IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, January 3, 2011

Antara menu diet aku

morning!!!

ok ni aku update laju2 ye sebab ade keje kena settle pagi ni
so aku update simple2 je la pasal menu diet aku last week


ok utk tempoh induction ni, iaitu 2minggu atleast, kite kena amik less carbo.dlm 20g jek per day
so aku lebihkan protien..dalam tempoh ni jugak, dia xkire berape kalori ko amik
janji carbo dlm 20gm.so menjadi la proses pembakaran lemak tu

nak tau lebih ko kena baca blog yg aku bg ari tu ye..baca btol2 smp abis
baru ko paham ape yg aku cuba sampaikan..jangan degil2 nak argue aku tapi ko blom abis baca blog tu...paham???

ok ni menu bleh buat lunch or dinner
simple jek..ayam goreng kunyit + ikan bakar
ko makan la smp kenyang..tak yah kire kalori
best kan :-)



sup ayam yg simple.kentang tak bleh makan ye



sayur goreng + ayam goreng kunyit
menu sume pn simple2 jek


yang ni kalo nk bfast heavy sket
tomato + telur dadar + coslow
telur tu aku letak sayur sawi + cheese..so berasa la sket
yg coslow tu, kobis tu ko hiris2 pastu ko campur jek ngan mayo..gaul2 smp sekata
senang kan!!!

kal nak simple bfast ko rebus jek telur tu

ni coslow aku buat utk snack..agak2 lapar telan jek benda ni
sedapppp & mudah :-)


ok nanti aku share la lagi menu ape..tp so far tu je la yg aku makan
dok ulang tayang je la..hahaa

PENTING: AIR 2 LITER / DAY

*smlm agak fail diet aku sbb makan kenduri umah KIM dgn hebat
hahahaa..

6 comments:

[-suziey-] said...

smga ko berjaya dgn diet pilihan ko..yg penting fahami body ko..then baru ko bole ikt diet yg mana sesuai utk ko dan maintain wth the ideal weight..kalau x useless sume effort ko..

zura@iwan said...

nmpk sdp mknan diet ni ek..hehe..

semoga ko bjaya ye syana....

Nana said...

slamat berjaya..hehe
wah g umah kim ek
aku lupe langsung dia kawen
tau2 je tgk gmbr dia dalam pesbuk

lien said...

best nya menu..terliur sudah..hukhukk
nak wat ayam goreng kunyit la balik ni..hehe..

ayien78 said...

Ya Allah ...seyes lupa... mesti kim marah... uwaaaaa camne leh lupa kawen dia??adeihhhh

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

yang...menu telur dadar taruk cheese tu kann..perghhhh terbaikkk wokkk..hehehe
sedapp dan yang penting kenyang gilerrr..hahaha...