IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Friday, April 22, 2011

Masak ayam pakai mircowave

hahaaa mamposss opis da gaya umah kan
aku mmg bawak bekal ari2 ke opis
masak kt umah la ofcos kan

tapi smlm aku xde bawang kt umah nak masak..hahaaa
teros pagi2 smp opis gi beli ayam mentah dulu kt market bawah ni

senang jo masak ayam gaya aku ni
lumur ayam tu guna serbuk ayam pasti sedap
pastu lempar je dlm microwave tu
dlm 1/2jam da masak :-)

ewahh deco xmo kalah :p

pastu KIM bawak kopok ikang :-)
sedap mkn ngan sos

Kim punye menu lagi sedap
ko tgk susunan cili api tu..da gaya otel kan..hahaaa

kari ikan masin + nenas..aku tgk jek
sbb da nead xmo mkn nasi..huhu

ari ni rehat nak buat pojek ape ek :-)

17 comments:

mama tisya said...

sakan masak2...tk pernh masak ayam guna mikrowave..arini projek msk apa plak..ke kuar ronda2

AdanyaKauUntukku said...

bestnya

akak ingat sekali je dulu masak kek oreo guna microwave kat opis...lepas tu....dah terbiar dahhhh microwave tuuuu

Jiejah @ Iza said...

wahhhhhh ikan ala² grill gitu ekkk?
nmpk sedap ,nanti ku cubak di rumah..

POSH76 said...

mesti sedap ayam tu yang food presentation tu.....besskan kalau bawak bekal

syanasaid said...

erryn~ pojek masak sosej je kot..haha

kak ila~ ni sbb xmo terbiar la kak sye guna kaw2..haha rosak mampos aku

jiejah~ wey bukan ikan ye..ayam..haha

posh79~ gaya kena lebey :-)

cikmOt said...

rehat ko nak p mana...ajak aku sekali weii...hehehe

Iela Fazielah said...

opis aku pun sama... asal ari jumaat sakan diaorg buat aktiviti masak2... syokkan?? ayam panggang ko tu mcm sedap je.. hubby aku selalu msk ayam panggang camtu letak sos BBQ je.. mmg sedap....

♥MiZz-siHa♥ said...

follow n tinggal kan jejak di sini..

waa..sakan aar msk kat ofis..hehe

mama_umar_maryam said...

aku suke btollah opis ko nih,hahahhaa,dah gaye restoren garden ;p

syanasaid said...

cikmot~ aku dok opis je wey..malas mau drive kuar
keke

iela~ aku pny bodo2 jek..hahaa

mizz-siha~ selamat datang :-)

zeti~ hhaaa..best kan sini..

syariza09 said...

betul2 nekad ker ni x moh mkn nasi? kalo ada kwn2 yg goda camner lak

Nana said...

kt opis aku xde microwave
klw tak mmg aku masak la
bawa bekal
pehtu panaskan je
save!

qemaishak said...

wah bagus tul leh masak kat opis bagai..tgk gulai nenas+ikan masin k.kim tu mmg xtolak punya, mesti nak bantai nasi gak kalau qema la haha

PUANSTOBERI said...

wa...nak kepokk....

Dee said...

mcm senang je bunyinya..kalo dpt masak kat opis selalu..jimat belanja kan..

ALoNa CintamaniszLite said...

diet ek?? ratah lauk aje?? hehe..

gee ryder said...

kopok pun leh masak pakai microwave gak hehe