IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Thursday, August 30, 2012

hujung bulan,suami mampu bagi makan tulang ayam je la...

keh propa sgt tajuk
:p

malam td gi pasar mala, ttibe dr siang aku terbayang Rangka Ayam
lama sey tak makan...
last makan berbulan2 b4 posa kot..lama tuuuuu

maka meh la kite cari rangka ayam
heyyy..rangka2 pun seketol ni 5 hengget ok
mahal benor rangka skrg..
rasa dulu time skolah2 idak la kot mahal gini kan
*lupa*

tapi mmg aku suke rangka ayam..
suka bersyarat org kata
syarat nye kena makan rebut2..kalo makan sorg2 sgt la tak layan

pastu syarul up dgn sup gearbox
amik hok kecik jek..sekali sedut dlm tu da abis :(
tak puas makan...

dinner smlm
tulang ayam & tulang lembu
hahaha

aku ajar anak aku kokak tulang ayam
hahaa best la bertambah lagi sorg berebut rangka ayam tu ngan aku
makan rebut2 la syiok 

bersungguh dia makan..hahaa
good job Iman!!!


ooohh tapi itu gearbox Iman xbleh makan
nnt tak cukup utk umi ngan papa
hahaha *dasar*

siap ckp ngan Iman "yang ni tak bleh..pedasss....."
hahahaa


Iman makan la tulang ayam tu je ek
yang tu makan byk2 rebut2 ngan umi pn xpe..umi suke :D

yeehhhh esk cuti
tgh plan nak masak ape kt umah
since Iman pn mcm tgh berselera je makan..best kalo masak penat2 pastu tgk dia beria makan
nak ajar dia makan sendiri..

Jom misi mencari tikar!!!!!
*asal boleh shopping, ada je idea* 

kuih semperit berhantu

wahhhhh mana tak gemok...
kali ni aku terbeli kuih berhantu..mmg berhantu wei
sedap sgt2...

kalo da start makan x bleh stop

semperit ni aku beli dr driver opis aku ni ha
sedara dia jual aku rasa
RM24 sebalang tu ada dlm 50 biji
ko tgk, da hujung2 montot jek kuih dia
mmg aku yg hadap sorg..tp bukan la sekali hadap

kire dr balik dr beraya kt kampung tu smp detik ini, aku dok tala sorg2
smp da nak abis da..hahaa

tiap kali makan, buat muka poyo ckp ngan syarul "ermm sedap st ni bang, tak bleh stop.."
hahaa sbb dia buat muka pelik tgk aku makan beria..

kuih dia wangi, manis2 kastad..pastu garing..
sedap la senang cerita

aku ni mmg suke semperit..setiap kali raya mmg cari tu jek kt umah org
tp kali ni raya, aku x jmp lagi yg sesedap ni
*ini bg tekak aku ye..tekak org lain pedulik ape aku*


mmg tak sempat la tetamu nk makan kuih ni
pagi td tinggal dlm 6biji kot..hahaha

so da tau la, lemak2 ni dtg dari mana
kekekee..

rasa mcm nk order lagi jek...tapi seram plak bile pk 2 balang semperit masuk dlm badan aku selama sebulan berderet2 T__T

Pergi kenduri pakai kimono

Morning!!!
ramai ke yg cuti arini? best ler org byk cuti kan
aku ni da negative cuti aku..hahaha
nasib ler keje opis comel gini, kalo keje opis besar gabak cam korg brape surat cinta ntah aku dpt dr bos ..hehee
tu untung keje opis comel2 gini :p


ni cerita raya ke 4..otw nak pulang ke KL singgah makan kenduri kawan syarul
kat Selama tak silap aku

wajib la dtg sbb lama kot tggu encik saupian ni kawen
kawen gak ko kan pian..alhamdulillah

*da gaya aku ngan syarul ada anak dewasa sorg lagi..hahaa
EL tu isteri dia x follow..


tu baju aku tu, lawak tidok?
kain tu mmg diterbang khas dr jepun ok..lawa sgt bunga dia
mcm ada sakura..kalo buat kimono tu cun sgt

kan kakak sedara aku stay kt Jepun, so raya aritu byk la dia bwk balik jual kt sini
sape nk kain original dr Jepun roger aku ye

cuaca tu mula panas berdenting
kuyup memasing..

so bawak la anak bujang ni msk umah kasi bukak baju 
biar la kaum2 bapak dok sembang kt luar
lega sket dok dlm umah
sekali tu hujan lebat plak masa lepak dlm umah ni
mmg panas tu panas nk hujan la tu

dari umah kenduri, singgah menyinggah beraya umah Opah, umah mak sedara syarul, pastu umah EL
ingat nk balik terus lepas maghrib kt umah EL tu, sekali syarul ajak patah balik umah parents dia kt Kamunting mandi2 solat jap

kul 8 baru gerak dr Kamunting..smp ipoh umah cousin dia kul 11 malam
gile beraya umah org tgh2 malam kan
jalan jem ko..stress jek sbb kenangkan org kt Ipoh tu tgh menunggu kan

gerak dr Ipoh kul 1 lebih..smp umah sdiri kul 5pagi
hahaha merasa la ko beraya sakan kan..


kepada en pian & isteri: tahniah ye..kami doakan korg bahagia hingga hujung nyawa..nnt rajin2 dtg la umah kami..

Wednesday, August 29, 2012

Entry jiwang

keh keh...
jarang kot nk jiwang2 kt blog ni...

sweet kan quote bawah ni..

usah dikenang kekasih lama *sumpah aku lupa sape 1st boipren aku* sbb tak tau nk kire dr mana..
sorry guys..hahahaa

yang penting, aku berdoa biar la Syarulazmi menjadi yang terakhir dalam hidup aku...

dan dan...aku berdoa, semoga aku menjadi yang terakhir utk dia..

insya Allah...

Deretan anak di malam raya ke3

lepas da penat2 terima kunjungan hormat tetamu, lepas maghrib kami katup pintu
siap2 nk gi beraya :-)

beraya 1 umah jek..
tu pn kejap jek sbb anak aku da buat pangai2 pelik sbb ngantok sgt
mula la adegan jatuh la, hempas brg tuan umah la
sebelum ada yg pecah berderai moh le kite pulang ek

Iman bersama cousins
besar2 da memasing


yang girl kanan sekali tu ala2 kembar Iman la
Iman lahir 2 minggu b4 chiqa
hantar nursery pn tempat sama
senang dorg jaga sesama sdiri..tp Iman suke buli chiqa tu


yang ni Iman bersama kak marsya
iman suke dgn kak marsya sbb kak marsya pandai jaga iman
jgn la org usik barang Iman, mmg kena hamuk dgn marsya


nk suh marsya amik gambar pelok iman
tgk la tu meronta mcm hape jek

smp tergolek ..hahaha
punya la Iman tu xmo amik amik gambar 


last2 kak marsya pun fedup 
bangun blah..haahaha

baik kak marsya posing sorang2 kan...
mulut pok pek2 minah ni
comel kan dia..


baru lepas kena marah ngan papa..
ni papa tgh nasihat dia jgn notty sgt 
time ni ngantok sgt dia..dr siang tak tido..sebok dok main org dtg umah...

papa penyayang..
Iman ni even papa marah dia, tp last2 pegi cr papa gak
ce kalo aku, aku marah dia, dia marah aku balik..
pastu buat x heran jek dia..


orang kata anak lelaki rapat ngan mak kan
tapi aku tgk, Iman ni rapat ngan apak nya jek
padahal apak jarang ada kt umah

gamaknya iman bosan asyik2 muka aku kan
tu yg dia bolayan aku sgt tu..tapi bila bangun pagi, nak susu pandai plak kejut aku
len kali sila kejut papa ek..
*majuk*

Bila suami masak di hari raya

morning!!!
hari ni sorg2 jek kt opis, KIM cuti adiknya mau kawen weekend ni
wan plak domam :(
bosan la hari ni..

ok nk cerita pasal hari raya ke3
mmg plan xmo jalan2 raya..nk dok umah mak masak2 tunggu org datang jek

pastu mula la plan nk masak itu ini kan
syarul skrg ni kagum hakak..hahaha
rajin nau masak nya..mau tukar kerjaya kah??

dia jadi ketua chef hari tu..sume pn kena dgr cakap dia :p
menu:
Bihun sup tulang (ni la yg syarul buat)
sup dia sedap..terbaek la abang

pastu ada kak ina buat rendang ayam
aku just tolong2 potong jek

pastu jemput la opismate syarul dtg beraya
sapa lagi, blogger femes tu la..Mya

thanks babe sudi datang umah kami...
aku riba tu anak sedara baru lahir
anak adik syarul..kusyuk dia dengar mak ngah dok ngumpat di hari raya..haaha

gambar atas tu tak la nampak sgt kegemokkan aku kan
ha hamek ni gambar terang..

keluarga si merah jambu
hehee...

mama mya pn ada sekali
tq mak cik sudi datang..rupenye2 dorg ada sedara dkt2 umah MIL aku tu
da org ni kenal org tu, org tu kenal org ni..hahaha
Taiping ni besar mana la..pusing2 org tu gak..

pastu lepas dorg pulang, ramai la sedara mara dtg menduyun
pastu lupa da nk snap gambar
yang penting, makanan licin

tq suami sbb sudi buat sume tu
nnt bleh buat kt umah sdiri plak ek..kite panggil kawan2 sedara mara dtg umah

cakap pasal open house kan, tahun ni rasa2 mcm xsempat buat
sbb setiap weekend ada kenduri kawen..nangis setan2 sbb makin byk masjid terbina :-)

tapi kot ada yg sudi nk dtg tu, roger2 meh..insya Allah ada hidangan utk anda

kena ingat: setiap tetamu yg tu membawa rezeki masuk ke umah kita..so layanlah tetamu sebaik mungkin..kalo takde ape sgt kt dapur tu, hidang megi masak sedap2 letak telur pn xpe..hahaha

Tuesday, August 28, 2012

Bila anak bangun sahur

aiyooo bz gile ari ni..tp best sbb kejap jek masa berlalu
ce kalo x de keje tu, rasa lambat jek kan nk petang


konon nk posa 6 aku ni, tp Allah x izin kan lagi
so pasrah je la..kite cuba nxt week ek

bulan posa lepas, kunci jam kul 5 kalo nk bangun sahur
pastu tgk celebrity masterchef kt astro 
pastu mmg terus x tido la smp siap2 nk gi keje tu
tu x pe la..aku da prepare tido awal malam tu
kul 9 da terbongkang tido

mcm kes malam td, dgn tido lambatnye sbb tgk Adam & Hawa
pastu sambung tgk movie ape ntah kt astro tu
smp kul 12 gak la br tido

sekali tu....tgh syiok tido, anak bangun mintak susu
aiyooo masih gelap kot kt luar tu
mula aku just ckp "iskh iman gelap la..umi takuttt.."
hahaha kejam kan

pastu dia diam..lama gak la..aku ingat da tido
sekali tu lagi sekali dia panggil...sayu jek suara dia
"mi....nak syusyu..."

hahaha sedih plak aku dengar
tengok jam, baru kul 5
xpe la..meh la kite bangun buat susu anak

lapar sgt kot gamaknya..
tp b4 tido tu makan banyak gak
hahaa dia niat nk posa kot

tapi bleh plak dia mcm hepi2 dpt bangun turun tgk TV kt bawah
ajak naik atas xmo..nk tgk katun katanye
layan!!

sempat gak la aku lena balik smp kul 6 bangun nk mandi
*tapi ngantok lagi*

ni kul 7 org nk siap2 msk car dia bleh xmo bangun
puas la dok cium bisik2 kt telinga dia buat dek jek

busuk ini budak!!!
tp nasib la dia bangun2 ni x nangis
bleh plak bangun terus senyum2 kt aku
hahaha ngigau ke hape??
pastu terus ceria..kenyang la tu 

*rindu ini budak masyam*

Cerita Raya Kedua 2012

morning!!!
sejuk sgt kan pagi ni..semoga hati kite sesejuk cuaca pagi2 ni:-)
namo marah2...namo bad mood2..
senyummmmmm jek ek :D


pagi raya kedua tu, siap2 kt umah tok
pastu terus nk gerak balik..kejap jek balik kedah :(

ni gambar Iman x mandi pagi
hehee gile ko air bukit sejuk gile
time ni plak kul 8 lebih
x sampi hati nk kasi dia mandi
so bawak dia gi umah Lang kt kampung bawah tu
mandi air paip sana x la sesejuk mandi air bukit ni

lepas da siap2 bfast umah Lang, terus konvoi ngan mama gi umah pak sedara syarul kt Bukit Mertajam
nasib la pun jalan x jem..


kitorg sampai, tuan umah x abis jalan beraya lagi
hehee so kena tggu 
lepak2 sambil posing2

ok ni gambar family cenonit ku :-)
bleh plak aku terbesar kt depan tu..hehehe


Mama & babah
ya ampun, makin kecik mama aku ni
selalu mak x muat baju kasi ke anak, aku terbalik
baju x muat aku pass ke mama
hahahaa

sadiq poyo :p

mama ngan Mai
mai tu ko nampak jek besar tinggi dr aku
tapi..manja dia adoii kalah iman
silap2 kalo bleh dia nk suh aku dukung dia
nasib la sedar diri kan..hahahaa

balik dr umah pak sedara tu kami terus ke kuala kangsar
mama sume terus balik KL

ni otw ke kuala kangsar
jem..aku tido, bangun, tido bangun x sampai2 gak
letih montot...hahhaa
yg driver tu 100 kali letih kan...

budak ni lagi poyo
sebok nk spek umi..
pastu pakai terbalik..hahahaa
bile pakai spek gini, terus muka jd garang
xmo senyum langsung..hahahaa

sampai kuala, terus pusing2 umah sedara mara syarul
aku suke gi kuala kangsar ni sbb suke dgr dorg bersembang
hahaha loghat dia tu best sgt aku dengar
da gaya mcm tgk cerita zombie kg pisang, hantu kak limah balik rumah plak
hahahaa

Iman kalo da jmp sepupu sepapat mmg x ingat ape da
aku xde pn dia x kesah..yg dia kesah main jek la


konvi plak dgn family kakak syarul
sampai ke malam beraya 

ini kire umah terakhir la..
singgah maghrib sini
best umah keliling hutan gini
nyaman jek rasa

pastu balik ke tepeng
mmg panct la malam tu
dr pagi non stop beraya..makan pn non stop la jugak

*ngantok*

Monday, August 27, 2012

Gambar raya pertama 2012

bulan posa aritu byk benda aku miss nk buat
banyak la antara nye:

DIET
hahahaa
da nk abis posa br ingat nk diet kaw2
so mmg takde nye la kurus time raya
so xpe la..abaikan je la :p

tapi..tapi...
suami saya plak beria pasang badan utk raya
hambooiiii...kemain siap gi gym

takpe la..baru balance kan sorg kurus, sorg gemok
hahaha

baju raya aku & syarul tu, kain di sponsor oleh bos
so mmg tema ikut kain ape bos kasi
pasrah jek la..even kaler tu aku x gemor sgt
hehee
*syukur*

silap tu, patt aku pakai tudung hijau2
baru matching ngan dorg ber2
tudung nye da beli *tudung bawal* tapi aku malas nk melilit2 pagi2 raya
tu yg sarung jek tudung awning tu

tang kasut tu, abaikan ek
tu bkn kasut raya aku..tu capal babah aku main sauk jek
hahaha

syukur raya tahun ni meriah la jugak
sbb anak pn da pandai, da paham raya tu ape
tapi ada pangai baru plak raya ni: xmo salam ngan org
aku tak paham nape iman xmo salam org

tapi bile org hulur duit raya laju jek..hahaha
siap bleh lari menuju ke tangan org yg pegang duit tu
sambil ckp "duit raya iman...."
malu mak..hahaha

*rindu kt Iman..agak2 dia rindu kt Umi tak*

Cerita Raya Pertama

Morning!!!
adoii tak de mood mau update blog
rasa kekok jek nk menaip
hahaaa

kali ni raya tak posing byk sgt
rasa mcm kena beli DSLR la jugak
sbb bile camera cenonit ni, sume pn macam malas nk tolong aku snap gambar
hehehe


so gambar pn xde banyak2 sgt
kitorg gerak blk tepeng jumaat malam tu lagi
gerak kul 1 pagi
saje mau smp ngam2 time sahur

pastu lepas zohor Sabtu gerak gi Gurun plak
turun beraya dgn Tok aku :-)

bleh plak suamiku pancit tgh jalan
hahaa
tu sbb malas nk travel siang
syarul tu kalo drive siang sangap
mula la ngantok

pastu stop kt kepala tol Gurun
hahhaa padahal nk smp da
tp dia nk lena sat kang susah nk sembang ngan org kampung time ngantok
xpe, kasi dia caj bateri dulu


anaknye plak cargas masa ni
sebok nk kuar dr kete
sempat la aku potong kuku Iman kt tepi jalan ni
hahahaa

best gak raya kt gurun
bunyi mercun dum dam2 tak benti

syukur aku dpt join solat raya
mcm tahun lepas susah nk tinggal Iman ngan org lain
kali ni da big da, ngade la kan kalo kena tinggal kejap nk nangis

budak hepi :-)
tahun ni da paham la ape tu RAYA
duit raya pn da kenal..hahaha

family belah babah kt gurun 

gambar ni sume Iman snap
sweet :-)

ni lah Tok Tom aku
mak babah ...
:-)

rumah pertama kami gi beraya
jalan kaki jek 
sbb beria nk pegi: dia hidang lauk kampung!!!!

lauk terbaik!!!
huhu lapar T___T
sume masakan kampung
ulam2...

Iman pn sabar menanti nk makan
haahaa

bersama adik bongsu
Mai yg da belajar kt UITM kola pilah
tp rasa mcm dia baby2 jek lagi
hahahaha

nk tgk umah tok aku???
tu ha..mmg betul2 kt kaki gunung jerai

mandi pn pakai air paip dr bukit
sejuk jgn ckp la kan
tu yg Iman pagi2 mmg aku tumpang mandi umah Lang aku kt kampung bawah tu
semput plak Iman kalo kasi mandi air bukit tu pepagi

nnt aku tayang gambar yg senonoh sket 1 family ek
tak syiok la camera kecik ni
nk cr camera best sket la
yg mcm Yuna pakai dlm iklan tu
hehehe napsu semata :p