IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, January 26, 2011

Jom imbas zaman matrik

dua 3 hari ni, bile dok sembang2 ngan member matrik (UPM Terengganu) ttibe hati aku jadi rindu gile kt dorg
rindu time melepak tanpa ada batas masa..bleh melepak 24 7
tak cukup luar umah lepak, kite lepak dlm umah (hostel kitrg jenis umah teres, 1 umah ade dlm 15org xsilap)

time tu mana ade prob ape..hepi jek..
kalo ade prob pn maybe prob ngan fellow yg sgt strict..(felow tu andartu)
so kalo ngan student pompuan yg mcm kitorg ni dia alegik sket (jeles)
hahahaa

ade 1 kejadian tu, aku ngan ilia dok kt belakang umah
time tu kitorg tgh bakar gambar2 lama..hahhaa konon nk lupa kesah silam
sekali tu ttibe pompuan felow tu sergah..hahahaa
terkejut la kan..tp dia yang malu.sbb dia ingat kitorg tgh buat benda yang salah di sisi undang2
hahaha gile pny fellow

bile time cuti jek, masing2 sebok la sewa kete nk gi ronggeng
kalo aku & ilia selalu MONA la yg drive kete sbb time tu dia ade lesen
kirenye kalo ade lesen time tu mmg HOT la..hahahaa

aku yang tak tau bwk kete ni, beli beskal je la..hahaha wey korang ingat tak beskal kite seragam jek..sume kaler merah sbb beli kt tempat yg sama..hahhaa
jenuh tampal sticker nk kasi cam beskal sdiri...
ngan beskal tu la jalan2 pusing pantai..best dulu umah dekat ngan pantai

oo nak cerita umah kiorg tu, mmg best..sebab ape tau
ko bayangkan umah teres deret tu..deret panjang belah kiri umah pompuan, deret pjg belah kanan umah laki..hahahaa mau xbest..
time tu la kan best la cuci mata..skrg ni mana ade (baik ni skrg :p)

so adegan dating2 kt tong sampah depan umah tu perkara biasa..mmg mcm pesta
tapi ok ape, dr dating dlm umah kan..baik dating luar umah..sume pn bleh nampak ape kite buat
tp tu la, fellow pompuan tu jeles ok..suke nak sound2..hahahaa
ape ntah cerita dia skrg

pastu ade 1 kedai runcit kt situ, mmg paling happening la
bleh sama taraf ngan SOGO la sbb tu la tempat tumpuan budak2 lepak
pastu ade 1 kedai burger kt situ, aku ngan ilia selalu tlg brader burger tu msk burger
so aku mmg ade bakat la kalo nk bukak kedai burger
ILIA!!!! jom bisnes burger..hahaaa

smlm dok sembang ngan ilia, sembang pasal kebodohan masing2 sbb da dok tganu, tapi xpernah gi pulau2 yang ade..stupid dot dot kan...
skrg baru nak nyesal..haaishhh...dulu sewa kete asyik la pegi tempat sama
balik2 pantai batu buruk, pastu masjid terapung tu
pastu the store soping barang..hahahaa
rugi..rugi...

pernah situ banjir tau..tp xla terok sgt..mmg gi kelas pakai selipar..pastu kaki aku abis kena makan dek air..ye la asyik basah je kan..banjir2 pn kelas tetap ade tau
tapi nak mandi tu adoii sejuk gile..ke aku gi kelas xmandi ek..hehhee
kt situ jauh dr kampus.so mmg kena naik bas UPM
kalo da terlewat tu ade prebet sapu naik van..tp kena bayar la, rasa 50sen kot

tapi aku pernah gak kayuh beskal gi library..malam2 plak tu..keliling mmg gelap gelita
pastu aku yg penakut ni kayuh sambil pejam mata sket..sbb takut nampak antu kalo bukak mata besar2..

adoi byk lagi kenangan yang best ngan member2 matrik..
rindu gile kt korang (korang tau sape korang) :-)

13 comments:

Gieyana said...

flashback citer dedulo mmg best gila tahap gaban kan! Mcm2 ada..pahit dan manis..aperpon kenangan tue mmg akan jd kenangan indag smpai bila2 kan!

Pn. Zana said...

hahahha.

aku pun layan cite ko nih. tp, dulu aku x beli pun basikal . entah nape..haha.mmg wei . kalu de lesen time tuh mmg hot ..hahaha. ko ingat x ader 1 mall tu kat Astaka ke namanya. situ best gok sopping. Hock ke seng ke Mydin ke. situ je la tmpat lepak ..:D

SyaNa said...

tu la gie, even dia pahit time tu, tp skrg sume jd indah

haah sasu, ASTAKA..happening gk tu

zura@iwan said...

cita ko ni lebey kurang cm ceta aku ms study degree dl...tp ku duk hostel x leh nk msk2 bgi..tp ada gk wat msk dlm rice cooker..kahhh...

lps tu kayuh basikal ngan kwn...sewa keta g jln2 lah..haha...

adyna said...

hehehe syana pasar payang ko lupa ker??? tmpt g shoping kain naik van 50sen hahaha murah giler time tue..yang korang p curi bendera pas tue lg kelakor..mona arr..siap gantung dlm bilik..

bab basikal aku ngan mona selalu p kelas bi sesama hahaah kami 1kelas..jerangkap samar penuh kat tepi pantai...kami kan muda ckit dr korang muahaha

byk lagi nak citer tp nak buat mcm ne kang xmuat lak hehehe

SyaNa said...

zura, time tu mmg lebih kurang jek story kan..best sgt

adi, my roomate..hahahaa

mama_umar_maryam said...

matrix mmg best! aku rase aku enjoyyyy je setahun tuh,blaja apetah,hahahaha

marinahunny said...

matrik upm terengganu? oo syana sempat matrik kat situ ke? masa saya masuk dh xde matrik..

SyaNa said...

marina ko KUSTEM ke??
ramai gak member aku pas matrik msk kustem

I-sya said...

mmg syiok igt cerita zmn2 belajar dulu.

jang said...

hahaha... syok2... kenangan lame nie...

syana, ko pun ade jugak ker history nyampah nge felow pompuan tuh.. hahaha.. aku x tau pun yang korang pum knee blacklist nge felow tuh.. aku nge SASU dulu pun penah gak kene panggil di felow bengom tu, hahaha.. gara2 kitrg main mercun kat belakang umah.. hahaha.. LAWAK zaman Matrix nie.. rindu tul arr.

yang ko ngan ILIA tolong masak berger ABG KAMAL tuh, aku tau... x silap korang yg selalu lepak2 n buat berger situ ork... hahahaha

rindu zaman lama lah.. uwaaaaa

SyaNa said...

jang, mau x hot ngan felow..kan dia list kan nama2 yg berkapel
sengal kan..tau la andartu.jeles plak kan..hahaaa

mcm bleh jek aku ngan ilia bukak kedai burger..ahhaaa

jang said...

hahahaha.. dakper syana ko bukak jea kedai berger depan flat ko tu.. for sure ramai nyer yg mai beli.. hahaha....aku bg moral support jea lah.. ahaks....

a'ah yea lah kan.. tak ingat yang felow tuh andartu kan.. hahaha..

kenangan mengusik jiwa tul arrr...