IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, August 27, 2012

Cerita Raya Pertama

Morning!!!
adoii tak de mood mau update blog
rasa kekok jek nk menaip
hahaaa

kali ni raya tak posing byk sgt
rasa mcm kena beli DSLR la jugak
sbb bile camera cenonit ni, sume pn macam malas nk tolong aku snap gambar
hehehe


so gambar pn xde banyak2 sgt
kitorg gerak blk tepeng jumaat malam tu lagi
gerak kul 1 pagi
saje mau smp ngam2 time sahur

pastu lepas zohor Sabtu gerak gi Gurun plak
turun beraya dgn Tok aku :-)

bleh plak suamiku pancit tgh jalan
hahaa
tu sbb malas nk travel siang
syarul tu kalo drive siang sangap
mula la ngantok

pastu stop kt kepala tol Gurun
hahhaa padahal nk smp da
tp dia nk lena sat kang susah nk sembang ngan org kampung time ngantok
xpe, kasi dia caj bateri dulu


anaknye plak cargas masa ni
sebok nk kuar dr kete
sempat la aku potong kuku Iman kt tepi jalan ni
hahahaa

best gak raya kt gurun
bunyi mercun dum dam2 tak benti

syukur aku dpt join solat raya
mcm tahun lepas susah nk tinggal Iman ngan org lain
kali ni da big da, ngade la kan kalo kena tinggal kejap nk nangis

budak hepi :-)
tahun ni da paham la ape tu RAYA
duit raya pn da kenal..hahaha

family belah babah kt gurun 

gambar ni sume Iman snap
sweet :-)

ni lah Tok Tom aku
mak babah ...
:-)

rumah pertama kami gi beraya
jalan kaki jek 
sbb beria nk pegi: dia hidang lauk kampung!!!!

lauk terbaik!!!
huhu lapar T___T
sume masakan kampung
ulam2...

Iman pn sabar menanti nk makan
haahaa

bersama adik bongsu
Mai yg da belajar kt UITM kola pilah
tp rasa mcm dia baby2 jek lagi
hahahaha

nk tgk umah tok aku???
tu ha..mmg betul2 kt kaki gunung jerai

mandi pn pakai air paip dr bukit
sejuk jgn ckp la kan
tu yg Iman pagi2 mmg aku tumpang mandi umah Lang aku kt kampung bawah tu
semput plak Iman kalo kasi mandi air bukit tu pepagi

nnt aku tayang gambar yg senonoh sket 1 family ek
tak syiok la camera kecik ni
nk cr camera best sket la
yg mcm Yuna pakai dlm iklan tu
hehehe napsu semata :p





9 comments:

mama tisya said...

camera kecik la sennag org nk tlg snap..kalo yg beso2 kn org tk reti..hehehe

Falsya said...

bgs la alasan ko nak beli camera DSLR..hahaahha..smpt lagi kan motong kuku si hensem boy tuh..kuikuikui..

gile sedap makanan kampung..aku asyik jmp, lemang, rendang, laksa..xjmp lg nasik nieh..

♥ Wina ♥ said...

aku tak kira tahun nie nak jugak snap gambar raya 1 family pakai hp ke kamera kecik ke, janji ade hahahahhh

and tercapai jugak hasrat aku ;-)

MRS. K said...

uit haitu pi jual plak slr ko.. skang nak beli pulops.. hehehe..

eh aku haitu raya pendang, snap gak gunung jerai dari kejauhan

mama_umar_maryam said...

suasana kampung mmg best xlwn mane2 kan..apelaiee..rembat yg dlsr biasa2 tu pon dah ok sgt dah..

Zura@Iwan said...

rasa regret plak..x byk gmbr raya ni..huhu...

x dan nk snap2..huhu

SURIA AMANDA said...

aku suka jer suasana kg mcm ni...sure best kan....

Nana said...

mak aii umah kat kaki gng mmg sejuk beku nih mandi pg2

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku suker jer warna nie .. he..he..he.. aku pun sama sarung tdg awning jer .. settle ;-)