IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, March 16, 2009

Promotion

semalam aku gi C4 kt Wangsa Maju..skrg kan C4 kan selalu wat promotion..so nk gak la tgk ape yg bleh dibeli..pastu aku nampak la promotion Dynamo..


harga dua ni Dynamo + Downy= RM26.oo
tapi kalo beli Dynamo saje RM27++
so aku amik la dua2 tu..


tapi bile check balik Dynamo tu bukan yg 5kg..tp hanya 4.7kg..




okey ni stok Dynamo aku kt umah aku beli dulu..5kg okey..

~so apekah maknanye promotion itu?? sengaja nk mengaburi mata org ke??
maknanye harge yg aku byr RM26 utk Dynamo free Downy tu mmg harga yg sepatutnye..bukannye promosi ke ape..

dalam bahasa kasar adekah kite sbg pengguna ni ditipu dgn marketing strategy yg sungguh bagus..

tp for me,takde la rse ditipu sgt pn..sbb aku mmg mencari Dynamo sbb stok da nk abis..tp kalo org yg jenis bile time promotion ni dia borong sakan mungkin rse di tipu..

bijak berbelanja amalan kita

7 comments:

Anne Zain said...

eh syana....awat mahal benau kat c4 tuh...kat sini kalo 5kg tu baru rm 23.95 la...adoila...salu kene tipu kan...tpkan..yg pelik tuh...bila dah smpi umah baru perasan...cam aku salu la..hahaha

bOnda said...

isykkk..memang tak caya sangat la kalO prOmOsi neh..kadang barang tu tak laku sO nak habiskan stOk, depa buat prOmOsi..

SyaNa said...

anne~ murahnye kt sana..len kali turun KL aku kirim kt ko ye
hehehe

bonda~ tu la..tipah tertipu sajok

Liana said...

hehehe...Syana...memang saje nak menipu pengguna tu! Kimm memang kalo dainamo ni...kimm beli banyak2 time promosi. Coz kalo masa promosi biasanya RM 20 @ RM 22 jer... Cuma jarang ler dapat harga cam tu... Tu bila jumpa sampai 4 @ 5 tong yg 5 kg kimm beli...hehehe...

ar-adawiyah said...

mmg la skang ni syana..aku perasan sejak dari krisi kenaikan minyak tahun lepas tu...susu anak la sumenye turun 0.5 kg (anmum essential)...pastu lepas sume merundum last year semua nya kurang..aku pakai Feb - dah kurang 0.5 dah...pastu letak sebagai "kempen turun harga"...ape la...

SyaNa said...

awe~ tu la..pasni kalo ade promotion check dulu berat or kuantiti nye..takot kang kite plak kena tipu..

mcm aku tgk ari tu sosej nutri plus tak silap aku..rege turun ke RM4++ (aku tak tau rege asal brape)
aku nk amik la..sekali tu aku kira ade 6 batang jek..

bukan selalu sosej ade 10 ke setiap paket

zura@iwan said...

aku suka daia....tiada yg lain..haha