IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, October 5, 2009

Bukan open house!!

sabtu lepas aku buat lontong..saje masak ajak kak phira, mama & geng makan2..
mmg takde plan pn nk buat open house lagi since syarul kebizian ni..tak larat maa nk buat sorg2..yg sabtu lepas ni pn aku gigih prepare sume sorg2 dr pagi..
nasiiib la buat lontong senang je kan..kelip2 mata da siap *wink*wink*

makan2 start pkul 5ptg gitu sbb b4 tu pegi visit Mai kt hostel..sbb dia nk PMR this week.
so bg semangat sket kt dia..lepas tu baru la ramai2 dtg umah aku..

aku suke masak2 gini jamu org mkn..ateee den kan suke masak2..so kalo aku masak pastu ade yg nak makan lagii sonok kan..


ni la rupa paras lontong aku..gigih malam tu syarul google cr resepi..tq abg :)


tapii mmg tak bleh lawan Lontong + Sambal Sotong Makanjang aku la..niat ati nk tempah sambal sotong kt makanjang.tapi da ;ewat sgt aku call dia..tak terbuat dia..huhu maybe next time kena oder..
aku buat sambal ikan bilis jek


muke budak comot yg dok teruja main lompat2 atas katil



even aku tak buat open house, tapi ade gak la member2 yg dtg..mmg kebetulan dorg call kabo nk dtg umah..langkah kanan sungguh..
so pada member2 lain tu & jugak mak2 sedara, harap jgn kecik ati ok..bukan takmo jemput, tapi blom jemput ye..insya-Allah ade proper open house akan menyusul..
tapi kalo aku tak buat open house pn, korg bleh call aku kalo nk dtg..anytime bebeh..tp btau awal la..kang mkn meskut raya jek kan..aku suke org dtg umah :)
adikku helena & ain yg mmg langkah kanan..





kak ina & Co pn dtg jugak..


sume da balik tu tinggal la aku & ilia dok bz gosip2..pny sakan kami gosip smp syarul tak tahan nk dgr..teros lari gi kedai mamak..hahhaaaa





malam tu plak Vie & family dtg..tq ye sudi dtg vie..


ok tu je nk story..
kalo lepas raya pn still bleh buat open house kan??? *toing*toing*

7 comments:

MRS. K said...

ada orang, bila buat open house baru nak datang.. klu tak buat, taknak pulak datang.. camtu plak..

JiEjAh_DeEn said...

setapppppppppp lontong itew !!!!

Liana said...

wa...bestnya... sedapnya lontong...

CINTAMANISZ Lite said...

Betul ke tu 1st time buat dari resepi google? Mcm tak caya aje..mcm dah expert aje rupa kuah lontong tu, hehe..

Kira ok ler kan..1st time buat dah jadi mcm pakar masak..bertuah en.syarul, hehe..

NOOR AZURA MOHD JAAFAR said...

hah!
pastu? bila open house nye?

hehehe

Nana said...

haha..tajuk dia sama mcm en3 aku pasl wat makan2 aritu.hehe..yela stakat msk satu jenis makanan tu xle ckp open hse klw mcm2 makanan tu baru ye

SyaNa said...

mrs K~ aku rse kan depa takot mcm ganggu tuan umah kot

jiejah~ mmg dorg ckp sedapp..tak tau la depa jujur ke tak..kekeee

kimmi~ meh nnt aku repeat buat lontong :)

kak alona~ btol kak 1st time buat neh..mula takot gak kot jd msak lemak ke kan

shani~ kalo ade rezeki nnt aku canang kan..hehee

nana~ btol..takat msk ciput gitu segan nk kata open house ye..hahaa