IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, February 11, 2011

Bekalan Iman Hari2

kan entry b4 ni aku cakap ade benda2 yang aku impikan time peknen Iman xmenjadi kan
ini salah 1 impian aku dlm membesarkan Iman

Masak untuk Iman hari-hari!!!

dan aku harap aku akan berjaya..sebab so far blom lagi tersasar..
cuma kadang tu terasa nk try food yg kt kedai tu
tapi syarul byk kali "bakar" aku sampai aku rasa tercabar..heheee

meh tgk ape aku yang aku bekalkan kt Iman hari2
sekeping biskut + bubur

yang biskut tu aku suh bg time bekpes..dlm kul 10 gitu
yang bubur tu aku suh kasi lunch

minggu ni mmg every day iman makan bubur perasa carrot

biskut tu terpaksa la beli kan ateee aku mana reti nk buat biskut
hahahaa

mmg gigih aku bangun pagi2 masak utk Iman..
bile MALAS melanda aku kuatkan semangat
tq gak kt syarul yg menjadi good "pom-pom girl" dgn kata2 semangat yang kadang makan dalam gak la..heheee

9 comments:

MRS. K said...

bagus betui ko ni.. aku masak hari cuti la coz ari keje semua pengasuh buat

Iela Fazielah said...

syabas bette! tp kan.. ada 1 cara paliing mudah ko boleh buat utk bubur tu... ko boleh msk byk2 pastu ko sejukkan dlm bekas katakanlah skali msk dpt 3 bekas, pastu ko tutup rapat2 n masukkan dlm peti sejuk(bkn yg beku)... so ko xperlu msk tiap2 hari...

so skali msk leh cover utk 3hari punyer.... bila time nak mkn, ko pesan kat pengasuh suruh rendam bekas tu dlm air panas je... jgn masuk microwave... kalau xabis kena buang terus...

SyaNa said...

mrs K~ so far aku seronok buat food dia..hahaa kot lama2 nnt aku malas mana tau kan

iela~ ooo bleh ek buat banyak2 terus?? ok nnt aku try.kalo nak panas kan dlm periuk pn bleh kan?

gee ryder said...

aku time aqeel baby dulu walau antar umh mak mentua pun aku yg masak...antar babysitter lagila pulak...
sonok kan masak utk anak sendiri...sampaikan kdg 2kali aku kena masak sbb bubur hangus wakaka...

Gieyana said...

kira ko mmg rajin ar..ku dulu time Nureen bsar Iman guna slow cooker wt bubur..then kalau holiday siap bwkan slow cooker n beras masak dlm bilik!hahaha..

Dee said...

rajin betul sis..dee awal2 dah sumbat nestum..dasar pemalas..hehehe..not good..not good..

[-suziey-] said...

suka btl klu masak food utk ank pastu abis dia mkn.ni aku baut utk aQeel mknnya sejemput jek.haih...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah rajin tegar ko kan syana...aku pun nak kasi amani makan air tangan bonda dia jugak la...cam best jerk tengok ko bekalkan iman..

kerengga_riang@yahoo.com said...

syabas syana sbb gigih sediakan sendiri makanan Iman. saya dulu, sewaktu anak kedua (Izzuddin) sebaya Iman, saya bangun seawal jam 5 pagi untuk masak bubur, blend carrot & ikan bilis etc utk dihantar ke rumah babysitter. bila umurnya dah cecah setahun, dapat taska UPM, lega sedikit, tak perlu bangun terlalu awal. apapun, puas hatikan bila anak dapat makan hasil masakan kita.