IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, August 29, 2012

Bila suami masak di hari raya

morning!!!
hari ni sorg2 jek kt opis, KIM cuti adiknya mau kawen weekend ni
wan plak domam :(
bosan la hari ni..

ok nk cerita pasal hari raya ke3
mmg plan xmo jalan2 raya..nk dok umah mak masak2 tunggu org datang jek

pastu mula la plan nk masak itu ini kan
syarul skrg ni kagum hakak..hahaha
rajin nau masak nya..mau tukar kerjaya kah??

dia jadi ketua chef hari tu..sume pn kena dgr cakap dia :p
menu:
Bihun sup tulang (ni la yg syarul buat)
sup dia sedap..terbaek la abang

pastu ada kak ina buat rendang ayam
aku just tolong2 potong jek

pastu jemput la opismate syarul dtg beraya
sapa lagi, blogger femes tu la..Mya

thanks babe sudi datang umah kami...
aku riba tu anak sedara baru lahir
anak adik syarul..kusyuk dia dengar mak ngah dok ngumpat di hari raya..haaha

gambar atas tu tak la nampak sgt kegemokkan aku kan
ha hamek ni gambar terang..

keluarga si merah jambu
hehee...

mama mya pn ada sekali
tq mak cik sudi datang..rupenye2 dorg ada sedara dkt2 umah MIL aku tu
da org ni kenal org tu, org tu kenal org ni..hahaha
Taiping ni besar mana la..pusing2 org tu gak..

pastu lepas dorg pulang, ramai la sedara mara dtg menduyun
pastu lupa da nk snap gambar
yang penting, makanan licin

tq suami sbb sudi buat sume tu
nnt bleh buat kt umah sdiri plak ek..kite panggil kawan2 sedara mara dtg umah

cakap pasal open house kan, tahun ni rasa2 mcm xsempat buat
sbb setiap weekend ada kenduri kawen..nangis setan2 sbb makin byk masjid terbina :-)

tapi kot ada yg sudi nk dtg tu, roger2 meh..insya Allah ada hidangan utk anda

kena ingat: setiap tetamu yg tu membawa rezeki masuk ke umah kita..so layanlah tetamu sebaik mungkin..kalo takde ape sgt kt dapur tu, hidang megi masak sedap2 letak telur pn xpe..hahaha

12 comments:

mama tisya said...

dapnye bihun sup tulang syarul...

AdanyaKauUntukku said...

ye betul tu
suka pesanan syana....
jgn sekali2 tolak kedatangan tetamu....

♥ Wina ♥ said...

lelaki nie macam tue..tetiba je boleh datang semangat nak masak hihihiii

Falsya said...

Untung ade somi pandai masak kan..sedapnye bihun sup tulang syana oiiii...

Cute Mum said...

erm.. uyun tahun nie memang tak beli barang basah pon sebab tgh tgu nak bersalinkan.. tapi kalau ada tetamu yg sudi dtg, pasti ada makanan disediakan.. fries n nugget pon boleh kan.. :)

SURIA AMANDA said...

sgt betul...setiap tetamu yg dtg berkunjung membawa rezki yang sama..eh eh...Mya kawan seopis suami ko nok...

watyz said...

terbaik la bihun sup tulang. aku pon x mampo bebs... :)

Zura@Iwan said...

alhamdulillah...blurppp sdpnya...

hehehe..pandai syahrul masak yer...bleh la len kali msk lagi...

ALoNa CintamaniszLite said...

seronok lah bila pasangan rajin ke dapur..

Mya said...

tq babe kerana menerima kehadiran kami sekeluarga. cewah.
aku curik gmbar yaaa..

ilia said...

megi masak dgn telur tuh hidangan biasa aku pi umah ko...tak hagak2 pi umah org..masuk trus ke dapur pastu request megi..hahahaha...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Baiknyer encik syarul yer...bertuah syana!:)