IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, August 1, 2012

Dah tak setia seperti dulu

Camno nak setia??? ko mahal sgt
hehee...

aku kasi Iman pakai mamy poko ni start dr dia balik dr hospital masa bersalin dulu
mula pakai Pureen, tapi montot kenit tu terus merah2

so bapaknye pegi kedai mana ntah, dia tanya mana diaper paling mahal??
ewahh bapak..paling mahal dia cari
time tu teruja sey anak 1st kata ko...sume nk yg mahal sbb dalam kepala hotak yg mahal = berkualiti

yes!!! sgt berkualiti mamy poko ni
tak perlu di sangkal lagi
tapi ko mahal sgt..kalo time promo paling murah aku beli RM41.00
kalo tak promo smp RM54.00

























ko bayang lah kalo kata ttibe stok abis time xde promo..nangis mau beli
banyak kali aku try brand yg murah, sekali x kena dgn Iman mula la syarul bising2
last2 bazir jek x pakai

ada la 2 -3 brand aku beli b4 ni tak serasi ngan Iman
kalo ikut bapak nye mmg nk teruskan pakai mamy poko jek
tapi aku yg sebok try and error mana yg sesuai utk Iman

sekali tu try anak kak phira pny diaper
brand Drypers..eh eh...molek sgt ngan Iman
tebal pn tebal..pelekat dia pn best

terus jatuh chenta..hahahaa
beria la aku yakin kan syarul ckp elok Drypers ni..
Iman pakai x bocor, muat2 jek montot dia..hahahaa
syarul tu mmg cerewet kalo part anak bujang dia tu

 ko tgk rege dia...
jauh beza ngan mamy poko

mana la aku tak jatuh chenta...
jimat duit...yang penting selesa :-)
ala aku baru start pakai bulan ni..beli terus 2 pek
1 umah, 1 nursery
mmg terasa la jimat nye..hahaha

mana yg kite bleh jimat tu, kite jimat la kan
ikut hati aku mau tukar susu dia gak
hahaa kejam kejam...tp xpe la..yg tu kite tggu smp dia umur 4 tahun
kite tukar susu morahan ek..hehehe

kaya mak ko lepas ni..sume brg anak dia nk cut cost
hahahaa


13 comments:

Sidratul Muntaha said...

pureeen
hat kaler biru tu elok
hat yg merah tu merah2
dak ara pakai lagi la ni
nak murah ko cari kedai singseh syana..
mcm setot
takde size dah..
mgm kena beli brand mummypoko ni jugak
size xxl
aku selalu beli kat ban on tong kat selayang tu
or satu kedai singseh kat sri gombak.
dekat2 dgn MCD
tu mmg murah
baru 33 - 34 ringgit
klu tgh sale
mahunya dapat dlm rm29
hoohoo
dak ara tgh pakai drypers plak tetiba sbb pureen dia abis ni
tak sempat nak cari kat singseh tu sbb minggu lepas aku blik meru..

Haslinda said...

hehe lawak btoi ayat syana ni :P tp betoi skrg drypenrs weewee dry ni mcm ala2 mamypoko dah..sb pelekat sama.cuma mamypokai tu..nipis sikittt saja..tp takpa..yang penting anak selesa..makpak bleh savee :).anak2 saya pun dah bertukar ke drypers..savee :)

SURIA AMANDA said...

si kembar pun pakai ni....memang bagus...

Ami said...

sebab tue kene berCD hak hak

Iela Fazielah said...

anak ila dr dulu pakai 2 brand je.. samada huggies or drypers je.. harga sgt jimat n kualiti pun sgt baik...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhh nak rembat gakkk ;-)

ALoNa CintamaniszLite said...

Anak2 akak dulu...dulu laa...dh lama sgt dh...dorang semua pakai petpet...hehe..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Seb baik YM pakai Cloth Diaper..huhu

InaIn said...

saya dari anak saya lahir pakai drypers. skang ne dah 6 tahun umurnya. mmg pampers yg terbaik la.. tak mahal sgt. kakak2 saya pun pakai drypers gak.

Nana said...

aku masa mia dulu pakai pames fitti
pastu kekadang bli yg giant punye
ok je bontot dia ko pakai brand apa pon xpe

♥ Wina ♥ said...

anak² aku sejak lahir mmg pakai drypers..mmg x curang ehehehehe

AdanyaKauUntukku said...

akak mmg setia dengan drypers syana

tapi kalau rindukan mummy poko tu
awak amik pants dia

kat sogo leh dapat 29.90...

akak mmg buat cenggitu...

pantz drypers mahal dari mummypoko...huhuhu

Hamernik said...

wahhh nak rembat gakkk ;-)