IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Loading...

Tuesday, March 31, 2009

Tag Tentang 6

1) You just go to your photo folder in your computer..
2) Then go to the 6th folder of photos..
3) Then go to the 6th picture in that folder..
4) Put the picture on your blog n description of it.
5) Invite 6 friends to join the challenge.
6) Link them in your blog n let them know they have been challenged.

disebab kan pc kt opis aku ni elek folder gambar *bahaya* so aku amek kt folder hp ye..
setelah dikira..ni la gambor nye...
budak mok2 ni nama nye SOFEA..anak kak phira.. *ingat lg kak phira??* tak ingat gi tgk carta family gombak ye :p
gambar ni disnap time kt umah mama aku..sofea tgh mkn eskem..terlentuk gedik bile aku kuarkan hp..huhu...pandai ko ye..
love u la sofea..
aku nk jemput:
1. awe
4. Lyz
5. anne
kalo korg da pernah buat ampon kan aku ye :p

Kenny Rogers Roasters

aku baru tau Kenny Rogers ni ade ikan..agaknye menu baru kot takpn aku yg tak tau sbb lama tak pegi..

td lunch ini..ok kot sebg menu diet sbb ikan roasted..tp yg mashed potato tu dia salah bg..so nmpk mcm tak sehat..


ni kimm pny..


mula2 tgk mcm tak cukup..sbb ikan tu nmpk mcm nipis..tp percaya la..cukupppp..
set ni takde muffin tau..
ok la kalo yg nk kelainan tu..

nama ikan ni Balinese Receip Baked Fish


*korg percaya tak kalo tgn kanan gatal tanda nk dpt duit???
owhhh..kelmarin tgn aku gatal gile ko..
smlm Alhamdullilah dpt duit..dan dan tu hilang gatal tapak tgn ni..
tq boss...bos aku ni baik & pemurah..*puji ade makna* :p

mlm td gatal tapak tgn kiri plak...owhhhh noooooo

Family Taiping

meh aku nk kenal kan family inlaw aku pulak..


atas dari kiri tu biras aku Abg Ady, anak buah aku Arif, kak ipar aku Kak Ina,anak buah aku Adam, Syarul, Shana, adik ipar aku Noni, anak buah aku Nabil, biras aku Sani..
bawah tu abah (Hj Othman), mak (Hjh Saadiah)


family Syarul ni kecik jek..ade 3 beradik dia sorg tunggal laki..so aku menantu pompuan tunggal le..kkdg best sbb tak yah la ko nk compete2 ngan biras2 pompuan lain..tp kkdg susah gak..yo la..da ko menantu pompuan tunggal kena la buat keje lebih sket..ihiks...



kalo mcm bab raya kan..mmg tak best la..sbb turn raya kitorg kt tepeng ni sure lain dr Kak Ina & Noni..so beraya la aku laki bini ngan mak abah..owhhh sgt la bosan..da la takde anak..mmg tak meriah...


ni Abg Ady, Arif & Abah..



Noni & Nabil..Noni baru bersalin anak pompuan (Nur Nabilla Marsya)..umur baru 24 tapi anak da 2..best woo...suami dia tua dr aku & Syarul..kkdg tu aku tak tau nk bahasa kan diri aku ape..kekeke


Kak Ina & Adam..
*alamak..gambar Mak & Sani tak de la..

Lauk Paling Sedap Di Dunia..

Tajok mcm masuk bakul angkat sdiri jek..

hahaha..maksud aku Sardin + Telur Dadar lauk paling sedap kalo tgh lapor tahap gaban..tak kesah ler sape yg msk..kalo ko tak reti msk pn konpem sedap..


ni la juadah yg aku msk setelah lama tak berasap dapur aku :p
sedap tak abg Syarul :D

nnt nxt week sye masak lg yek..hehehee..nasib le dpt isteri malas masak :p

Tag Tentang Blog

TAG tentang BLOG
1)Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

Me & Mine
hanya tentang aku & org2 sekeliling ku..


2) Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://syanasaid.blogspot.com/
syana yg berkata2..

3) Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?

hentam kromo bergantung kepada mood..


4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?

blom lagi ler..sbb takde langau..hahahaaa...semua pembaca saya amat la baik.


5) Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?

kak tinie. aku baru kenal dia melalui laman blog...

blog yg sempoi menceritakan kejadian yg berlaku di sekeliling nya...


6) Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

~anne

~fieza

~diana

~kimmi

~mamamanja

Monday, March 30, 2009

Spageti

owh...rosak segalanye..kekeke
tak bleh tahan napsu aku rembat spageti bolognise ni..


ni kimm pny...dia la dok teringin..aku folow jek


nnt nk msk spageti sdiri la..
dulu2 b4 kawen kt umah mama kalo ade majlis mkn2 aku rajin buat spageti goreng..
sedappp :D
lama da tak msk spageti kt umah..ermmm....

Tolonggg...Apiiiii

semlm balik dr gym aku lalu Tol LDP nk ke Sri Damansara tu..sekali tu nmpk da kete start brek2..ingat xcident ke ape..
sekali tu aku nmpk apii wooo..
ngan jakun aku kelam kabut amek hp..




sian gile aku tgk kete satria ni disambar api...


sori ler kualiti gambor amat ler tak memuaskan..
mmg takleh jd wartawan di tempat kejadian :p




moral cerite: sambil2 bwk kete tu jeling2 temperature meter korg..

Happy Birthday Alynn

Lepas balik dr Bangi kami siap2 utk ke bday party anak sedara aku kt Sri Gombak..
even sunggu letih tp best gak sbb jarang ler kami ber2 dapat dtg sume jemputan..kali ni mmg nekad harung sume undangan..


bday cake..sedappp



bday girl..cute sgt dia ni..sedap pelok :p




kanan sekali tu kakak dia..alyssa


Syarul & my Pakngah


antara yg hadir..family2 jek





*takde idea nk update..ok la kan..layan gambor je..

kesimpulannye aku sgt la kenyang...huhu mmg rosak diet :p
nasibbb ler...

Selamat Pengantin Baru ~Loko@Bangi~

Mmg letih btol travel dari Ipoh ke Bangi..sampai da pkul 6pm..mmg da takde ape la..khemah pn da nk bukak..kusi meja sume da kemas..
tp itu tak penting..yg penting kami da penuhi jemputan member2..

ni la pengantin yg da letih..pengantin pompuan tu da nk chow blk umah dia..nasib sempat jmp..ko tgk panten laki..abis ilang sume sampin + keris..



borak2 dulu..lama da tak jmp..mcm2 la ko nk update..


mmg nasib baik ade lagi makanan..mmg rezeki kami..



lepas makan sesi fotoshot versi gile..ko tgk la tu..aku amek gambor da tergelak2...



abis sudah cerita wedding..semoga mereka bahagia hingga hujung nyawa..


owhhh..tak abis lagi cerita kenduri..tp kpas ni bkn kenduri kawen..tp bday party..
sungguh letih..tp kami penuhi gak jemputan itu..
sungguh gigih wooo...

Selamat Pengantin Baru ~ Kerbey @ Ipoh~

Sabtu lepas kami dpt 2 undangan kenduri kawen..dua2 member matrik Syarul..sanggup tu redah ke Ipoh nak pegi kenduri Kerbey ni..aku tak tau nama btol dia sape..& jgn tny knape nama dia Kerbey..

very the sempoi pengantin..takde nye cover2 bagai..

kerbey & wife..


bangga sgt dia ngan kerisnye..



pengantin yg sempoi + giler...


Pengantin Baru & Lama



dari Ipoh teros shoot ke Bangi..giler ko jauh..tapi aku folow sajek..dlm kete tido ngan nyaman nye..sbb ujan sepjg jalan..best gak..takde la belengas2 badan ngan baju kurung bagai..


nxt entry kenduri Loko pulak..

Friday, March 27, 2009

Perdana Menteri & Timbalan Malaysia

Okey sume da tau PM & TPM Malaysia yg baru...
harap Malaysia akan terus aman & lebih berjaya dari tahun2 terdahulu..
owhh aku tak campur sgt hal2 politik ni..bagi aku mana2 parti or individu pn sama saje ok as long memperjuangkan hak2 melayu..tu yg penting..




bukan itu yg mahu aku story...
aku nk eksen ngan korg...ari ni opis aku tutup sempena kemenangan orang2 di atas..so aku sdg senang lenang di rumah..sat lg nk siap2 gi OU mau beli barang...

*apekah??* kekeke

Thursday, March 26, 2009

Mengharap Sinar

tadi dapat sms dr doktor hospital putrajaya..dia da set date utk cont' treatment..kalo takde aral maybe 4/5 Monday..hopefully kali ni jadi ler..

treatment ape?? aku tak sure la nama saintifik dia..tp kalo nk cerita bahasa pasar aku reti ler..
ari tu buat laparoscopy doc tgk tiub aku tersumbat..1 tersumbat terus..1 lagi ade gak la ruang2 yg tak tersumbat..
so kali ni nk operate repair tiub aku ler..korg tau aku dok bayang kan tiub aku tu mcm tiub tayar beskal tu..
sbb doc ckp tersumbat ala2 mcm sticky tu..so aku byg kan tiub beskal sbb dia kan getah..so bile kena panas meleket je gitu..huhuhu..

patutnye operation ni da settle last 2 months..aku da siap msk sepital bagai..makan2 dlm sepital..baring2..sekali tu nurse btau doc xcident..teros pack barang chow..

aku harap sempena anibesari kami ke-4 ni ade la berita gumbira utk dikongsi bersama..
aminnn....



~aku lunch sotong kangkung td~ hiks..

Sate..Satay..

aku nk war-war kan di sini..aku ni penggemar satay...ko bagi la 10 cucuk ke 20 cucuk ke aku bleh settlekan dgn mudah..

tp ingat!!! jangan makan lebeh2..satay ni antara makanan yg kureng sehat..
dgn minyaknye..dgn lemak nye..dgn daging yg hitam2 kena bakar..
iskhhh no good...
cewah aku nasihat kan org...kekekee

aku nk story smlm pas keje blk umah mama..singgah beli satay..saje teringin..


kakak satay beria ngipas...


sape suke satay angkat jari... ;)

Family Affairs

aku nk story sket pasal family aku..
aku nama kannye family Gombak ye..sbb kami dok kt Gombak..

ok kite mulakan dulu ngan kepala nye ye..
yg ala2 Mawi tu babah aku..nama dia Sarjan Razak..polis ok..
dia jaga area KLCC..kalo jmp dia kt sana korg tegur2 la ye :p

mama aku nama dia Cikgu Zuraini..
ngajar sek rendah..ko jgn tny sekolah mana..sbb selalu nau tukar sekolah..ni dgr nye baru tukar lagi..lupe da mana..sri gombak kot tak salah aku..





pastu kakak sulung aku nama dia Phira..da kawin ngan Riezman..

~aku pernah gado ngan besar ngan dia tau..dulu b4 kawen..kelakar plak bile ingat blk..time tu aku tgh drive ber2 je ngan dia..sekali tu ape benda ntah borak2 ttibe kitorg tergado..teros aku benti kete tepi jln aku tahan taxi..hahahaa..pastu pny la budus aku teros lari dari umah..lari kan diri ke Kg Syarul..muahahahaaa..emosi ntahape2..
even dulu aku selalu gado ngan dia tapi aku sayang dia :p..ihiks...

ade anak sorg nama Sofea..tu kak phira & sofea..kak phira tgh peknen 2nd baby..Insya-Allah bulan April ni dapat la baby boy

takde plak gambor dorg 1 family..yg baju itam kanan tu la BIL aku..Abg Riezman..keje Bank Negara jugak..ape kes menantu mak aku sume keje BNM...itu bukan syarat nye ye masa peminangan..



aku anak ke2..lepas aku adelah Ejam..still belajar kt UniKL..tp da nk abis da..so tak lama lagi harap2 dpt la keje ye..
still single..eh tp Cik Hel da booking..hahaha giler jaje adik sdiri..


lepas tu adelah Adiq..baru lps SPM..sgt tinggi ok dia ni..ko tgk kak phira sebelah tu..ketot jek..sgt pemalu..& sgt la rajin tlg mama aku kt umah..owhh pomot adik lagi..


okey last sekali ade lah Mai..skrg form 3..sgt manje..nasib anak bongsu..bleh la sume org layan..yg ni aku takmo pomot..budak bwh umur..




anak2 gadis mama..
SAYA SAYANG KELUARGA SAYA
*itu la kesah Family Gombak..
nnt aku buat kesah family inlaw aku pulak ye..
tggu aku balik kg jumaat ni aku snap gambor sorg2..

Wednesday, March 25, 2009

Natijah Kejadian..???

hahaaha..tajok ari ni mcm meroyan jek..
natijah tu ape?? aku rse natijah = kesan..btol ke??
sape cikgu Bahasa Melayu??

okey benor nye aku nk story pasal lunch aku..
ari ni berjaya tak kuarkan diri dr opis..
tp tetibe perot aku lapor..teros call bistro kat bwh order Mehun Tom Yam..
see senang kan opisku ini..malas turun call sajok..dia anto teros ke meja aku ;)

mehun yg sgt banyak..mmg tak abis aku makan..



Gadis Sepi...gadis ke??huhuhu



nk tunjuk korg meja aku..disebabkan dlm opis ni ade 2 je staff, so aku kena dok depan..
kire kalo dlm perang tu aku dok depan sekali..
ape2 yg dtg aku kena tempuh dulu...korg pn kalo dtg opis aku kena tempuh aku dulu
kimm dok belakang aku...

tu la keje aku ari ni..buat keje sket2 pastu tgk blog korg..pastu tgk blog aku..
nk pitam rse dok ngadap pc..ngeh..


*bos..halal kan gaji sye ari ni ye..sye makan gaji buta..huhuhu

True Fitness

saje nak tunjuk gym yg selalu aku pegi..
True Fitness Desa Sri Hartamas..

aku suke sini sbb ade bilik khas utk girl2 work out..
so tidak ler segan mau lari2..mau tonggeng2..


sape2 yg ade plan nk join fitness center moh le try True Fitness ni..
cewahh pomot baekk punya...

Kejamkah Aku???!!!

macam kejam je aku rse skrg ni..
ye la..kan Syarul tgh sambung study kt UNITAR..pastu nxt week nak final exam da..
patut nye time ni kena la makan benda berkhasiat kan..
macam time kite sekolah dulu2..
mak kite sediakan food yg sehat utk otak yg cerdas :p

tapi aku bagi suami aku makan ni sajek..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


megi ayam..huhu..tu pn dia masak sendiri..aiyoooo...
durhaka sungguh...
sori la abang..isterimu sangat la MALAS..

*pas ni b4 blk umah makan la kenyang2 dulu kt kedai depan tu :p..
kena panah petir aku kang...

KEJAM KAH AKU????!!

Keseorangan

kat opis aku ni ade 2 staff je..
aku ngan kimm..
kkdg best staff sket ni..kkdg tu bosan..
macam ari ni sunggoh la bosan sbb dia cuti..huhu
ape daya..bos aku tak mo amek staff lebih dari 2..
ala..kt opis bukan bz sgt pn..ko tgk la aku bleh je nk update2 blog bagai..

aku nak share gambor bfast aku..
sandwich ikan tenggiri rebus..
sedap gak ler..nampak nye lunch ni aku lepak opis je la..
tak kose aku nk jalan sorg2 kt bwh tu..

Pasar Malam Prima Damansara

skema btol tajuk..ngeh..ngeh..

pas blk keje smlm teros lompat atas motor Syarul gi pasar malam..
aku nk beli salad :p + buah2 sket..


pasar ni tak besar mana pn..tak peloh pn kalo ronda smp ujung tu...


pastu tekak aku mintak durian..huhuhu..tau durian no good dlm diet..
bukan aku yg nak..tekak aku yg mintak :(



best wooo jln2 naik motor...aku ingat ade sekali tu Syarul bwk aku naik motor gi KL..malam tau..pastu aku bleh tido atas motor..da jenuh dia nk pegang aku sebelah tgn..
pastu mmg takde nye dia nk bwk aku rempit naik motor...



mahal okey durian ni..2 biji RM33.00..aku mana la biasa makan durian mahal..
selalu beli yg selonggok RM10.00..
tak la sedap sgt pn durian ni...agaknye bukan musim kot..ko tekan la pembeli ye...hampeh btol..

Tuesday, March 24, 2009

Jalan-Jalan Cari Makan


Kite makan yok!!
lunch td lepas gi Maybank Bangsar teros menuju ke Station 21..
sgt sedap tau sini..
selalu gi sini sure pakat2 janji ngan geng2 dating..tp td erynn & the geng tak leh join..so kepada kimmi sori la tak roger ko..
kami smp sana pn da kul 1.40 gitu..



ari ni dua2 amek spageti..atas ni aku pny..beza dua ni aku ade sutun & udang + mussel

kimm pny mussel jek

sgt sedap woo..abis la diet aku..
takpe kot..sbb ari ni kan gaji haros la makan sedap :p



kimm sgt berselera..peminat pasta dia ni..

sape yg tak pernah pegi Station 21 ni??
tempat ni kat Bangsar..ko pernah nmpk tak medan selera pesyen lama kt dpn Bangsar Village (tak silap aku ler)..

ko paking kt basement..kedai dia kt atas ko naikla tangga..
corner lot kedai dia..

food dia bagi tekak aku ok..kirenye makanan luar ikot tekak melayu..
tak la lebih masam..tak la lebih creamy..sume tu lite2 jek..

okey selamat makan :)