IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, January 17, 2011

Iman 6bulan++

morning!!!

sekarang ni dok kt umah ngan Iman berdua mmg da terasa letih...letih nk kejar, letih nak bertempik..hahaa anak br 6bulan++ aku da bertempik ko..hebat!!!

skrg ni kalo weken, nak mandi tu kena mandi awal2..masa Iman tido.kalo dia da bangun mmg xde ye nk mandi ngan aman..
tengah2 sedap mandi dia bleh nangis mcm kena dera..berlari aku *jgn la ko imagine aku berlari pakai ape* :p
mmg sgt mencabar..baru aku paham housewife yg menjaga anak sorg2 kt umah
huhhhh mmg mencabar minda pastu kena kuat semangat..

ni mlm smlm, time aku nk siapkan bahan2 buat bubur..
mula tu aku xkepung la..abis dia merayap nk msk toilet depan tu..
makanye aku pn kepung la gini

dalam hati berkata2 la bijak jugak aku ni..hahahaa
dok diam2 situ ye Iman..lalalaalalaa umi mau masak



tgh syiok2 aku masak..ko tgk ni..

anak aku lagiiiii bijak ko...hahahaa tak terpk plak aku dia bleh tolak kusyen tu
haaihhhh...

last2 amik ko aku letak dlm ni..sah2 mmg dia xreti nk turun sdiri lagi *sket lg mmg terer turun la tu*


dok dlm ni mmg xmerayap ke mana..tapiii ko mulut kemain bising
bebel kt aku la tu..lantakkk janji keje aku siap kan
hahaa



pastu tau2 tido da dia..kasi puting tu, teros berlayar tido

tu kire da abis behave la tu pegang tgn sdiri..
tangan xreti diam, so sdiri kena control pegang gitu..hahahaa
tgn da diam br bleh tido ngan tenang...

even penat tapi aku sgt happy :-)
ni bukan aku ngomel2 ye pasal penat jaga anak :p

9 comments:

Nana said...

adakah
"housewife yg menjaga anak sorg2" tu ko maksudkan aku?muahahahha

mmg letih wei..tu aku kata
nanti sebabkan keletihan ko
otomatik ko akan susut berat badan
cayalah ckp aku heeee

SyaNa said...

hahaa..ko dulu sure lg terukkan
jaga anak sorg2...
aku yg kena jaga berapa jam pn rasa stress..hahaa

Iela Fazielah said...

mmg letih weh!.. nnt dia dah berjalan lg penat.. siap tlg ko kemas rmh lg... xcampur gegar grill semua... tu yg aku asyik piyau telinga diaorg je... tp mmg best melayan kerenah diaorg

SyaNa said...

iela, tu yg cuak gk tu nk tggu
kang lg rock suara aku bertempik

nor aidah said...

aii kak..sy ni silent reader akak..pg2 masuk opis je mesti bukak akaknye blog..nk tgk iman..tangat tomeiii..! geram..debab..bambam..

gee ryder said...

takat kusyen tu iman leh sepak jer wakaka

SyaNa said...

hi nor, hehee tq la sudi jenguk iman debab ni..hahaa

gee, tu la..ingat kot xlarat dia nk alihkan..kuat oh..hahaa

mama tisya said...

lawak la citer ko...tu br 6bln ko bertempik ye...tgu iman dh 1thn lg kuat kot teriakan ko...hahahahah

puan nina said...

alahai..comey bebenor..pandai dia tolak kusyen 2

anak sy muda sebulan je dr iman =)