IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, October 14, 2009

My Fertility Treatment Story

tajuk tak agak2 kan..start ari ni aku akan story kt korg perjalanan treatment aku..ape yg aku buat & kalo ok aku share sekali kos dia..
mana la tau ade member2 yg alami prob yg sama mcm aku bleh buat panduan ye..

PERHATIAN: takyah ye tny aku pernah cuba produk ni tak, pernah cuba urutan ni tak..sbb aku da mmg cuba cara2 lain jgk..tp tak berhasil.mungkin sbb hangat2 taik ayam..so lupakan la soalan2 begitu :)

ok smlm kesah aku pn bermula..bukan buat ape pn smlm, just amik ubat
skrg ni aku tgh mkn clomid 150mg..kena mkn tu dr 1st day period (Monday) smp la jumaat ni..
so 5 hari ye mkn clomid


pastu siap2 amik Gonal F untuk cucuk hari Sabtu ni smp hari Selasa depan

smlm mmg aku drive sorg2 pegi Putrajaya..kagum oh dgn diri sdiri..tanpa mengamuk takde paking even tunggu 1/2jam..last2 dpt paking terbaekkk dkt ngan pintu..Syukur


hajat hati nk meronda ke Alamanda..tp doc tu da sound suh blk cepat sbb aku lupa bwk ice box..so kena laju2 smp umah sumbat ubat dlm esbok aku
sbb ubat ni mmg kena sejuk..dia letak dlm kotak gini tahan 1-2jam gitu jek..takmo amik risiko kan..musnah harapan nk jalan2 situ :(


tapi bile smp umah ade plak ubat yg aku lupe nk amik..so tggu respond my Dr dia nk suh dtg bile..haaihhh da jd 1 keje plak kan nk ke sana blk..adoiii
aku akan update setiap cerita terbaru..ape rawatan nye, tunggu nnt ye.bile smp tarikh tu..
*aku cuti 1bulan start next Rabu.tggu la kot aku bersiaran dr Kuantan :)
kenapa Kuantan?? yeah aku akan teroskan treatment aku kt hospital sana..
yang tu later2 aku cerita ye

22 comments:

mAr@ZiEy said...

Aku doakan sume selamat ok..

ppb_ppkp said...

syana..chaiyok..............
insyallah..dengan usaha ko ni akan membuahkan hasil..insyallah..
wei syana..bak mai no fone hang.. nanti email kat aku
riezma_4eva@yahoo.com
aku doakan hang berjaya..insyallah

~Eila @ Along~ said...

syana, good luck ok..setiap usaha ade hasilnya...kena sabar dan tawakal..insya Allah...jgn lupa doa byk2...

Gieyana said...

Moga2 Allah perkenankan usaha ko nie...yg penting tawakkal n pasti akan ada Sinar bahagia buat ko n hb yer..take care!

Liana said...

syana... nak nangis... bila tengok ko punya usaha. Kimm kagum dengan ko ler... Apa2 pun semoga hajat ko tercapai... Kenapa kat kuantan yer? Sebulan cuti? lamanya... tak de harapan ler nak jumpa syana... huhuhu

PHiRa said...

all the best!!

watie said...

akak chaiyok!!

CaMaRPuTiH said...

syana.. good luck. apa yg ptg doa k. berhasil atau tak kita redha dgn kehendak DIA at least ko berusaha.

jgn lupa bersiaran yer... nnt aku rindu kamo. take care.

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

aminnn .. moh kawan2 semua kita doakan syana nie berjaya yer .. aminnnnnnnnnnnnnnn ;-)

Diarihatiku1976 said...

syana.. beri akak no hp ko gak.. email kat akak azlina_1976@yahoo.com

JiEjAh_DeEn said...

aku doakan yg terbaekkk tuk ko syana..
chaiyok !!!!

Anonymous said...

Saya juga pemerhati awak yg jauh doakan yg terbaik...Insya Allah
all the best to Syana & Syarul

Anonymous said...

gud luck syana...mas pon ada pengalaman mkn clomid spi 3 cycle..jgn stress2 k..from masam8710..

mama tisya said...

jauhnye spital ko wei..tk dpt la dating mkn2 selama 1 bln...will miss u beb..takecare ye smoga ada rezeki ko...aminn

gee ryder said...

ok ok aku xtanya pape...
teruskan je usaha ko tu..
n good luck 2u!

Nana said...

aku doa yg terbaik buat ko.good luck...take care ok

CINTAMANISZ Lite said...

Syana, semoga apa yg syana usahakan ini berjaya membuahkan hasil. Akak paham perasaan Syana..
Pi Kuantan utk jumpa TAFF ke?

Mmg wat treatment cenggini kena korbankan hari keje. Kawan akak sorang tu..dia dpt bantuan TAFF tp masih takde rezeki. Baru2 ni dia wat lagi atas kos sendiri pulak sampai dia terpaksa berhenti keje. Sebab doktor kata tekanan keje gak leh wat mende tu tak jadi.

Jadi..kalo Syana wat treatment yg sama...(sebab akak xtau detail, hehe) jangan laa tensen2 ye. Hepi dan tenang aje.

Ayu Jaffar said...

gud luck syana :p

ppb_ppkp said...

chaiyok syana

ratu78 said...

syana
tak sempat aku nak dating ngan ko sblm ko cuti sebulan ni, ingatkan next week nak dating ngan ko tp aku plak nak cuti...adei lah

per2pun aku doakan yg terbaik wat ko....insyaAllah....

mama_umar said...

semoga Allah permudahkan segalanya :)..sentiase bersiaran walau dimana berada occay!!

Anonymous said...

mentioned many people cover their own financial loans by the due date and also without the need of penalty charges
A number one personal debt charitable organisation can expect the numerous people today looking at all of them pertaining to enable over payday loan credit card debts towards two bottle this kind of. bill charitable organisation says about have used any payday, higher appeal to financial products this holiday season. Typically the charitable trust claims 36 months back how many purchasers using them had been insignificant.
szybka pożyczka
kredyty na dowód bez zaświadczeń o zarobkach
klikając w ten link zobaczysz więcej
pożyczka na dowód
pożyczka pozabankowa przez internet

http://pozyczki-prwatne.net.pl
http://szybkapozyczkabezbik.org.pl
http://kredytybezbik24.net.pl