IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, November 2, 2010

Doctor yang buat IVF

ahad lepas Iman berpeluang jmp doc yang buat IVF tu
hehee bukan org len pn "Tok Uncle" Iman jugak

Uncle aku ni jmp Iman time kt Pusrawi masa deliver tu jek
pastu xjumpa2..aku nk gi kuantan pn xpegi2
haiishh nasib la last sunday dia dtg KL
ade rezeki Iman nak jmp


Iman suke ye jmp Tok Uncle..



Papa & Iman


The Boys



kitorg dinner kat Kenny Roger's


Mak uteh & Uncle


Drinks & muffins


Dorang makan 1/4 chicken



Aku makan sandwich jek
hahaa konon nak diet la.tapiii sandwich tu pn bercheeseeeee
hheeee


sape2 nak buat IVF meh la tny aku soalan :-)
ade bajet dalam 10K boleh buat da

21 comments:

ciK mOt (",) said...

perghh gler mahai...
aku kena buat tabung bersamamu ni syana...sob sob...

zura@iwan said...

ooo....Tok Uncle yg buat IVF ritu yer....

10k ke? mahei jugak kan..kalu mampu bleh ler..huhu....aku ni kena la buat slow2...tp tu le..x thn tggu dh ni..huhu

SyaNa said...

cik mot~ mmg mahal.tp gud investment.hiks

zura~ aku pn jenuh kumpul wey..bile cukup jek teros zass buat

mama tisya said...

iman mkn kenny jores ke, tisya tnye:-p

Latina said...

salam syana..nk tnye..IVF tu klu utk kakitangan gomen ada diskaun tak??

SyaNa said...

erryn, ckp ngan kak tisya, iman da puas mkn time dlm perot
hehee

latina, aku rasa xde kot.sbb yg ni bkn under gomen tau..UIA kuantan pny.mmg xde diskaun

areina said...

Hi Syana..dah lama follow your blog about IVF..wish can follow jejak langkah Syana..plan nak buat awal tahun depan kat LPPKN, dah 3 kali fail IUI..any advise?Asyik risau je kalau putus harap bila tak berjaya..takuttt..lagi takut daripada nak hadapi treatment.Any tips?huhu..TQ

SyaNa said...

areina tips tu xde la.tp kalo da buat ape2 treatment tu IUI ke IVF ke, pls pls amik cuti rest btol2 kt umah..sbb kkdg fail sbb mental kite tak kuat.so kena relax kt umah xyah stres2

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ensem la tok uncle iman nie..hehehehhe...

areina said...

Hmm true..u mean cuti selepas prosedur kan? Kalau IVF, Egg Transfer..kalau boleh nak mintak dok spital jer..baru tau rest..huhu..doakan saya ye..TQ

Gieyana said...

10k..mak aiii! tp x per..yg penting usaha kan!! wang ringgit boleh dcari...Aperpon hepi 4 uols psl da hasilnya berkat dr Usaha + kesabaran..:)

Iela Fazielah said...

uih.. 10K syana... tp xpe.. berbaloi.. kalau ila pun sanggup berhabis demi zuriat... nak proposed kat kakak ipar yg dah 5thn kawin xde anak gak

Nana said...

aku nak je suh kakak sedara aku wat ivf ni dah 15 tahun kawen xde anak
ensem doktor tu hehe

sall said...

10k...mehel jugak ye. Boleh byar cikit ke..??hihihihi...

mama_umar_maryam said...

mau xsonok iman jmpe atuk dr tuh,hehehe,siyes weh nmpk ceria iman didukung dek pakcik ko ;)(sbb kenal dr dlm perut)

ayien78 said...

syana..teringat masa dulu2 ko sedih sgt tkde baby... skrg sure ko rs happppppyyy giler...happy for you too syana...

Nana said...

kennhy rogers aku paling suka dia nye ice blended nyum2

nani said...

salam,
syana, leh pm akak atau post kan balik citer A-Z Syana leh dapat Iman (IVF) tuh... Kawan akak kat opis nie tanya coz ritu (lunch hour), akak dok godek2 blog Syana. Dier ternampak, akak citer la nie blog frenz akak... Baru ada bb (IVF)... dier berminat nak tau camne, berapa kos, kat mana buat & macam2 lagik... he3

SyaNa said...

kak nani, akak bleh klik link treatment kt tepi belah kanan bawah blog saya ni..sume ade dlm tu :-)

areina said...

Syana,

Nak tanya..masa buat IVF dulu, minimum egg diperlukan berapa ye, yg memenuhi syarat saiz dia?sbb my DR cakap dalam 10-13 biji mcm tu..mcm banyak sangat jer..??
Takut pulak effect over induced by drug..

MrsNorizi said...

syana..akak nk cuba buat IVF this year...ader tips tak