IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, March 10, 2009

Langkawi Part 1

Jumaat lepas aku pegi Langkawi..hanimun kononnye..ni 1st time aku jejak kaki ke Langkawi..& 1st time aku naik kapal terbang..
mcm aku btau la..suami aku baru mampu nk bwk aku..itu pn dlm Malaysia je..syukur la..ikut aku mmg tak kebuluq aku nk naik kapal terbang ni..aku sgt gayat okey..tp kalo roller coster tu aku berani sbb ade landasan..

ni time beratur nk check in beg..time ni sgt la cuak..mcm nk patah balik jek..


mmg dlm tu aku berzikir tak henti2..time ni la ko nk ingat Allah kan..manusia..manusia..


da selamat smp Langkawi..nk nangis aku tgk awan kepul2 atas tu..sebak sgt..tp kontrol..sun glasses mmg tak bukak langsung..air mata da genang2 da..



lepas amek kete kt airport teros menuju ke Makam Mahsuri..nak check in resort awal lagi..


so layan la gambor kt Makam MAhsuri














Lepas tu teros ke Beras Terbakar..


meh kite pekena Laksa & Cendol dulu..sgt la sedap laksa ni..
cuaca time ni panasss...


sempat la shopping sedas dua..sume barang kiriman org..

Pastu gi Laman Padi..lengang je..mcm tak terurus sgt..

da smp resort Bank Negara Malaysia..sgt la selesa









Lepas rehat2 ala2 kadar teros ke Underwater World










Pastu teros ke Dataran Helang..berposing sket2..ateee..sume gi Langkawi sure amik gambor ngan helang ni..aku pn nk la jugak..





malam pertama dinner ni..
ikan siakap + sotong goreng tepung + sayur + telur
kami ber2 ni mmg soka makan2..kalo holiday tu mmg agenda utama jalan2 cari makan..holiday 3 hari badan naik 3kilo..aiyokkk


ok tu je utk hari pertama..esk kite sambung hari ke2 plak..
aku agak bz ari ni kt opis..ni pn curi2 update..huhu..

13 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

hiks..
ko nangis ke??...
hehehe
bestnye p sana...
huwaaaaaaaaaaa....

p/s : bila ntah aku tgk berita psl feri ke kapal tenggelam kt langkawi..dan2 tu aku ingat kt ko...nk tepon ko tp x der no tel ko..hihihi...dalam ati aku..mintak2 ko n somi selamat ler..hihi..risau nyah!!
Alhamdulilah selamat dah ko somi isteri...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah ..aku tak sabo2 baca entry langkawi nie ..terimbas kembali kenangan honeymoon dulu .. oh yer heppi enibestseri ok .. hubby ko keje BNM ker ?? cantik bilikkk ;-)

~Eila @ Along~ said...

wahh.. p langkawi..seronokk...ade p cable car tak..shopping periuk dan coklat? hehe..syoknye bilik..leh dok reramai ..

bOnda said...

syana, saya plan bulan 5 ni nak p sana 4 banak..amik gO travels AA. arOund RM540 kat langkasuka..Ok ke tak ye? saya da 2x ke sana tp hubby x penah sampai..saya p dulu pun ngan fmly and mmg tak amik pOt langsung la pasal RM ni semua kan..isyk..

isyk, betOi ka sentra RM60? sehari? syana amik keta apa?

SyaNa said...

fieza~ aku nangis bukan sbb takot..sebak tgk pemandangan dr atas nun..

syg gak ko kt aku ye..hehehe

diana~ haah dia keje BNM..mmg puas hati bilik tu..

eila~ nnt aku sambung entry pegi cable car

bonda~ sye bab rege tu tak pasti sgt..ok kot la tu..

sye amik sentra la..RM180 utk 3 hari..betoi la tu RM60 sehari..

helena's said...

sy tak perasan ke ape..tp kaksyana makin berseri pulak??yeka..hehe nak dapat baby ka??ekeke

Anne Zain said...

bestnyer....luper nak kirim suh ko belikan cekelat...hikhik

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

syana,
aku mmg sayang kt ko..
ko baru tau ke..wakakaka
nex entry plssss

Mamamanja said...

bestnya p langkawi
x penah sampai langkawi gak nih

Nana said...

makanan kt langkawi mahai2 kan benci aku

zura@iwan said...

bosarnya resort BNM tu ek...syoknya....aku gi lgkawi nek feri...huhu...sgt takottt...

zura@iwan said...

tmpt ko pegi ni aku dh penah gi...hehe....mcm nk gi lg jek...

mama tisya said...

best dpt jln2