~ thanks ana share info

SyaNa said...

nana~ haah..sgt2 best even tak celebrate mcm selalu

juelee said...

epi annibesary.... hadiah yg paling bermakna nie..

Puteri Satu said...

akak pun c-ser bersalinkan Aqilah... insyaallah tak de apa-apalah... sama je bersalin normal ngan c-ser.. yang penting kita selamat kan....

saveme_zero said...

kena czer sebab apa yer. leh stori skit tak

Diarihatiku1976 said...

apa? c-zer... auuu takutnya .. takpelah syana.. buatlah yg terbaik... dgr nasihat dari yg pakar ya....

CikPuanMiera said...

apsal kene ceaser eh? story la sket

Shamz + Fieza = Muiz said...

salam syana..
syana sama ngan fieza..lepas 5 tahun baru ada zuriat..tp syukur alhamdulillah...
berpeluang untuk gandung anak sndiri..bezanya fieza tak buat IVF..

fieza pon c-zer gak atas arahan doktor..pd mulanya doktor estimate baby besar..lepas tu..fieza ckp buat la apa saje demi keselamatan keduanya..lg pon dah lama tunggu tuk dpt babay..terus doktor kata c-zer lebih baik..

apa2 pon..yg penting semua ok.. fieza doakan syana selamat hingga bersalin nanti..

cintaKusayangMu said...

xpela kak..klu dh takdir kena c zer kita terima je la..pastu wat masa skrg ni jgn dok cari kt youtube ke mane2 video pasal c ser ye..kang ngeri tahap cipanzi plak kang..qis dh tgk video ngeri gitu ..tu pn lps umur darwishes ni sethn 3 bulan..pastu betul gak kata doc tu..dr koyak bwh , koyak ats..baik koyak setmpt je..xde la sakit semua tmpt nnt..ok la tu akk dpt plan nk deliver baby bila..qis aritu emergency c ser tau..nsb baik la date pn cun je,20.01.2009...hehehe

ok, last but not least...jgn pk kn sgt ttg cser tu..enjoy ur pregnancy k...mkn sepuasnye smntara bleh mkn..kang dlm pntang jgn nk teringin2 mcm2 ye...hehehe