IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, August 3, 2012

Ending Dejavu Kinabalu : Pendapat aku

wah fenomena cerita ni kan...aku awal2 dulu x tgk pun
pastu korang sana sini dok up pasal ni, terus aku bukak kat Tonton
tgk2 eh eh best nye..meremang2 bulu roma time Nadira ngan Ammar main2 cinta dlm diam tu
wahhh scandalicious sgt kann..

tapi ending dia smlm tu, aku kurang gemar la...
ok fine ramai kesian kt Bazli..so vote utk bazli tinggi

tapi...tgk part last kt airport tu..Nadira ngan Ammar terserempak
nadira dok pegang jantung dia..makna nye dia still rasa debaran tu even dlm tu bukan jantung Inara
maknanye mmg dia cinta sgt kt Ammar tu

tapi ye la, org tua2 kata biar pilih orang yg cinta kan kite ye dok
tapi masalahnye, Ammar pn cinta kan nadirah
dan nadirah pn cinta kan Ammar sgt2

tapi ye la Bazli tu baik sgt..sanggop korban segala demi nadirah
tu dia kawen tu, mak dia bkn nye restu
tapi dia kawen gak ngan nadirah
ntah bahagia ke idok tu kawen tanpa restu

bukan ape, takut kang Nadirah tu dok teringat kt Ammar je
dosa plak kang isteri ingat jantan lain kan
kang angau plak dia dok ingat Ammar..

so aku tak puas hati la dia pilih Bazli
tapi tapi...bile tgk Final Alternatif dkt Tonton, dia pilih Ammar
tapi end up dia mati :(
pulak dah...nampak sgt plak Ammar tak reti jaga dia
baru kawen tak sempat malam pertama da mati
nape x buat hepi ending bile dia pilih Ammar
huhuhu
*tak best gak kalo Team Ammar menang*

tapi yang pasti aku nak kabo, kata org tua2 dulu pilih orang yg mencintai kite tu aku x setuju
sbb kang da pilih2 kite dok angau dgn org yang kite cinta sgt tu, lagi payah
so biar la yg saling mencintai ye dok??
kalo time bercinta pn hati kite da 50-50 dgn org tu, renti kan la..tak yah la pilih dia ek
bukan ape, kang ko angau ngan scandal ko tu, lalu depan opis dia, dok terbayang muka dia je kang

hahahaa ape kah entry aku ni..
tp itu lah yg aku pk masa nk kawen ngan syarul..hahaa
kang aku kawen ngan orang lain kang, bile lalu bnm kang mau aku dok angau depan tu pusing 50 kali kang
sbb bila dgn dia jantung aku debar2..rasa itu tidak menipu
hahaa...entry teringat kesah chenta dulu2 la ni


tapi yang pasti...aku x gemor ending smlm!!!

6 comments:

shahdiana said...

setuju..memang tak puas hati sangat dengan ending cerita ni..mostly harini pun orang buat entry pasal ending dejavu di kinabalu ni....

SURIA AMANDA said...

betul jugak kan....payah aku nak komen dah ni..

Nana said...

kan ending tak best

Mya said...

tapi ending tu kata mcm nadira dah tukar jantung lain kan?
maknanya walaupun tukar jantung lain, cinta dia tetap pada ammar?

AdanyaKauUntukku said...

akak kurang konsentrasi semalam....
huhuhu..tgk tak kusyukkkkk

Falsya said...

ending tah pape..baik laku layan lauk mak aku masak lagi best..hahaha.