IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, April 12, 2011

Kuih Cincin Sabah

korang suka tak kuih cincin dari SABAH ni??? aku kalo dengor ade org nak gi sabah sure gedik2 nak kirim..hahhaa sebab rasanye susah nak dpt kt KL ni..kire xpernah la aku jmp lagi kuih ni kt KL *ok kalo ade yg jual kt KL ni sile btau ek* ni la rupa paras kuih tu :-) kesahnye ari tu erryn ade pegi kursus kt SABAH bile tau jek dia nak pegi, laju2 aku ckp NAK KIRIMM!!!!!! dia yg baik hati tu pun beli kan la utk aku..risau nak kirim byk2 kang overload plak kan beg dia :p ok pastu dia yg baik hati ni lagi, up kan kt aku kerepek belinjau ni hahaaa betol ke aku eja??? ala yg pahit2 tu aku mmg suke kepek ni.. tapiii yang xbest nye, hahaaa kepek tak masak lagi dia bagi teros terbantut nak makan :p


tapi sebabkan tak daya nak lawan napsu tekak, aku gagahkan diri goreng

rajin aku tau..kalo tak, mmg aku perap dulu kopok2 ke kepek2 yang xmsk lagi ni

da cukup 2-3 bulan tu baru aku goreng

kadang tu makan tahun gak la nk menggoreng nye tu

hahahaa


tapi sebabkan lama xmkn kepek belinjau ni, aku goreng la mlm ahad lepas..

goreng2 letak dlm bekas teros..senang, nak mkn bukak jek :-)

ok tq erryn di atas kiriman di atas..hahaaa


*sape2 nak pegi sabah, sile btau aku ek..NAK KIRIM!!!!!!

:p

19 comments:

MrS. F!zA said...

kita mmg suka jgk kuih cincin..sedap!! triginnya wehhh...uwaaaa

AdanyaKauUntukku said...

akak suka gila mmg sape pegi sabah mesti order punya......

kalau dah mengunyah...
sah tak benti
huwaaaaaaaaaaaa
nak kuih cincin jugeeeeeeeeeee

qemaishak said...

tak pernah makan rasanya..rasa camne kak, manis ke?pedas ke?

Nana said...

hehe kerepek malinja klw tak salah aku nama dia
kt pasar ada jual
tp klw kuih cincin tu
kt kl mmg xde la

Alin said...

bru join sbg mber ^__^ crite psl sabah, next month nk balik ni, nak kirim ker.....tpnya alin dok jauh kt penang cni, jauh gak nak mgepos ke syana ni ^__^

juanita said...

Jom join contest

http://www.tetikusrusak.net/contest-birthday-party-paling-happening/

rasp said...

ala sis, u terlambat inform...
my opismate baru je gi sabah...

Iela Fazielah said...

ila bl gak kepek cincin tu.. tp xbyk... malas nak bwk...haha

mama_umar_maryam said...

dua2 suke! kopok binjau nipon aku baru goreng,sorok dlm tapawer,hahahaha

Afne said...

waaa... kepek belinjau tu mmg fav aku sekeluarga. asalnya mak aku la mmg suka mkn kepek ni. kt kg byk jual.

tp.......... kuih cincin! nk skit ko punyaaaaaaaaaa

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku baru jerk balik dari sabah beb....

PUANSTOBERI said...

Kalo kat sini, kalo ada event yg ada jual makanan2 ada la. Cam retu yg MIHAS tu, ha..ada la deme bawak.
Kut tak, MAHA ada ler.

sW33tdARLiNG said...

alaaa tak minat kepek belinja tu sbb rasa pahit.. tapi kalau rebus or goreng buah dia, i loikeee sangat2

YaYaNsMuM said...

uwaaaa....windunyer nak balik kampung... :( mmg menjadi peberet yayansmum sejak kecik...tapi, klu salah adunan, kalau baling kat wall, maunyer pecah wall tuh, haha!

mama tisya said...

kt kl mmg tkde la kuih cincin tu..hanya di sabah..hehehehe...rezeki ko dpt kepek belinjau tu..pemborong bg 5kg..aku pakat kasi skit sorg

Anonymous said...

asmkm, salam perkenalan..saya tb2 terbaca entry syana yg lama ni..actually saya ada menjual Kuih Cincin & Bberapa makanan HALAL lain dr sabah secara online..jd sesiapa yg berminat bolehlah menghubungi saya di purplencolour@yahoo.com ATAU SMS saya ke 0168355746.seminggu je dah boleh makan kuih ni..terima kasih.

AYIEN ^^)

Lalaland Bakery said...

Hiiii...Saya baru buka tempahan untuk sapae2 yg teringin nak mkn kuih cincin! Sila lawat blog saya : http://lalalandbakery.blogspot.com

amplang cincin said...

kalau berminat p add facebook 'kuih cincin amplang" di sini pun ada tempahan untuk kuih cincin dan amplang...100% dari sabahan...gerenti korang puas hati...PM je...

Hilda L.A said...

Slm. Sy ada menjual kuih cincin original dari Sabsh. siapa yg berminat boleh pm sy. 01133076890 Puan Aida