IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, April 19, 2011

Uncle 'K' Kopitiam TTDI

morning!!!
eeiiii geram aku tau ngan Qi host JJCM tu..
aku tgk dia mkn2 ahad lepas teros aku ngidam..hahaa

ahad tu ade 3 tempat kan dia pegi
aku teringin yg foodcourt kt Selayang tu, tapi xtau plak celah mana kedai tu

so kite terjah TTDI je la..KOPITIAM UNCLE 'K'
senang jek nk cari nye
kat area pasar TTDI tu..ko pusing2 shoplot situ mmg nampak tepi jalan

aku pegi malam ahad tu..dlm kepala da hafal da si Qi tu makan ape
tp time nk oder tu sume menu Qi makan da sold ou..wah wahhh wahh korang lagi laju ek

so kasi oder la menu lain..
ni sup ayam..pedas mmg terbaek la

ni Char Kuew Teow ..tapi tak basah pn..jenis kering2 gak
rasa not bad la..udang besar :-)

ni syarul oder Nasi Goreng Kampung
mmg ekna ngan selera dia..pedassss jugak


seperti biasa bile buntu xtau nak minum ape, kite oder air suam sudah :p
alolooo sepet2 mata gelak..hahaa
kesimpulannye: kedai ni lulus untuk tekak syarul tu
dia xgemar sgt kopitiam2 ni..sbb bg dia konfem xsedap
tapi yang ni mmg sume food dia mmg berasa la garam cili..hahaa
harga pn ok la stendet kopitiam lain :-)

-pegi la

13 comments:

mama tisya said...

aku tgk gk JJCM aritu..wah dh smp ko ye...uiks buntu nk minum apa...aku kalo mkn luar jrg minum air kosong..kalo mkn biasa2 je minum air sejuk(kosong)...heheheh

SyaNa said...

erryn~ aku ni kadang xde idea nk minum ape..bile tgk ko oder air kadang mcm jeles gak..hahaa
nape aku xde kekuatan nk oder air mcm ko..hahaa

mama tisya said...

lawak la ko..aku kalo mkn luar cr air yg mcm menarik nk sap gmbr bole...hehehehe

Nana said...

aku mmg xminat kopitiam
pegi la juga..
kdg2 tu nk try kan
tp old town xpenah masuk hehe caya x

AdanyaKauUntukku said...

akak pun ada tgk JJCM ari tu
terbekenan nak pegi yang Selayang tu.....

tgk butter prawn dia kan..
menawan kalbu ok..

tapi ntah bila sampai tak tahu lah..

Syana dah pegi yek Kopitiam Uncle K nieH....

shioookkk kan....tu si kenit tu lagik shiokkk

POSH76 said...

Sedapnyer masuk dlm checklist nak terai hehe

SyaNa said...

erryn~ lagi 1 kan, aku dok la ngidam nak mkn nasi goreng nenas
sbb ko kan suke mkn tu

nana~ tp yg ni jenis lain tau..ko try la..menu dia lain dr kopitiam biasa tu

kak ila~ tu la tgk yg selayang tu mmg best..murah2 plak tu

posh79~ pegi2..mmg best..

amyeryn said...

byk tul ko ngidam...tkpe mkn la apa saje selagi lmkn btul tk..pedulikn org ckp bdk dh naik...aku la tu..hehehe..rezeki jgn di tolak..p ler try nasi goreng nenas kt johnnys..hehehe

Dee said...

wah..kemain laju lagi.terus terjah eh..nampak sedap je..tp tulah..dee dlm proses tgh diet ni..hehehe..

mya said...

babe nanti jom kita pegi yg kt selayang tu nak tak?
ajak payiet sekali..
aku teringin butter prawn dia..
nampak tempting sangat!
murah lak tu.. Rm12 tapi byk kan..

SyaNa said...

erryn~ hahaa kan selagi bleh makan kitee makan
kang da sakit xbleh mkn lg haru

dee~ bab mkn aku mmg laju..hahaa
selamat diet dee

mya~ jom jom..ko tau ek tempat..nnt aku roger ko

Asma said...

laju je ko kn syana..aku minat tul tgk JJCM sejak ada Qi ni..time pompuan2 dulu tu bese2 je..

aku pun teringin nk g selayang gk..ko tgk tk episod yg sebelum tu yg dia mkn mee bandung muar kt selayang gk kot..gerai bese je..cm teringin lak aku..

Eri-chan said...

alamak nape i tak nampak u dat day..after the show, i pergi sana makan nasi goreng kambing.. si Qi tu memang makan banyak kurus gak....hadoi..tapi entry kuar 22hb la..byk naa entry beratur..hehe anyway suka baca blog pasal makan..kekekeke