IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, August 30, 2012

kuih semperit berhantu

wahhhhh mana tak gemok...
kali ni aku terbeli kuih berhantu..mmg berhantu wei
sedap sgt2...

kalo da start makan x bleh stop

semperit ni aku beli dr driver opis aku ni ha
sedara dia jual aku rasa
RM24 sebalang tu ada dlm 50 biji
ko tgk, da hujung2 montot jek kuih dia
mmg aku yg hadap sorg..tp bukan la sekali hadap

kire dr balik dr beraya kt kampung tu smp detik ini, aku dok tala sorg2
smp da nak abis da..hahaa

tiap kali makan, buat muka poyo ckp ngan syarul "ermm sedap st ni bang, tak bleh stop.."
hahaa sbb dia buat muka pelik tgk aku makan beria..

kuih dia wangi, manis2 kastad..pastu garing..
sedap la senang cerita

aku ni mmg suke semperit..setiap kali raya mmg cari tu jek kt umah org
tp kali ni raya, aku x jmp lagi yg sesedap ni
*ini bg tekak aku ye..tekak org lain pedulik ape aku*


mmg tak sempat la tetamu nk makan kuih ni
pagi td tinggal dlm 6biji kot..hahaha

so da tau la, lemak2 ni dtg dari mana
kekekee..

rasa mcm nk order lagi jek...tapi seram plak bile pk 2 balang semperit masuk dlm badan aku selama sebulan berderet2 T__T

14 comments:

mama tisya said...

aku panggil biskut dahlia..kalo semperit yg jenis pjggg

MRS. K said...

aku beli kuih yang anak aku suke makan jer.. so ade 2 kuih sajok hehehe. dah nak abis pon hadif telan

SYANI said...

Kuih feveret mak mentua aku ni. Tiap2 tahun sure dia buat.

Saleha said...

saya pun suka biskut raya.. taun ni sebab tak buat open haouse maka takkan ada org dtang rumahlah kot.. biasalah duk putrajayani orang kerjajer.. jiran sebelahpun tak sempat nak kenal.. jadi biskut2 yang ada sumbat dalam perut sendirijer.. perut buncit ngan biskut raya jer :)

♥ Wina ♥ said...

tahun nie tak dapat merasa kuih nie huhu...

tapi aku pun asyik hadap kuih raya jek kat ofis nie..kat rumah punye dah habis

Alycia said...

oh.. ni alycia panggil biskut dahlia.. tp sama jer kan mcm kuih semperit..

::NureeN:: said...

nureen pon pernah beli semperit berhantu, mmg sodap sgt2, tp dh x dpt nk beli sbb tue masa kat tmpt keja lama, nk order alahaiii ssh nk g ambik plan nanti

SURIA AMANDA said...

aku pun suka nok..tp jenis yang panjang2 gitu..yg ghuper ni susah nak dpt dah

ALoNa CintamaniszLite said...

akak tak gemar sgt semprit tp mgkn akan2 dtg mana tau, kan..
mcm tart nenas lah dulu...akak tak suka lgsg...tp dlm 10 tahun kebelakangan ni dh jd suka lak sebab termakan tart nenas yg sedap, huhu. Jgn tart yg intinya jem nenas taruk cengkih tu sudahlah...yg tu akak masih tak suka, hehe..

Zura@Iwan said...

aku kureng sket semperit nie...huhu

mrsfiza said...

samalah...aku pn penggemar kuih season mcm ni..huhu..kt rumah ni dh nk tggl hbuk kuih semperit ku..

Anonymous said...

salam, saya suka sangat kuih ni! nampak mcm it is really sedap! boleh share camne / ngan sapa saya boleh beli? sedara driver opis? ada hp? ;p email me please at mscyrano@gmail.com. tyvm!! :)

Cody Gibbons said...

aku beli kuih yang anak aku suke makan jer.. so ade 2 kuih sajok hehehe. dah nak abis pon hadif telan

eeda haziq said...

KUIH FAV SAYA... SANGGUP BLAJA DENGAN AKAK YG NIAGA BISKUT NI..SKRG DH TAU BUAT SENDIRI. MMG SEDAP..