IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, January 24, 2011

Hobi baru aku: FELT CRAFT

Morning sume!!!

ok lupa kan dulu pasal entry b4 this (NO TURNING BACK) tu..
yang tu later2 aku cerita ye..korang doakan la ye utk aku :-)


ok, ni aku nak share hobi baru aku
ade cerita sebalik hobi ni..hahaaa lama aku mencari hobi baru
*gile hobi pn jenuh tau nak cari* :p

aku ni benornye suke membaking cake..deco2 cupcake bagai tu
pernah 1 ketika dulu aku jadikan itu projek masa terluang aku
tapinye, syarul plak xgemor
1 sebab dia kabo dapur abis sepah aku keje kan..hahaa
ke 2 sebab dia xmo kena paksa makan kek2 aku tu (dia xsuke kek)
sudahnye aku kena cari hobi baru

tapi xmo la takat baca novel sume tu..kumpul setem pn xmo la kan
sebab dulu kecik2 kak phira oernah kumpul setem pastu abis aku jual sume setem2 dia
hahahaaa...

so ttibe aku dapat idea nak mulakan hobi ini
FELT CRAFT

untuk starting, kite beli dulu starter pack ini ye


dalam tu da siap manual pastu barang2 nak buat 3 key chain tu


ok tak aku buat ni???
yang ni aku buat khas utk syarul..so bile tgk ni harap2 dia terbayang muke aku kan


yang ni khas untuk fara (opismate aku)
dia kan pencinta pink..so sesuai la kot letak kt kunci MYVI PINK dia tu :-)



ok yang ni ILIA buat..dia dtg lepak umah aku pastu try buat 1
yang ni aku simpan utk diri sendiri..hehee
tak tau lg nk jadikan keychain ke, tempat gantung hp ke
or kite buat fridge magnet ke..tgk la nnt camne :-)


mula nk buat tu mcm suspen gak, sebab aku ni jahit butang tercabut pn malas
tggu laki bebel2 baru aku buat..hahahaaa

lagi 1 aku cari hobi baru ni sebab nak kurang kan time tgk TV
nak kasi chance kat IMAN tgk channel katun2 plak..hehee
so xyah berebut kan :p

11 comments:

POSH76 said...

bess gak hobi camni kekadang leh jana income gak

MRS. K said...

bagus hobi ko ni. aku bab2 menjahit ni mmg fail lah. tak minat satu hal.. huhuuh

mama tisya said...

hobi kena cr ek..lawak la ko ni...

zura@iwan said...

kreatif2....ada sorang shbt blogger pon hobi buat cm ni....bak aku satu..haha..

rasp said...

sronots gak bila leka buat nie kan...bila tgk hasil lagi best rasa hati...

SyaNa said...

posh76~ mana tau rezeki akan dtg kan :-)

mrs K~ aku pn xminat.tp mcm best jek felt ni

erryn~ hahaa pening ooo mau pk

zura~ nak ye?? ok nnt aku buat kan

SyaNa said...

rasp~ tu la sis..mmg ralit sgt..

[-suziey-] said...

hahaahhaha ko sama cam aku la..dulu suka baking cake..mmg laki aku pn xsuka kek..so dia xsuka btl klu aku sibuk buat kek sbb nnti dia kena paksa mkn kek tu.hahahahh:p

ko ni pn..sabo je la..utk sharul munga2 lagi..dlm hati ada taman btl la..hahaha

SyaNa said...

hahaa suziey tak sume laki suke kek kan..aku jeles jek tgk laki org suke mkn kek coklat
bior la munga2..nampak sket soft nye dia tu..kekeee

ALoNa CintamaniszLite said...

nak cari gak ler mende cenggini. Kat taiping dh ada jgk kot, ek..
mcm besttt je..hehe

adyna said...

setakat nie yang tahu kat tepeng xder lagi.. sebab bile blk kg cari mesti xjumpa ;)..kat ipoh ada..kat sin craft n art workshop..