IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, August 14, 2012

Bebel persiapan raya

korang camne sume da settle ke?
aku ada yg tak settle lagi...tp malas nk risau2 sedapkan hati sdiri je ni

kuih betul2 ada 4 jenis jek
ok la tu..sbb berjaya tahan napsu x beli byk2
itu pn beli kt sedara mara tolong2 mana yg patut kan

baju raya aku rasa nye sume da settle..
baju kurung pastu baju jalan..kain tu pn banyak yg org bagi
kumpul2 dr awal tahun kot..pastu tempah la buat baju raya

baju Iman pn so far sume cukup
alhamdulillah murah rezeki Iman sbb Tokma & Tokba yang belanja
hadiah bday aritu..jimat duit umi..hehee

langsir raya recycle umah mama punya
hahaa mama tempah baru, so turunkan yg lama msk dlm plastik
aku hantar dobi jek
jimat bukan??? buat ape bazir2 no good..hahaaa

lagi ape ek?? balang kuih kena selongkar stor mana ntah aku lempar
balang kuih ada 6 ketui, so kena cr kepek2 nk muatkan lagi 2 balang tu

rumah last week da panggil org cuci
tak larat la sejak dok umah 2 lapis ni nk kemas sdiri
rindu plak dok umah cenonit :(
sap sap soi siap kemas
ni kalo nk buat sorg2 mmg tak larat nye
aku ni sejak ada iman, kalo kemas umah x suke dia ada
mcm aritu suh syarul bwk dia gi jalan2 aku kemas ngan kakak indon tu

baju apaknye yg tak settle lagi
ate asal aku gi soping jek dia ada keje lain
nk suh aku beli kan mmg tidak la..oh pakcik tu sgt cerewet bab baju
dulu awal2 kawen mmg aku belikan sdiri
tp da 7 tahun kawen ni, lama2 aku jd tak tau nk belikan plak
hahaha sbb rupenye byk baju aku belikan dulu tu dia x berkenan
so baik la cari sdiri ek
ntah bile dia nk gi beli ntah..ikut dia pakai ape yg ada jek
eh no no no...ape kes plak kan nk pakai baju lama
anak isteri baju ngelip2 baru..

duit raya sampul raya sume ok
x sabar nk dpt esk duit raya nk masukkan dlm sampul
aku suke part tu..duduk ber2 ngan syarul pastu sambil mskkan duit sambil borak2
iman make sure kena tido
kang tak memasal sume tu duit dia..

kete tak service lagi, nasib tayar da tukar
tayar lama bunga da mati *ye ke nama dia mati*
ntah..tp mmg perlu tukar la
service tu kena buat tu, lama x service

lagi...tu je kot yg x settle lagi
sume part syarul tu..hahahaa
kire part aku da settle da :-)

bile tgk list ni 90% da settle bleh raya kan
tapiii...ntah mood raya tu x de
orang kalo kata sume da siap ni, kire mood raya kemain la kan
tp tak tau la apesal..
rasa sbb bulan ramadhan ni byk benda aku miss tak dpt buat :(
*biar ku pendam*
so mcm hilang seri raya tu

tapi try jugak nk kasi semangat raya tu dtg
sbb x baik la kan sedih2 org nk gembira2 sambut raya kan

ari jumaat nk balik kampung, da bleh da start kemas beg ni
pastu pasang lagu raya kuat2, mesti mood raya mariii
hehee...


14 comments:

Sidratul Muntaha said...

aku sederhana je thun ni even raya rumah pakagogo..
apepun..
psl kelengkapan
byk la aku siapakn sikit2
esp baju dia
klu thun ni ade
thun depan takde
sbb dia mgm tak suke belanja tuk raya..
asal ade..

SURIA AMANDA said...

sama la jumaat balik kg..khamis malam tu gerak balik seremban..kena naik train..x leh naik bas..nanti jammed

Falsya said...

aku recycle je baju nikah..xde de nak buat2..laki aku bising kain yg hado pun xbuat2 lagi baju..hahaha..

ehh, ko terlupe satu la syana..duit raya aku?..hahaha..

Lily@MamaZaraZareef said...

seronok baca persiapaah raya orang..hehe..kitorng utk anak2 rase dh almost settle kot..utk mak paknye yg belum 100%..dah tua2 ni malas plak berserba baru..nk beli utk diri sndiri pon pk banyak2 kali kot2 ada benda yg lagi penting utk dispendkan..ehehehehhe

Lelaki Ini said...

huhuh
same lah kite!
sume dah settle!
eh jap..
kueh raya tak settle lagi!

Mya said...

aku ni makin tahun ke tahun takde mood dah nak raya.
fikir anak je lah.
kalau diri sendiri, mau aku pi bercuti jalan-jalan je. huhu..

♥ Wina ♥ said...

betul² membebel nie ahahahhh...

bestnye balik kampunggg!

Rasp said...

i pun suka part2 masukkan duit...
sronots...
i pun balik hari jumaat...
minta2 janganlah jam sgt hari tu...

Nory Zoulkefle said...

esok baru nk pi cari baju raya...harap2 ade size lg yg tinggal...adoii

ieda said...

akk pun sederhana je dik
mana yg perlu sahaja
baju2 anak2 punn semua berbudget sbb x tahu dpt bonus raya atau tidak kami nie .. soo beringat2 aje lahh ;)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

ym pun byk lagi tk settle.uwaaa! A'ah la, lelaki ni same je kot, cerewet noo bab baju..huhu...same la ngan my asben.tp, ym buat tak reti, time special day, ym beli je baju ikut tekak sndri, haha...! Seb baik pki gak wlpn tk selalu, huhu

Papa Mifz said...

salam kenal,

PM sekeluarga alhamdulillah persiapan raya dah siap...ala kadar jer...:)

Iela Fazielah said...

tudia..dah buat check list... aku gak xsettle lg..nnt aku pun nak citer gak la..haha..selamat beraya syana

ALoNa CintamaniszLite said...

Syana tak rakam ke segmen blog pilihan AKW tu?? rakam ler dan simpan kat dlm blog ni, kan..hehe..
Jumaat ni ada ulangsiar AKW kul 1 ptg tv2...


**Syana, akak sepatutnya turn 1 Syawal kat Tepen dulu tahun ni tp disebabkan mak akak baru jer meninggal dunia 7/6 ari tu...kitorang amek keputusan raya kat Bentong dulu teman ayah akak sengsorang kat sn & ziarah pusara mak akak 1 syawal tu. Rasanya takde rezeki lagi lah nk jumpa syana, syarul dan syamil iman, hmm...