IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Thursday, October 8, 2009

Syarul nak kawin lain

syarul datang jmp aku btau dia nk kawin lg 1..time dia ckp tu, aku tak rse ape..tak marah, tak nangis..aku releks jek..tp aku tak tanya ngan sape dia nk kawin..cuma dia btau la tarikh nye bile..kire sume da set la kan..

tapiii time tarikh tu, dia ade final exam..aku ckp btau la org sana, dia dok kabo tggu dulu..tggu dulu..aku siap marah2, bising2 takot kang pompuan tu kena sanding sorg2 kan..buat malu family depa jek..see, aku sgt cool kan :)
time2 bising gado2 tu aku ckp la call mak pak pompuan tu btau..pastu syarul da mcm bengang ngan aku teros jerit "Pak Mail da tau!!!" aku terkejut..sbb aku kenal anak Pak Mail tu..kire ala2 sedara mara gak la kan
aku teros nangis "ha??? abg nk kawen ngan Milah??" Syarul diam tak jawab..

aku tergamam. sejak bile dorg ade affair?? bercinta?? syarul ckp da lama da..pastu aku baca paper ternampak gambar syarul ngan Milah tu tgh joging kt UM..hancur ati aku..rse mcm nk bunuh diri terjun bangunan..sbb aku kenal & baik ngan Milah tu

syarul suh aku bersabar..dia ckp patah tumbuh hilang berganti. aku mcm ha??? ko nk tinggal kan aku plak ke?? pastu dia ckp "April Fool" sempena bday aku..
legaaa ingatkan betol..dia ckp April Fool nk tinggalkan aku je.tp yg plan nk kawin tu betol..sengal!

aku da nangis beria. pastu meratap "abanggggg..."

"sayang...nape ni????".....Ya Allah aku ngigau rupenye..
--------------------------------------------------------------------------------------
mmg time jaga tu basah da bantal aku..beria aku nangis smp tersedu2..
tapi mmg mcm real la..tp bile pk balik, releks nye aku time dia btau nk kawin lain tu..aku meroyan bile tau ngan sape dia nk kawin..hhahaaa buduh je..bile aku crite kt syarul dia bleh gelak2..siap gambar dorg dating kuar paper tu..kelakar2..

-mimpi mainan tido-

22 comments:

mAr@ZiEy said...

Syana..ko punyer ni..ngigau bnde yg leh wat jntung ngan ati ko meletup tau..nsib la mimpi..klu real..ntah lah

saveme_zero said...

hahaha..ko ni syana. gelak aku dpn pc ni.
mula2 terbeliak dah mata aku,biar btl ko nak kasi syahrul kawin. sekali mimpi daaaaa..hahahahaha.

lia said...

haishhhh kalau ada sakit jantung ni... mau p jumpa yg Esa dalam tido...

mama tisya said...

ati2 wei mimpi laki kawin lain ni..:-p

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

adeh sakit perut aku .. nasib baik mimpi weh

SyaNa said...

mar~ hahaha..mmg nak tercabut nyawa aku dlm mimpi tu..

kak su~ hahhaa..baikkan sye..bleh dpt payung emas :p

lia~ tau takpe..

erryn~ tanda nye ape wey?? laki aku nk kawin btol ke??takottt

diana~ hehee aku pn lega time terjaga tu..tp mmg lencun da la bantal aku

Liana said...

ko nie syana... sib baik kimm dapat agak...nie mesti mimpi! rupanya betul... Kimm doakan syana dan sarul kekal bahagia sampai akhir hayat...

PHiRa said...

weyyyy...agak2 la nak letak tajuk camtu...emo ni..huhuhu

Diarihatiku1976 said...

weh
agak teruja baca kisah ko ni.. terkejuttt gilerrr tau..

** atie + farid + aisyah ** said...

ya rabbi....aku dah saspen....ingat kan betull...nasib baik mimpi jek....syana...o syana....ape la yg ko pk be4 tdo sampai ko ngigau camni,....ngucap wey

watie said...

ish akak ni...tekojut den baco entri ni..huhu...lenkali tdo basuh kaki na..

mama_umar said...

hahahaha,cool eh konon..aku pon pnh mimpi gak camni,cume tau ade affair la kan..pastu bgn tdo trus mrh apai,hahah padan muke die

CINTAMANISZ Lite said...

Wah..leh wat cerpen ni, hihi..

Takpe..ngigau mende cenggini bukan apa..utk sendiri tau camne kalo terjadi perkara cenggini kat Syana. Kira ok ler tu..sekurang2nya Syana dah alami perasaan tu dlm mimpi aje..bukan betul2 pun. Ada org tu..lagi ler sian..kena alami perasaan cenggitu betul2..hmm, nasib laa..DUNIA..DuNIA...

TiNiE said...

seb baik akak dah ditek awal dah...
musti mimpi minah nih...hehehe

M@L@ said...

ko mmg kan... bikin org pale pening... pergh!!!!

Nana said...

hahaha ko ni nk putus urat kentut aku ni.ekeke..lawak tol bantal tu basah air mata ke air basi skali?ekekek..jgn mare ek.wakakak

SyaNa said...

nana~ hahaa aku rse bercampur..

gEe said...

ko ni kan!!!!..
aku baca dgn penuh kerut ko tauuu...siap dlm ati leh ckp..eh minah ni msh leh buh dlm entry bebenda gini..ishhh..
rupanye mimpi..setan tulll!!!
wa kena beb!

~Eila @ Along~ said...

wahh mimpi ke..hehe syana, aku dah siap bgtau hubby aku..kalo nak kawen lain aku tak kisah tapi sumer harta bende dan duit2 yg ade kena bg kat aku sumer..die kena cari sendiri dgn pompuan tu kalo betul2 nak kawen..hehe...dan yang penting...tinggalkan aku..senang cari lain yg lebih setia..huhuhu

aku menyokong poligami jika org tu mahu berkahwin dgn alasan yg kukuh!!

SyaNa said...

eila~ ko mmg kuat la..tak sume bleh kuarkan ayat gitu..

ratu78 said...

uiks...nasib baik mimpi je hah...tp bab yg nangis sampai basah bantal tu mmg real bis lah yer...

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????
mimpi daaa.....saspen je..