IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, April 4, 2011

Dulu bawah sekarang jenuh atas nun

lupa nk cerita, nenek yg selalu jaga iman tu da balik indon tp kejap jek, dia gi bercuti haah dia org indon, kawen ngan org sini lepas kes pasal dia bebel2 kat aku iman kena geget nyamuk la semut la tu, dlm next week tu dia balik indon *aku mmg tau lama dia nk balik* so mula aku ingat ok fine la, maybe ni hikmah dia aku bleh tukar pengasuh iman so decide mula tu nk anta nursery..pastu bile baca komen2 korang pasat entry dulu tu, terus aku pk balik pro & con psl nursery last2 xpe la, kite suh je la nenek tu jaga balik..dia jaga ok..cuma kuat bebel jek sementara dia xde ni, nenek tu da mintak tlg sorg kakak ni jagakan iman sat utk dia nnt nenek ni blk mesia, iman akan dok ngan nenek plak..gituuuu umah nenek tu dulu kt groundfloor jek skrg ni jenuh nk anta Iman...tingkat atas sekali tu hahhaa aku naik 1st day tu jek..lepas tu tobat xlarat da..hahaa dasar gemok kan :p so kasi org gagah je la anta ek..hahaha ni gambar aku zoom dr bawah.. ko tgk, tinggi x tinggi...gayat aku tau mmg seriau ok :O -miss my Iman :-)

11 comments:

rasp said...

uish mmg kalo i pun tak larat nak antor tinggi2 naik tangga tu..
kalo ada lift ok gak kan hehehehe..

YaQuut @ Firdaus said...

Ada kawan saya hantar anak kat pengasuh rumah apartment. memang la ada lift, tapi bila lift rosak, terpaksa la panjat dengan gigihnya ke tingkat 7. Dia & suami gilir-gilir dukung anak dan bawa bakul anak. Pagi-pagi dah berpeluh. Kesian saya tengok dia.

MRS. K said...

aku penah gak naik tangga tingkat 5 anta anak klu lift rosak.. huhu

Gieyana said...

perghh..penat beb kalau nk nek tangga tue...

Sm gak ngan bb sitter ku..Indon gak..tp dh dpt KP Mesia..dh x balik sn dh..so tht why nureen ckp pelat KL..kakaka

[-suziey-] said...

ok la cenggitu.pk dgn rasional...jgn emosional..ecewah..ckp jek..ekekek:D

wei aku pn gayat gk tpt2 tinggi ni..huhu..hope xde ape kejadian xdiingini jadi..insyaAllah..

p/s: aah wei gbr kt blog ko ni klu ade msti tulisan dia jadi caca merba..cuba ko tukar layout..

AdanyaKauUntukku said...

akak tiap2 ari naik tangga
dah lah gemok kan
cam anak gajah yang comel
bila sakit
nauzubillahhhhh
nak naik umah sendiri pun tak boleh dah...huhuhu

ALoNa CintamaniszLite said...

betul syana..setiap manusia mesti ada kelemahan...tp kita kena tgk jugak kebaikan apabila dijaga oleh nenek dari nursery yg ramaiiiii lagi nk kena amek perhatian..
Ko pekak kan telinga je syana bila dia membebel. Anggap laa bila dia membebel tu...dia syg kat iman..hehe.

iswatie "colours of life" said...

hehehe..makcik x bb sitter aku tuh ada citer kat aku.....

qemaishak said...

tgkat brapa ni kak? kalau hari2 naik turun memang berpeluh gak la hehe

mama_umar_maryam said...

erk ,aku pon gayat..xper,insyaAllah semoga Iman dilindungi..dgn sape2 yg jage die sekalipon ;)

Iela Fazielah said...

huiyo..tinggi tu memanjat..hehe