IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Wednesday, February 16, 2011

Mengidam laksa letak cucur udang

relax ok, bukan aku yg ngidam :p
tapi kan ttibe aku rindu nak peknen...kalo tahun ni xlekat secara normal
next year nk buat IVF lagi la :-)

ok ni ha jiran aku a.k.a ILIA yang ngidam
ingat tak aku post pasal member aku yg peknen tu??? ha ILIA la yg peknen
bukan KIM ok..hehehe ramai gak member PCM ingat KIM yg peknen
korang doa2 la utk KIM :-)

ala umah aku ngan ILIA ni lain blok jek..dia blok depan, aku blok belakang
so kite naik motor je la ye..nk jalan kaki mmg tak la kan
ateee syg lemak :p

kalo bwk iman naik motor mmg pakai baby carrier ni..
syarul xberani lg nk pegang gitu jek

ILIA la ttibe ngidam nk makan laksa letak cucur udang
aku pn 1st time dengar..ntah resepi mana ntah


kuah dia macam laksa biasa tu
cuma yg special dia up dgn cucur udang jek
tu yg kaler kuning2 tu cucur udang
dia hiris2 mcm telur dadar je kan



aku ni 1st time makan laksa after deliver
mula tu seram gak nk makan
sbb org kabo, kurang2 setahun br bleh makan laksa kan
takut sakit urat sume tu..tp alhamdulillah xde ape kejadian buruk berlaku

cuma aku makan semangkuk je la..nak tambah risau
kena slow2 bg biasa balik..
serik sbb ari tu aku mkn jambu batu, sekali amik ko sakit gile perut2 aku
rasa keras semacam..sejak tu hati2 sgt kalo nk mkn ape2

ko nak resepi?? sori la gua xtau..hahaa
ko gugel je la kot cr resepi laksa letak cucur udang..hahahaa

tq ILIA masak laksa pastu panggil aku makan..kekkee
nnt ngidam ape2 panggil aku mkn lagi tau :p

9 comments:

eLYies said...

ya allah..tiba2 teringin nak makan laksa..huwaaaaaaa

Nana said...

pes time dgr
laksa ltk cucur udang
aku mmg hantu laksa...
br mgu lps mkn laksa mak aku wat

marinahunny said...

biasa mkn rojak le kalu letak cucur tu tp bukan cucur udang..huhu best pulak ;)

Pn. Zana said...

mana pic ilia nyer?korg duk dekat je ek. kat mana

[-suziey-] said...

klu ilia masak2 n panggil ko..ko panggil aku skali..jemaah la..ekke:D

SyaNa said...

elyies~ jgn salahkan ku :p

nana~ nnt ko torai letak cucur udang..sedap wey

marina~ nnt try..malas msk laksa, ko bli pastu balik umah goreng cucur udang..hehe

sasu~ haah berjiran wey.xbleh pisah..hahaa kt prima damansara jek

suziey~ hahaa lebih afdal gitu ek..keke

PuaN su SU said...

ni yg buat sangat rindu kat mak nie...mak su if buat laksa mesti ada cucur nie...sedappppppppppppp

zura@iwan said...

ku penah mkn laksa ngan cucur udang...dulu masa ku duk kt Bukit Tambun, Sbrg Prai Selatan...ada sorang pkcik tu buat...mmg sdp ko..

ShaSiNChAn said...

salam..syana, org penang mmg makan laksa dgn cucur udang n also sambal tauhu & sotong..sdp sy cakap..tp certain2 place je..sometimes ada jgk org penang yg x tahu bnda nie.ehehe..mcm sy, wajib buat laksa campur nie dgn sambal tauhu & sotong n cucur udang..:)