IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, April 11, 2011

Inspirasi aku untuk masak di rumah

Morning!!! aku nk share ngan korang sumber inspirasi aku utk berjimat dgn masak di rumah :-) jom baca blog Yayan's Mum ni entry yang sgt2 mendatangkan semangat ok baca2 tu terus terpikir2 pastu terus aku mulakan 1st step lepas baca entry tu, aku balik rumah terus bertapa depan esbok 1- tgk ape barang yg elok & tak elok pastu aku listkan ape bahan yg elok 2- pastu aku create menu dari list barang2 yg elok so kat situ aku dpt jimat utk 1week. sebab banyak rupenye benda bleh aku msk dgn stok2 dlm esbok tu :p b4 ni dok beli2 pastu biar jek dlm tu tak usik..hahahaa *aku rasa kalo ade telur mmg selamat la, bleh create mcm2 menu..minggu seterusnye tu baru ko shopping stok lain plak 3- terus buat menu list untuk seminggu so xde la ko kering idea time nak masak tu..sbb da tau da nak masak ape kan kalo tgk menu list aku tu asyik nau telur kan..hahhaa sebab telur banyak lg kt umah aku..dari bazir baik kite buat sume berasakan telur dulu pastu telur da abis br kite beli stok baru kalo ade ikan2 masin tu kasi perabis dulu.. ok selamat mencuba!! hahaa

5 comments:

qemaishak said...

bagus la kak, siap ade list tu..
bila la nak buat gini ni hehe

[-suziey-] said...

aku xpnh beli stok ikan masin..slalu kalu ade pn org kasi..ekkke:D

sW33tdARLiNG said...

wahh siap buat jadual.. mmg bagus laa camtu, tak pening paler tiap kali nak masak

YaYaNsMuM said...

Wah...terkejut yayansmum, nape tetiba traffic yayansmum tetiba naek mendadak...rupanya ada yang baek hati, pomot blog yayansmum...thanks a lot my dear Syana...^_^

Glad you like it, dear....semoga kita sama-sama mendapat manfaatnye...
yayansmum mmg dok amal lagi...
memang betul2 menjimatkan perbelanjaan dan masa yayansmum...and yang paling penting yayansmum dah tak pening2 kepala pikir nak masak apa tiap2 hari... ^_^
keep up the good work ya dear!^_^

Asma said...

menarik gk wat list ni..biasa aku masak ikut dan je..klu masak nasi sure lebihkan sikit so esoknya boleh goreng bwk g opis..=)

chaiyok!!