IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, March 23, 2009

Nasi Ayam

Ramai tanya nape aku diet..hehehe..ade yg kata aku da kurus nape nk diet lagi??
kurus ke??? hahahaha

okey aku btau korg ye..
tinggi: 150cm (pendek giler)
berat: 53kg
so..cuba la korg bayang kan..tak ke aku ni di kategorikan sebagai MEDOT??

Misi: 46kg
Target time: smp anibesari aku 10/5 ni..
Reason: nak melaram cantek2 gi dinner..



okey dalam2 diet pn aku nk gak penuh kan entry aku ngan gambor makanan..aku tau ramai suke tgk makanan dlm blog aku ni :p

tadi aku lunch nasi ayam dada steam...
tp aku makan 1/2 je ye nasi tu..kulit2 tu aku tolak tepi..wpun aku sgt suke kulit ayam :(

okey pada yg ckp aku kurus tu..sile la percaya kakak aku yg tgh peknen 8bulan tu sama berat ngan aku okey..sgt la kurus dia tu..huhu

14 comments:

fara said...

a'ah mmg betul pun.ngko dh kurus tapi nak kurus lagi.apepun semoga berjaya la..hehhe

SyaNa said...

fara~ tq..tq..

++eden|essey++ said...

syana tinggi ako same ngan ko...berat ako 50 kg skang, sblm kawen 45kg, lps branak kan nabihah 47 kg, tetiba skang nek 50 kg...pemakan la plak sejak tgk post2 makanan ko....huhuhu...ako ni plak kategori ape erk...???

nak turun gakkkk...uwarrghhhh...
sejak 2 menjak ni ketagih ice milo lah weh....

payiet said...

usaha tangga kejayaan chaiyok chaiyok

Mya said...

tetiba gmbr makanan berleluasa di sini...

takyah diet2 la babe.. kurus dah ko tu..

azila arip said...

aku pon nak diet jgk..korn tiap2 hari ejek aku gemok..padahal dia sendiri gemok tak sedar diri ok!!! hihi

awekmania2 said...

syana, aku hrp ko berjaya ngan misi tuk kuruskan badan. memang betul lah sejak kawin badan naik makin menjadi-jadi. aku pn bile time nk kua g keje atau jalan2 ke memang rasa tak selesa bile tgk badan kt cermin rasa gemuk sangat. kadang2 tu sedey je sebab baju2 yang teringin nk pakai da tak leh pakai. hubby kita pulak asik perli je..'bile la awk ni nk kurus'..huhu...tp hubby aku memang da berjaya kurus dr 90kg sekarang ni dah 70kg. amalan dia tuk aku share kt sini dlm seminggu just mkn nasi 3-4kali je, ganti ngan oat,buah n roti,jogging pg2 atau petang hari2, main badminton, makan tak bersulam air, makan oat. oat ni memang bagus tuk serap n buang lemak terkumpul. aku lak tak penah berjaya..uhuk2..

SyaNa said...

ja~ kurus gak ler 50kg tu..ni nk turun 1kg pn payah yg amat..

payiet~ chaiyokkkk

mya~ blog pencinta makanan

ila~ moh la diet sama2..nk kurus mcm ilia :p

awekmania~ aku pn tgh tak selesa ngan body aku..smp nk ikot suami aku gi kenduri pn mcm down jek..

jiejah d'blogger said...

syana
huwaaaaaaaaaaa walaupun ketinggian kita sama TP harusssss ko selim dr aku ..
akupun nak diet neh , target 50kg shukup lerrrr.
sekarang ni ..errrrkk errrkk 56kg huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

rasanyer syana ok dah berat gitu .. msa jumpa hari tue x ler berisi mana pun .. he..he.. apa2 pun chaiyokkk!!

SyaNa said...

jiejah~ b4 raya last yr berat aku 55kg tau..pastu aku sakit gigi time bulan pose..so turun smp 46kg..pastu aku da sehat amek ko naik mencanak smp 53kg..ni kalo tak jaga mau pegi lg tinggi

diana~ chaiyokkkk :)

phira@mommysofea said...

weii...ada statement kata aku kurus la...hehehhee...tu puji ke perli tu...mane ada berat aku 53kg..berat aku lebih dr tu la..nanti pas aku beranak, kita diet same2 ek...nnt aku bagi ko menu diet aku...pastu kita suruh mama wat kari ikan masin bila kita berjaya turunkan 1 kg...hehehe

SyaNa said...

phira~ bkn ari tu timbang umah mama berat kite sama ke??
huwaaaa rindu mama masak..

zura@iwan said...

aku dulu sblm kawin beb...43-45kg...lps kawin mmg normally akan nek punye...50-52kg gitu..hehe