IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, January 10, 2011

Iman da makan

Morning!!!
hari ni genap Iman 6bulan.so aku rasa dia da ready utk makan solid food

Jumaat lepas aku cuti, makanye aku pn try la bg dia makan
sbb aku nk pantau dia ok tak dia makan..
alhamdulillah ok :-)
berak pn cantek jek najis nye..hahahaa
even mula2 tu mcm xberak..aku pn pujuk2 la suh dia berak

aku masak bubur nasi kosong je
try dulu 4hari (termasuk ari ni)
ingat malam kang baru aku nk blend ikan bilis + carrot

meh tgk aksi budak dapat makan
smp kenyit2 mata :p



tu gaya xsabar la tu..laju jek tarik sudu tu









ni last suapan..haahhaa mcm xcukup jek dia makan
siap isap2 sudu..hahaha


tadi aku bekalkan 1 bekas bubur..harap bbsitter xbg la dia benda len selain ape yg aku bekalkan
risau gak kan..org tua ni kadang tu ikut dan dia jek

TQ kat AFNE sebab banyak aku amik ilmu solid food dlm blog dia

16 comments:

Gieyana said...

dh start mkn dh Iman yer..kena slow2 kasi dier mkn kan..psl perut dier still soft lg..:D

Nana said...

heheh comei gile kenyit2 mata siap
nk makan sendiri plak tu
pandai yea
pasni gebus gebas lagi la iman
sedap dpelok

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

heppi eating iman ..dulu aku pun amik ilmu kt afne ..pastu tambah2 baca kt buku ;-)

zura@iwan said...

ok arr tu start mkn bubur nasi dh....slow2 la kan....tgk dia sdp je mkn..kenyit2 mata dier..hehe

Ibu Iman said...

iman saya dulu suka sgt bubur nasi + ikan bilis yg diblend... tp skrg apa yg kita mkn itu la yg die nk... tp die paling suka nasi + sup

SyaNa said...

gie, tu la starting ni aku bg bubur kosong dulu..bg dia experince tawar dulu..haha

nana, tu pn buat aku risau tu..kang berat nk angkat bontot

diana, mmg afne tempat kite2 mencari bahan utk anak kan

zura, abis sedap la tu maknye masak..haha

ibu iman, minggu ni br nk letak isi2 kasi berasa sket bubur tu

Iela Fazielah said...

wah2.... makin dopot la budan momtel ni dah stat mkn... hehe.. mmg dia suka mkn la syana.. tu yg samapi jilat2 sudu tu..

SyaNa said...

iela..tu la montel la anak aku nnt
xpe la janji sehat kan..

ciK mOt ©™ said...

wahhh...makin membesar la iman pas ni...

[-suziey-] said...

aku suka tgk budak dok dlm menatang tu..comel jek..hiks..aku dulu pn excited nk bg ank kau mkn solid food..especially bila dia laju je mkn n abis..tp lama2 slera menurun..haih..

SyaNa said...

cik mot, kan..berlumba2 la kang aku ngan dia

suziey, ni aku tgh excited la ni..dia pn tgh berselera..

Lyz ^ EroL said...

jelesnyee tgk iman mkn....amil xmo mkn bubur...uwaaaaaaa
(T_T)

SyaNa said...

lyz, amil dia nk makan ape?

gee ryder said...

iman mcm nak makan sendiri jer tu pegang2 sudu hehe...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

bertambah laa tombam sat gi yang..hehehe

Lyz ^ EroL said...

nestum jek dia nk tuh pon da pndai main ni ssh tol nk kasi mkn..siap ttp mulut lg...sedih tol...penat msk mcm2 bg dia mkn tp dia xmoh... (T_T)