IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, January 31, 2011

Filem HAQ

last week mood tgk wayang mariiii
so aku pn mcm teruja la nk support filem malaysia kan
so mari kite tgk HAQ
sbb nak tgk KHURAFAT takutt kena tggu tgk ngan syarul br best bleh pelok2 kalo takut
hahahaa

tgk thriller dia mcm best jek..ala2 MATRIX kan


kalo nak baca sinopsis ko baca kat sini ye: sinopsis HAQ

tapiiii bile da tgk 1/2 way rasa nak kuar je dr wayang tu..bosan la jalan cerita dia
slow sgt kot..
pastu yg aku xbleh blah tu umah melayu, tapi selamber jek masuk2 umah xbukak kasut
terus menuju ke bilik..haaiishhh sgt tak natural tau
ko org kaya pn, masuk umah kena tanggal kasut tau

takut aku tgk adi putra tu..jahat nau..ngan mata kaler merah..mmg hensam la..orang jahat lg hensem dr org baik..hahaa
pastu saje nk tayang six pack si adi tu..haaaishh jeles tau :p

aku xmo la komen panjang2..tapi yg aku suke part lawan2 tu
berapi2 ko..yg tu gempak la..
cuma yg aku rimas tu sbb dia byk sgt unsur2 mcm slow motion ke nama dia ek..mcm pergerakan tu terputus2..ala xreti la nk explain..
dia nk buat teknik canggih..mmg bagus tp banyak kali sgt smp rimas aku..hahhaa ok ni bukan bidang aku :p

tapi aku mmg cadangkan ko tgk la..sbb sape lg nk support filem kita kalo bukan kita kan..ade gak cerita2 omputih yg aku nyesal tgk..
so nobody perfect kan..

ade 1 dialog dia aku suke: kau punya kuasa dalam genggaman kau.soalnya ke mana arah hati kau..
mmg mendalam maksudnye..aku rasa sesuai utk tanya kat ahli2 politik kite
hahaaa ttibe masuk bab politik kan..tp siyes, ce bg soalan ni kt dorang..

-chioowww mau siap2 nk tgk wayang lagi :-)

auto publish, aku cuti ari ni.tapi lepak2 soping mall je :-)

7 comments:

Nana said...

owh dah tgk ke..
aku tgu kuar astro box office la hehe
melambak cite omputih yg nyesal tgk
saje umpan hero bez2 tp cite ntah pape

Dee said...

wah..syoknya tgk wayang..mcm k dee kena pilih2 gak..almaklum..skrg kena bwk handbag extra..hehehe..

[-suziey-] said...

oo ko dh tgk..aisey jln story slow ni yg lomah ni..sure nguap2 nnti..ekekek:D aku pnh nk terlelap tgk cite social network..cite jenis cenggini la..jln slow..hahaha

Gieyana said...

aiseyy..kalau daku pon sure boring..tmbah lak kalau bw Nureen..aduyaii!

mama_umar_maryam said...

hmm...tgu kuar tv jelah,hehehe

zura@iwan said...

ku kalu ceta action2 ni mmg x brp minat movie malay..hehe..

Noor said...

Cite ni bkn sekadar action je.. yg aku suke sbb dier ade unsur2 keislamanan dlm mesejnye, mmg mendalam cite ni.. tak rugi tgk.. sbb dier lain dari lain. Aku pun terkejut dan impress filem ni ada guna kereta2 cun, helikopter pun ade. WHOA! Sgt modern dan dan sgt sgt best. Die punye direktor pun pandai jawab mase press conference, die kata ada Melayu yg alim tak semestinye tinggal di kampung, orang alim boleh kaya jg. Btul2.. memupuk smgt org melayu mau bekerja keras lg.. huhu.