IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, March 20, 2009

Semalam Aku MC & Menu Diet

semalam aku tak berapa sehat..malam tu mkn ubat selsema..tp aku heran tau..aku kalo mkn ubat selsema lagi tak bleh tido..
hangin jek..1 malam aku tak tido..kejap2 terjaga..smp aku bgn pkul 4pagi ler iron baju..
sbb tak tau nk buat ape da..
ni pn tak ok lagi..tp aku da sound Syarul jgn nk paksa2 aku makan ubat selsema..kang aku tak bleh tido lagi..aku rela la idung aku ni dok berair, dok bersin dari aku tak lena tido..sakit kepala tau jadinye..


lepas Syarul gi kelas aku pn bangun la..mmg mata ngantok, kepala berat..tapi aku still tak bleh tido..
last2 aku buat laundry..settle 1 trip..cuti yg tak sia2..

pastu aku start la bfast makan roti + sosej..okey aku da ade ticher diet..kekeke
dia la bg aku menu yg sehat utk sehari..
so aku try la folow sket2..


tghari pas Syarul abis kelas dia bwk aku gi klinik kt Sri Damansara..bg la ubat ape pn doc..aku tak mo mkn..kang aku tak bleh tido..seksa wooo



pastu lunch kat Sg Buloh..semata2 nk cari ikan bakar..okey ni pn salah 1 menu diet..ramai yg ckp kalo diet tak bleh mkn nasi..salah tu anak2..kena makan nasi sbb nk kan tenaga..makan nasi kite lebih kenyang & kite kurangkan makanan merapu..
tapi ko jgn la makan nasi sepinggan penoh..no good ok..ko amik 1/2 cukup..lebih kan sayur & ulam..

okey mmg kenyang sgt2..dan yg paling penting jgn makan berulam air..dulu aku selalu gitu..tu yg perot muncit..
pas ni aku da tak order air..minum sejam lepas makan..

aku just amik nasi 1/2 + ikan bakar + sayut bayam + ulam pegaga..


kenapa aku mkn menu diet??
sbb aku mau langsing mcm Ticher Diet aku..
anak sorg tp badan mcm anak dara ko..
ye la aku gi gym boleh kata seminggu 3 kali..
tp tang makan main pulun jek...so mcm tak guna je aku byr ratos2 kt gym tu..

so dia suh aku lupa kan fast food bagai..
so pasni tak dok la kot aku update makanan best2..kekeke
jgn hangat2 taek ayam udah..
pasni aku tempek gambor menu yg sehat okey..

8 comments:

Mamamanja said...

dah sihat lom nih???
bleh ke tuh makan menu diet jerk ari2??? cam x kompiden jerk nengok hahahaha.
per2pun chaiyok! chaiyok! moga berjaya
ermm... nanti kalo nak wat lunch date nak makan apa erk??? hahahahaha

Anne Zain said...

moga cpt sehat yek! hihi
weh syana...awatla ko masukan menu diet ni...aku tgk je menu ni semangat..tp nak wat..huhu..lg 1 caner aku nak diet sbb aku tak makan sayo ijau tuh..hahaha

edenshoppe said...

weh ko da start berdiet ker...manade ako tgk ko gumuk...okay jek...comei aper...tuh lah ko berdiet x tentu pasal kn dh sakit...dah flu...ekeke..

chopp..!! ako cam pasan lak ako pon dah muncit tang perot ni...lately ni ako cam jd pemkn plak..cpt benor lapa...

SyaNa said...

mama~ aku sepuk kang..kekekee
korg folow la aku mkn menu diet :p

anne~ eat ur vegetables!! moh pakat2 mkn menu diet

ja~ comey luaran sajok..dalaman gelebeh..kakaka
jgn makan ulam air..ticher aku ckp no good..

shiemz said...

Wah... siap diet ek..bagus2..haku nie makin hari makin bam bam.. hehhe... ngah diet balik dah nie... wekek

~Eila @ Along~ said...

syana..eila pun dulu niat nak diet juga..try pakai PB sebab malas nak sekat2 makan...tapi bukan diet yg ku dapat..lebih dari ituuuuuuuu...huhuhu..bagus tul PB nii

SyaNa said...

shiem~ moh le pakat2 diet..lagi2 ujung bulan ni mmg kena sgt la aku ni nk berdiet :p

eila~ aku da ade da set2 korset ni..mcm2 brand..beutiful, luxor..beribu2 beli tp almari aku yg kurus :p..

zura@iwan said...

peliknye ko...mkn ubat x leh tido ek....hehe...kalu mkn ubat batuk pon x mgntuk ke?