IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, August 15, 2012

Kesian tapi marah pun ada

bila musim raya mula la kuar berita sana sini cedera pasal mercun
kesian tapi geram aku

kadang tu terfikir gak aku, dorg ni x baca berita pasal org cedera main mercun ni ke?
sumpah mcm sia2 ok hidup ko
main mercun pastu dpt cedera kekal gitu
*mintak dijuahkan dr family aku*

lagi2 bile tgk budak kecik kena
lagi la adoiii panjang lagi masa depan ko nak oiii
ape nk jd ngan ko lepas ni
:(




pastu kalo yg da dewasa tu plak mcm takde otak ke nk pk pasal keselamatan diri
adoiii..


orang dulu2 main mercun buluh tapi xde apa2 jadi pun kan
elok jek tembak2 kampung sebelah
tapi skrg ni mcm2 kes

mungkin sbb dorg ni over sgt geber2 mercun tu kot
lain la aku rasa mercun buluh dulu dgn mercun yg dorg main skrg ni
abis tu, bakar dlm paip la, dalam tin la
mau nye tak meletup kebabom gitu

adoiii..ape2 pn hati2 la kite ye
kalo anak2 main bunga api ke mercun ke, tgk2 la dorg
takut dorg lebih kretif plak

Iman pn da pandai mintak mercun..kemain ko
tp kasi main mercun pop pop baling2 tu je la
tu pn mcm risau gak kalo biar sorg2
kot dia picit kt tangan ke

hati2 semasa main mercun


14 comments:

sarah said...

pada saya, kalu orang ru kena mercun sebab orang lain yang main, saya kesian, tapi kalu orang yang main tu kena mercun, padan la muka..sapa suruh main..

watyz said...

skrg ni dorang terlebih advance nak xplore segala bagai. tu pasal la jd gini...

Cute Mum said...

dania pon main pop pop jer..
itu pon kena ada orang teman.. risau takut die baling kat orang ke, picit sendiri ker..
kalo bunga api ada juga beli, daddy die yang teman..
harap takderlah dikalangan hali keluarga kita terkena benda burul macam tue..

Falsya said...

adehhhhh..mmg tau syana..bile tengok kesian tau tp bile pikir2 balik kan kalau dh tau bende tuh bahaya nape nak main mercun kan..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

ishhh!ngeri btl lar....adeh!seb baik yayan tak reti lg,huhu

SURIA AMANDA said...

dorang ni feeling scienties ni nak buat eksperimen...masa sekolah x nak tunjuk..tiap kali raya baru nak buat..merasa la raya kat spital..

♥cikmOt♥ said...

so kesimpulannya jangan main mercun....

ALoNa CintamaniszLite said...

Tu lah...takde mercun mcm tak best pulak sbb zaman akak kecik2 dulu pun rasa meriah nk raya main mercun ngan bunga api ni.
Tp tu lah...budak2 skang ni terlebih kretif. Padah dan bahaya dlm risiko lah.

ALoNa CintamaniszLite said...
This comment has been removed by the author.
GreenJade said...

nak main mercun ni bg kanak2 kena ada org dewasa memantau..tp kdg2 org dewasa yg terlebih2 pulak..

ilia said...

Mungkin dulu banyak gak kes2 gini cumanya fesbook bagai nih masih blom wujud..jdnye cite2 xtersebar sepantas kilat seperti skrg..mungkin la..wallahualam..yg pasti mercun ape pon tetap ada bahayanya....

FARAH deeb said...

kat area umah kite taim kol 10 org nak tido tu depa pun mulelah main meletup pung pang pung pang. So naseb lah ye sebab setiap kali terkejut mak doakan tgn yg main tu putus huhuuu... (kejamkan?)
My latest Entry :)
JJCM: Day 25th Ramadhan 1433

AzuraFazil DIN said...

emm mmg sian , tp diorg ni cmner ler main tu ..
kite dulu2 main jgk , tp xde ler smp abis sume meletup ..

**** salam kenalan dari kami

SELAMAT HARI RAYA

mama_umar_maryam said...

kecik2 dulu,ramai org main mercun kan..termasuklah family aku..hehehe..alhamdulillah lah xde ape2..terkena bnga api tu adelah