IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, October 19, 2009

Lempeng + Sambal Pedas

sabtu ptg tu aku dpt jemputan dr sorg blogger..umah nye nun di klang..
awal2 lagi aku da request nk makan lempeng cicah sambal pedas..mmg kalo org jawa sure pandai buat punyeee

sesat sket la nk ke sana..tp tak la sesat beria..kuikuikui


da smp kena tggu tepi jalan, smp tuan umah jemput..

i'm gonna miss u, syarulazmi..
huhu lama tuu nk seperate ngan syarul..ok fine tak lama :(
tp still sedih

ok..ok..tuuu tuan umah kt depan tu


ha..kenal da sape tuan umah??? ini anak tuan umah ye..bersama motor vrooommm2 nye



ni la sambal pedas yg menjadi igauan aku :p
dulu aku mkn kt umah org jawa..da lama da..msa kecik2..tp smp skrg aku ingat lagi..
time aku mkn msa kecik2 tu org tu panggil "Sambal Setan" mungkin sbb pedas melampau..


mmg heaven di cecah bersama lempeng atau ubi rebus..
gile la weyyy..hidangan hari raya paling sempoi tapi sedap

jgn salah anggap ye tuan umah hidang tu je..sbb aku yg request..

ini la tuan umah nye :) kenal tak??

tgh syok2 posing, bateri camera cerdik aku abis bateri..cess tak cerdik langsung

teros la snap2 pakai camera tak berapa cerdik..


blah la lu en. cerpelai..ko ingat org tak kenal betis bunting padi ko tu :p


tq kepada fieza & family melayan aku suami isteri :)

yanggg nnt jgn lupe bagi resepi..agak2 aku malas masak, ko bwk la ke umah aku..
ni pn masih tak puas mkn lempeng + sambal pedas

ok lepas kenyang mcm nk pecah perot, kami pun pulang
hajat hati nk tgk PAPADOM..tapi tiket da sold out utk midnite
sedih lite2 la..
tapi syarul lajuu setuju amik tiket malam ahad..yahooo susah woo syarul nk setuju benda2 merepek gini :)

hahhaa syarul gedik konon amik gambar muncung bleh nmpk kurus..cess perli aku la tu :0
lepas beli tiket, makan eskem..pastu pulang :)
*ni auto publish..skrg mungkin aku kt klinik tgh tahan sakit kena cucuk..

12 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

hahahaa...
ok yang...nanti klu aku g umah ko , aku bekalkan skali sambal tu..hehehehe

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

hahahaa...
ok yang...nanti klu aku g umah ko , aku bekalkan skali sambal tu..hehehehe

Nana said...

wah xpenah lg aku makan lempeng+sambal tu mcm sedap je

JiEjAh_DeEn said...

oiiitttttttttt pergi x ajak punnn..... huhuhu

moga semua selamat yer syana :D

rasp said...

i pun suka yg makanan yg sempoi2 sis...lagik meletopsss gitu...
cam sedap je sambal tu cicah dgn ubi tu...yummylicious!
nak gak resepi :)

zety said...

aku pon keturunan jawa gak nih,heheh,semuge slmt dan lancar treatment ko syana :)

Liana said...

eh syana... ko pun suka ker makan lempeng dengan sambal pedas? Walopun kimm ni buka jawa, tp duduk keliling dgn org jawa... suka oi...lempeng nie! Hari tu masak lempeng tp tak buat sampal tu! Gantikan dengan sambal sardin. Guna cili api! Berapi...Sampai En. Abang pun dah tau makan lempeng sekarang! Siap reques lagi... hahahaha

Semoga selamat dan berjaya yer... Kami sekeluarga doakan ko dan en. syarul! :)

cerpelai said...

Betis gua bukan bunting padi laa.. Betis gua bak pauh dilayang-layang..!!

Muka gua macam dinding.. Pasal tu gua tak nak orang snap gambo gua.. Kehkehkeh..!!

M@L@ said...

ni yg nak mare ni... nape tak singgah umah akak dah dkt tu dgn umah fieza...jgn ckp tak jemput, dtg jer raya rumah sentiasa opennn... tak aci2....

reen said...

sy pn brkturnn jawa...tp x la pro sngt ngomong jowo..hahaha..

memang sdap lempeng cecah sambal tumis cili tu..ltak blacan lak tu..perghh..mkn ngn ubi rebus pn sodap gak...

ungu said...

kenapa byk gambar aksi2 gediks...dlm nih..hehehe

cintaKusayangMu said...

wla...g umh k.fiza ke....