IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, April 11, 2011

Syamil Iman: 9 months

sebak!! hahahaa emo sbb anak da makin bujang..hahahaa 10 April (Ahad) genap la Iman 9bulan..adoii kejap jek rasa memang sume mak2 rasa gitu ke ek??? aku rase mcm alahaiii anak oii awat la cepat nau besarnye rasa xpuas lagi nk gomoi2 time baby dulu skrg ni kalo aku gomoi2 mmg dia jerit2 marah sebab rimas :p xsayang umi la tu :( ni gambar ari ahad..kalo dok kt meja mkn tu, punya la sebok sume benda nak capai Perkembangan Iman 9 bulan: - da kenal nama dia.kalo org panggil tu mencari la sape panggil dia - pandai main baaa...caaakkk..kalo bg kain dia akan tutup muka dia pastu tggu kite ckp baaaa..caak baru dia bukak kain..hahahaa comel!! - aku rasa dia ni garang tau..hahaa sebab kalo kite xbagi dia buat ape dia nk, dia bukan nye meragam merengek gitu, tapi dia akan jerit geram sambil pandang kite..hahaa tu kire abis marah kt mak pak la tu..menurun aku kot..hahaa - tido kemain lasak berpusing 360 darjah tu..pastu kadang tu punye lasak sampai tgh tido bleh ttibe terduduk..pastu nangis..hahaa sekeh kang :p - part makan alhamdulillah so far xde la prob dia xmo makan ke gamaknye sedap sgt kot maknye masak..hahaa - cuma dia kureng part minum air kosong..tu kadang poo poo dia keras :( tp alhamdulillah even keras pn dia akan membuang jugak..kire pandai membuang la iman ni - minum susu banyak gak..even da makan tp susu mmg kena on time.. xpe la nak oii janji sehat - alhamdulillah da ade sebatang gigi belah bawah kanan.. hahaa jenuh la nk tggu kuar gigi.. - macam2 bunyi da kuar dr mulut dia.. aku bajet dia ni jenis xberat mulut senang cerita mmg jenis riuh.. hahahaa peramah pn ye gak..sbb kadang tu main tegur jek kalo org lalu depan dia..ntah sape2 dia tegur tu.. ni gambar pagi tadi..abis seronok la dpt main stereng tu..hahaa skrg ni mmg dia dok depan tu kalo kuar naik kete dia enjoy dok depan dr dok belakang ok kan budak baya tu dok depan..sebab kete aku tu xde air bag
ni gambar sebelum 9bulan

kalo nak bg dia senyap time kt meja mkn, kasi dia pegang something bleh dia mkn

mmg senyap la sebab kusyuk makan..hahaa

aku ni jenis, rimas benda tumpah2 ke, comot2 ke

so bile ade anak ni mmg susah la kalo nk menten gitu..
mmg aku kena cekal kan hati bg dia pegang benda makan
lantak la dia comot ke, janji dia hepi..hahaa


sebab waktu awal2 dulu jenuh sebab kejap nau abis wet tissu tu sebab sekali suap aku lap sekali suap aku lap dia..hahaaa

sekarang ni pn gitu gak tapi kurang la sket..hahaa


dulu kalo kuar2 aku xbagi dia pegang food dia, even kt umah pn..hahaa

risau sepah umah aku :p

tp skrg ni utk learning proses dia, aku rse perlu benda2 tu

kasi dia belajar makan sdiri kan..


* cuma dlm kete jek aku blom kuat semangat lagi nk kasi dia pegang food dia..hahaaa


so itu perkembangan aku plak selama 9 bulan jadi emak..hahahaa

14 comments:

cikmOt said...

aku pun rasa sebak bila nengok anak makin membesar...nak2 yang mulut asik bertanya itu ini...

mama_umar_maryam said...

alahai..dah plan besday iman blm?hahaha

Afne said...

ehh apesal aku tgk tetiba iman mcm dh bsr? pastu mata dia tu.. takde kelopak mcm sepet trs igtkan aku kt haziq.

Jiejah @ Iza said...

issshhhh x lama lg bermenantu la ko ekekeke

tp mmg rasa nak stopkan jek masa bg anak tu biar jd bebi sokmo , x puas nak gomol.
adeel sekarang pasrah jek kene gomol,sebulan dua lagik sure dia amuk² hahaha

syanasaid said...

cik mot~ haha part tu mmg sebak..sebak nk menjawab :p

zeti~ sudah!!! hahaaa

afne~ mmg sepet anak aku ni..hahaa
mmg da besar dia..mmg big boy sgt2 da ha

jiejah~ menantu mmg aku yg akan pilih..hahaa ober kan :p
mmg skrg ni siap tolak2 muka aku..sdih ai tau hahaa

qemaishak said...

waaa sama la kak, sebak tgk anak makin besar ni, dulu elok je blh peluk2 skrg ni nak peluk lama2 sure tempik nyaring je rimas hehe

haha gelak pulak baca pasal bab makan xbagi sepah tu, dulu qema gitu la, skrg ni dah tak terlayan dah bagi je dia makn sepah sampai puas baru kemas, tu xberapa suka kalu org datang tanpa bgtau dulu hehe

gee ryder said...

hubby aku selalu ckp ngan aqeel time baby dulu, aqeel jgnla bsr,biar jadi baby jer..comel jer..
Skg ni dia ckp ngam afeef lak camtu hehe..

Afeef pun skg tau jer org pgil nama dia, laju jer bepaling

rasp said...

sis, bila kita membesarkan anak2 cepat je rasa masa nie berlalu...
bila dorang dah besar, rindu banget time2 dorang baby...
so try to enjoy each and every moment to the fullest!

oooh yes, bila kita jadik ibu, byk gak kita kena give & take kannnnn :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ohhh besanku...ekekkekekekek amani pun aku letak kat depan gak beb...dan keta aku pun xda airbag tue jugak...huhuhu tawakkal jerk la insya-allah...iman yang dah besar...comel siut....eh cilap encem...hehehehhe

Dee said...

dah besarlah iman..tp i still think x ok utk bagi dia duduk depan u pegang stereng atau atas riba bila drive..tp kalo dlm carseat oklah..hehehe..safety first..

POSH76 said...

hensem anak bujang hang geram tengok...hehe

syanasaid said...

qema~ sama la..akak pn pantang org dtg umah xbtau..bkn ape, kang silap2 tetamu xde tempat nk duduk sbb sume penuh brg..hhaa

gee~ tu la, tp dlm pada xmo depa besar, rse xsabar plak nk tgk dorg bleh jalan sume..hahaa

rasp~ mmg tgh enjoy sis..hahaa

acik pepel~ besan!! iman encem, menantu aku amani tu yg comel siut..hahaha

dee~ eh maksud aku, dok depan tu dok dlm carseat..hehee
eh wajib dok dlm car seat :-)

sW33tdARLiNG said...

bdk2 mmg kena bg dia pegang food dia sendiri, but expected food tu takkan masuk dalam perut dia.. so sambil2 boleh suap gak...

Asma said...

cepatnye iman da besor..aku rasa ko cam baru lepas beranak je pastu sibuk2 nk diet!! hehehe

iman muka laki ko ek??