IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, October 14, 2009

Busuk tapi best

semalam blog, ym aku sunyi sepi. sbb aku mc pegi hospital amik ubat
sekali tu da smp umah baru aku perasan, ade ubat yg doc lupe nk bg..huwaaaaa takmo pegi lg jauhh nun kt putrajaya tu..
yg tu later2 kite sembang ye..aku ade benda nk share ngan korg sume..

ok ape benda busuk dlm dunia ni tp sedap????
heheheee yeahhh ikan pekasam..kalo goreng tu mmg 1 umah smp ke umah jiran bau busuk kan..tapi bile ko hadap dia, fuh!!! mmg bertambah2 nasi..
aku mmg penggemar ikan pekasam..kak phira tu lagi la gile ikan pekasam hahahaha
ni lauk kelmarin, tggu syarul lama sgt tak balik2 teros aku goreng ikan peksam + tumbuk sambal bacang..mmg terangkat wey!!
syarul tak mkn ikan pekasam & bacang tu..mmg umah aku di larang goreng ikan pekasam..tp sbbkan mak syarul bwk, aku goreng la kan..bukan salah aku :p
dia masuk2 umah time tu teros muke mcm "eeeiiii bau ape busuk neh??"
eleh..eleh.. busuk ye..tak cuba tak tau kan..kang da cuba jd mcm kes petai tu..da la dok nk mkn petai jek bulan pose tu
tu cara2 menumbuk sambal bacang supaya tak percik keluar..
ape lg yang busuk????
durian busuk tak?? busuk gk kan bg sesetgh org..tp aku pun penggemar durian..ni beli kt pasar mlm smlm..tp heran la sbb aku berjaya mkn 1 ulas jek..
pelik..pelik..mcm bukan syana jek

oh maybe sbb aku da melantak burger brader dulu kot..tu yg kenyang..
lama da teringin nk mkn berger brader..smlm baru dapat..sgt sedap ok...

tu je nk story..

13 comments:

MRS. K said...

hubby ku tak suka ikan tu
tapi die memang hantu durian...

JiEjAh_DeEn said...

aku suka pekasam tp lokong x mkn.
tp dia x de la komplen busuk kalau aku masak hehehehehe


berita apakah itew ????
jeng jeng jeng !!!

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

aku suka semua yg ko makan tuh...
hahaha


yanggg...online la ym...
aku kerinduan sama kamoooo

Diarihatiku1976 said...

we all memang antu ikan tu... memang best.. psst syana ..cepat update citer treatment kat Putrajaya tu...

Liana said...

huhuhu... sama ler dengan suamiku... tak suka ikan pekasam! So, nak makan sorang2 tak sedap ler...huhuhu... KL ni susah nak cari ikan pekasam yg sedap kan!

mama_umar said...

ikan pekasam tu klu org utara masak die mcm ade ltk tumis2 apetah,ade beras bagaikan? tpp mmg teranggkattt

M@L@ said...

x penah mkn ikan pekarsam.. biasa beli ikan masin sepat @ ikan masin yg sekutu dgn nyer...hehehe...

cintaKusayangMu said...

k.syana: serius..qis xprnh mkn ikan pekasam ni...cmne rasanye pn xtau..nk kena test ni..tp mane nk cari???

syana said...

oo ade yg tak pernah makan ye??
dia mcm ikan masin, tapi basah2 gitu..
mmg dia ade letak sekali beras bagai
so kalo nk goreng jgn la basuh ikan tu
biarkan beras2 habuk2 sume tu

rse dia lagi power dr ikan masin kering tu.
iskhhh rugi la sape tak pernah try..heheee

rse kt KL ni susah kot nk cr..kalo belah2 utara sana byk la..

kt umah aku ade lg 2ekor..sape nk meh dtg umah aku goreng :)

watie said...

sy nk!sy nk!hehehehe..sgtla muke x malu..akak ni kn..sy da la puase..terliur abis niiii..sabo jela..

Nana said...

pekasam peberet aku wlpun dia busuk tp sedap

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ya ampun mayonis tue peehhhhhhhhhhhh terangkat beb...
ikan pekasam makan dengan nasi panas sedap kan..

Nana said...

tetiba tingin
MIL aku selalu kirim ikan pekasam klw ada sape2 balik kg..
haih..tingat lak kt dia