IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, October 7, 2009

Perkahwinan tanpa zuriat

tak semua org dimurahkan rezeki lepas kawen teros dpt anak kan..mcm aku & syarul da 4 tahun 5 bulan perkahwinan kitorg tak dikurniakan anak..
tapi kami tak kesah. mungkin ade hikmah nye kan..Allahkan Maha Mengetahui setiap perjalanan hidup kite..mmg da cantek sgt dia susun gitu..kite redha je la kan. aku mmg tak de la meratap nasib kan *tipu* ade la kkdg lepas tgk member2 or family deliver baby, balik kang aku dok sedih2 la depan syarul..dia layan je lan..

so meh aku tunjuk ape yg kitorg buat time2 bosan kan..ateee 24/7 aku dok tgk muke dia, dia dok tgk muke aku je kan..mau tak bosan..bukan la bosan tgk muke cute syarul tu..wakakakaa bosan takde aktiviti ape nk buat..

mlm kelmarin punye bosan tak tau nk buat ape, aku dandan rambut dia ko..hahhaaa tadah kepala je la itu incik..syiok gak suami berambut panjang..bleh main tocang2 kan..hahaaa

abis getah ikan aku..hahhaa siap syarul suh beli getah kecik2 tu nnt nk buat lagi..ewahhh syiokk ye???

ok abis crite tu

ni nk tunjuk kasot kaler itam plak..ari tu snap gambar tanpa pakai di kaki kan..ni aku tunjuk time pakai plak..mmg selesa time berjalan tu..tak sakit kaki kalo soping secara marathon




ok story ke3 plak..biji mata bulan ini & bulan2 seterusnye....
kaler ape??? natural kaler ok..aku tak mampo da nk beli kaler2..so pakai je la yg transparent tu..murah


*apesal muke aku bercapok2 bedak?? haaihhhhh

kes malas mekap la ni..aku ade time2 rajin mekap, time2 malas mekap..ikot dan aku jek

-ini entry rojak..sume campor sekali..senang kan!

20 comments:

mAr@ZiEy said...

Syana..rezeki anak tu mmg sume impikan..tp kesabaran tu adalah key segalanya2..maybe berkat kesabaran korg..anak korg merupakan anak terhebat buat korg..sabar la ek..

Tp..serius la wei..muka ko nmpk pucat gler..rjin2 la make up syana oii

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

zuriat tue satu anugerah kan...
insya-allah ALLAH maha mengetahui apa yang terbaik untuk umatNYA..walaupun kadang2 perasaan sedih tue wujud dalam diri lepas tengok kawan2 bahagia dengan anak2..tapi life must go on kan..
mungkin lum tiba masa kita jerk tue..

yang penting kta jgn putus asa k...
(kata2 tuk diri sendiri gak nie..hehehe)

MRS. K said...

takpe, insyaAllah.. rezeki tu akan tiba jugak

mama tisya said...

insya allah ada rezeki utk ko nanti...wei lawak la ko p tocang rmbt syarul tu...suka ek die ko wt tocang kecik2 gtu..ehheheheh

awat lain sgt wei muka ko...

Nana said...

hhaha lawak la korang ni ada sesi mendandan rambut plak kan.

jgn risau weh...setiap perjalanan manusia kt muka bumi dah ditentukan oleh Nya.btol ckp kau mayb ada hikmah disebalik yg berlaku ni.anggapla masa yg ada ni masa utk korang berhanimun sebelom korang bergelar ayah&ibu.jiran aku 14 tahun kawen, tahun lepas dia amik ank angkat, baru bulan leps dia bersalin

Drama Mama said...

Allah menguji iman hambanya dengan bermacam2 perkara kan, insyaAllah rezeki akan sampai jugak hanya masa taktau bila.

all the best k.

M@L@ said...

dik syana bersabar mungkin blom rezeki... jgn difikir kan sgt..


hehehehe..nak buat rambut style nagro yer...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

rezeki tu kuasa allah .. takper leh dating2 dua puas2 dulu .. selalu berdoa padaNya .. lawak laks tgk rambut laki ko jd gitu ..rajinnnyer main tocang2 ;-)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

hahaha....en cerpelai pon skang berambut panjang...
idea ko bagus yang..
bleh nnt aku tocang2 rambut dia..

ada hikmah yang semua ni...
sabar ye yang.../

SyaNa said...

korang..heheehee tq eh
ni bukan entry emo takde anak tau
saje nk tunjuk aktiviti laki bini takde anak kt umah

nway tq atas kata2 semangat di atas
sayang korg :)

Liana said...

TAk per syana... Belum rezeki lagi... InsyaAllah... DIA maha mengetahui...

Best betul aktiviti korang berdua yer...

Beautiful Disaster said...

belum rezeki. berusaha kalau tak ada apa-apa masalah. tak semestinya ada anak bahagia.

kadang-kadang, Allah tarik satu nikmat, Dia bagi nikmat yang lain.

contoh Nora Danish. Orang kata anak pengikat kasih sayang. Tetap suami dia ceraikan dia. Dalam keadaan sarat pulak tu.

Ada zuriat, tapi tak bahagia.

Tapi syana, belum dikurniakan zuriat, tetap bahagia kan?

kuat ye.

Anonymous said...

sedih n kelakar bila baca entry ni.. tetiba aku teringat kat sepupu aku yg kawin 4thn gak tapi belum ada rezeki memiliki cahaya mata.. dah la suami dia tu rambut pendek tak leh nak tocang bagai.. erm, ntah la.. semua tu rahsia ALLAH, pasti ada hikmah disebaliknya.. ape pun aku tetap doakan kebahagian korang.. suke nengok romantik gitu...

Anonymous said...

salam syana..sy tahun nih genap 2 tahun 2 bulan berkahwin tapi langsung xpenah rasa atau alami tanda peknen..time raya baru nih sume pakat tanya takde anak lagi ker..kenkadang sampai malas nak jawab dok diam je la..emm skrg sy tgh pantang xmakan fastfood, ayam, air soya n tauge..pernah terbaca yg mengatakan makanan ni menambah hormon lelaki dlm badan so payah nak lekat..kita hanya mencuba allah jua yg menentukannya..huhu-nursu

Anonymous said...

syana aku pun senasib ngan hang cuma lambat cepat tuhan nak bagi tu tak tak tahu laa.. kdg2 aku nagis gak ngan asben tapi dia yang bagi aku semangat dan asben aku cakap kalau takde sampai tua pun dia redho.. this time dah masuk 3 years aku kawin but aku and husband sgt bahagia syukur alhamdulillah.. aku kdg2 harap agar 1 hari aku juga dapat merasai sebagaimana ibu2 yang lain.. sekarang ni duk main ngan anak sedara je laa..

ratu78 said...

sbr je lah xtvt korang ni hah...cute plak tgk laki ko berdandan weh...

bab tak dikurniakan zuriat ni...Allah tu Maha Kaya, Dia lagi mengetahui per yg terbaik wat hambaNya...ada hikmah disebalik semua kejadian yg Dia bg kat kita tu, insyaAllah, satu hari nanti pasti ada rezeki utk ko...

sall said...

NAK MAKAN MCDONALD FREE?????

cahayasuria said...

Assalamualaikum
Perasaan sedih n sayu mmg tidak dapat di elakkan apatah lagi setiap kali memandang wanit hamil n baby...mesti meleleh airmata..belum lagi tmasuk pertanyaan org bila bjumpa ngan kita..ank baper?tak p check ker?tak pandai main ke(soalan bodoh)?yang boleh buat kita naik angin satu badan...sepatutnya manusia2 berfikir banyak kali sebelum nak btanya...
Sya sendiri dah 17thn kawin dah 4kali keguguran dan last bersalin normal tapi baby pramatang dan tak dapat hidup lama...hanya bebrapa minit...kesannya badan sendiri jadi tak sehat..
Semua tu dugaan unuk insan seperti kita...alhamdulillah suami tak pernah berbincang pasal ketiadaan zuriat dan percaya ada hikmah setiap ujian Allah.
Apa yang penting dalam hidup kita kena pandang bpikiran positif,...sabar...dan sentiasa merujuk pada Allah...

Seri said...

Yang lambat dikurniakan anak ni, agak2 masuk tahun perkahwinan yg keberapa korang buka mulut utk membenarkan suami berkahwin lain?

Madu saya 12 tahun perkahwinan tanpa zuriat pun masih tak mahu benarkan suami kahwin, atas alasan saya terlalu muda untuk suaminya (18 tahun perbezaan). Namun jodoh kami kuat, dan alhamdulillah sekarang menanti cahaya mata ke-2 kami.

Pesanan saya, jangan mengikat suami. Mana tahu dengan membenarkan suami berpoligami, rezeki itu turun juga kepada yang lain Insyallah.

syanasaid said...

huhu..seri, senang mulut bercakap
tapi hati??? redha ke nak kongsi suami
andai kata, awak pun xde rezeki tang zuriat, gamak ke nk suh laki kawen kali ke3??
konfem la 1st wife tu berat hati..

infact, sye pernah jek suh suami kawen lain..tp dia xnak sbb katanye, blom tentu dia akan bahagia kawen lain & ade zuriat dgn wife tu..

so terpulang kt laki sebenarnye..kalo hati dia hanya utk isteri yg 1, dia akan tetap setia even xde zuriat