IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, May 25, 2012

Rumahtangga 5 tahun tanpa anak

tadi baca kt FB quote ni:


yes sangat2 betul...
b4 ada Iman, rumah kemas jek..ok tak la kemas licin berkilat..tp "kemas" la..

pastu nak shopping ape pun boleh..takyah beli susu, takyah bayar nursery
hari2 makan sedap..makan VS 4 5 kali pn no hal *tipu*
tapi skrg ni, nk makan SR pn gagah2 jugak..
nak holiday pun tak yah planning2..dpat resort terus kemas beg..zasssss
tapi skrg ni, nk holiday terpk2 bajet nk teruskan kehidupan kendian hari

tapiii...even begitu, hati rasa kosong jek..
shoping2 takde penghujung...balik rumah tgk muka suami, suami tgk kite..
masing2 paham hati sunyi..


syukur kepada Illahi sebab kurniakan zuriat yang bijak setalh lama menunggu
penantian & usaha yang berbaloi2..semoga Syamil Iman menjadi anak yg soleh boleh mendoakan umi ngan papa bile kami takde nanti



Insya Allah ada rezeki, kite bagi Iman adik plak ek
doa2 kan la aku ye..jangan kata aku ni jenis merancang ok
aku dok la mengharap "bendera merah" tak dtg tapi asyik la dia dtg..nak buat camne kan, takde rezeki aku lagi...


dapat sorg ni pn aku da bersyukur sgt...macam2 yang dilalui utk dapat kenit ni
bb tu aku rasa Syamil Iman ni special sgt..dia mcm survivor tau...
dalam banyak2 benih tu, dia yang survive untuk hidup dengan kami

mode: angau rindu Iman :(



18 comments:

Puteri Satu said...

betul tu.... tak de rezeki tang sana...ada rezeki tang sini kan....

Afne said...

syana, aku pun rindu anak2 aku...

Dee said...

betul syana..kwn dee orang berada..tapi takde anak..duit byk travel sana sini..hidup sunyi...serius..hidup rasa kosong tanpa anak..dpt sorang pun dah bahagia sgt kan..

♥ Wina ♥ said...

sangat² setuju dgn statement tu!

kdg² bile anak² buat sepah or nakal, kite bising² tapi bile dorang xde kat rumah or jauh drpd kit, kite nak dorang ade & buat sepah pun sanggup :-)

wina doakan syana murah rezeki tak lama lagi :-)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Yes...betul tuh Syana.Insyaallah...ada jugak rezeki nanti.Sabar yer. YM pun sama Syana..4 tahun baru boleh dapat Yayan, tu pun berubat mcm2.Bila Yayan lahir, bermakna betul hidup YM wlpn Yayan sakit, YM tetap bersyukur diberi peluang oleh Allah merasa menjadi seorang Ibu. Baru2 ni, Doktor kata, mungkin YM susah nak pregnant dah, peluang tipis sgt sebab YM sendiri pun sakit.Tapi, sekali lagi, YM tetap positif, Doktor bukan Tuhan, kan?(^_^)

AdanyaKauUntukku said...

akak pun sama lah Syana
masih menanti rezeki 'hati baginda soltan tu dibuka' untuk akak mengandong lagik...
mmmmmmmmmm

SURIA AMANDA said...

i ada Dania sorang cukup la..amat bermakna hidup ni...tambah plak anak buah i si kembar tu...lagi la bermakna ...dah tua nanti kat diorang la aku tumpang kasih..huhu...tp kan..rindu nak ada anak lagi...sendirian berhad punya..tp kena kahwin la lagi sekali...

AkmaFaizal said...

anak tu kan rezeki...syukur dgn anugerahNYA... :)

ilia said...

Sedih baca entry ko yang ini. hampir menitis air mata. Teringat kisah2 lalu suka duka ko menempuh pelbagai pengalaman demi mendapatkan zuriat sendiri. Even aku tak rasa apa yg ko rasa dulu. Insyaallah sahabatku. Semoga tuhan akan memberi rezeki yang lebih kepada ko. Amin ;-)

qemaishak said...

Betul sangat tu kak, tu kadang kat opis ni teringat duk marah anak, rasa nak balik peluk dia je huhu

Moga ada rezeki iman dapat adik , insyaAllah.

pnsusu said...

betul..betul....

Amat2 sunyi.....terasa diri ini terasing...
Mood sedih

Nory Zoulkefle said...

saye baru setahun kawen,dah terasa sunyi.lg2 klu hubby kene keje time weekend, lg lah mati kutu dibuat nyer sorg2 kat umah...x taw cmne nk mula dlm usaha nk dptkan baby ni???

::NureeN:: said...

:)... insyaALLAH... sama2 kita berdoa yerr

LoVEaQshA said...

betul tu kak,mmg terasa sgt2 kan..
Zura pn mcm2 usaha wat smpla annivasary 4taon dptla adelia zahra..hapy+tharu sume ada,xsgka ada gak rzki nak ada ank sdri..
Insyallah moga ada rzki akk nk bg iman adik..:-)

Myra Jay said...

Mcm Myra pun dah 2 tahun sunyi tanpa anak.. Masih menanti dengan penuh pengharapan ;)

Cute Mum said...

insyaallah akan datang rezeki itu nanti..

leeza deraman said...

yelah .hanya org yg mengalami masalah nie jer akan paham saat nak menempuhi perjalanan rumahtangga tanpa anak.sy pun masih berusaha dan terus berusaha.memang indahkan dpt perasaan seorg ibu...:-(

leeza deraman said...

yelah .hanya org yg mengalami masalah nie jer akan paham saat nak menempuhi perjalanan rumahtangga tanpa anak.sy pun masih berusaha dan terus berusaha.memang indahkan dpt perasaan seorg ibu...:-(