IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, July 23, 2012

Masakan hasil dari kebun kecil ku..ewahhhh

ha korang meh kagum2 ngan aku meh...
1st ramadhan aku buke posa umah mama kt Gombak (Sg. pusu) - ramai plak yg tny gombak celah mana kan..
mama aku dok kuarters guru sg. pusu dpn skolah intergrasi tu :-) 


tapi ralat nye aku lupa nk snap gambar time kt umah mama tu menu buke posa tema dia Masakan Ala Kampung 
cewahh sgt kan..hahaha 
*lupa plak diri seorang blogger time tu* 


 ok lupa kan cerita 1st ramadhan meh sini nk tayang ape aku masak utk 2nd ramadhan 
:-) 
 kenal ni masak ape???
Masak Lemak Udang Pucuk Ubi

haa....tu pucuk ubi tu..kakak ko ni yg tanam
oh campur sekali cili api ye
kagum tidok???
hahahaa


ini Ikan Cencaru Sumbat
tipu la kalo kata ikan tu aku bela kan
tu bahan2 dlm ikan tu mcm serai + daun kunyit, hakak gak yg tanam
hehehee 


ni ha..Sayur Bendi Goreng
yup..bendi tu aku tanam
*riak sket*
heehee


Hasil tuaian kali ini
mak bangga nak..hahahaa

agak2 pokai poket dok shopping brg raya jek, takpe la..bendi pn ada yg da berbunga..
nnt kite makan bendi lagi
:-)

*ampun sekali lagi, kasi seksa perut korang*
ala korang pn ape kurang nye..lumba2 show2 gambar makanan ek

16 comments:

♥cikmOt♥ said...

sila tunjuk kebun kecil kamu itu..

mood: jaki aku ni weiii

Falsya said...

masakan kampung mmg terbaik la....adehhhh..

SURIA AMANDA said...

itu la untung berbudi pada tanah kan..dpt hasil yg lumayan..umah baru aku tu..tanah selangkah pun xde...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kagummmmmmmmmmmm hasil kebun sendiri ;-)

♥ Wina ♥ said...

kena biasakan diri menahan nafsu tengok gambar makanan bulan puasa nie ehehehehee

Dee said...

akhirnya tanah membalas budi..syukur..makan pun mesti rasa seronokkan..

Pinkjambu said...

hoiiiiiiiiiiiiiii!!! bestnya main petik2 belakang omah!! kikiki... best best!!

mama tisya said...

kemain masak dr kebun...mcm citer ahmad albab..bpk die bercucuk tanam kn..hehehe

Nory Zoulkefle said...

Wahhh segar2 dari ladang ni...cedappnyer...

watyz said...
This comment has been removed by the author.
watyz said...

hebat la ko kan ble tanam siap dh tuai pon. aku tanam kat kedai. ahahahha

ALoNa CintamaniszLite said...

Bagus hasil fresh dari ladang ni, hehe. Dijamin takde semburan racun serangga..hihi..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahhh..segar drpd ladang nieh...bravo2.ym pun baru je tuai kcg pnjg kelmarin, dh slmt pun dlm perut masa sahur...huhu

AdanyaKauUntukku said...

rajin Syana masak yek
setakat ni yang akak sempat masak untuk juadah berbuka puasa cuma bergedel....huhuhu

sanagt teruk kannnnnnnn

Nana said...

dasat la..
seme hasil tanaman
xde bahan kimia ni hehee

Haslinda said...

hihihi tergelak2 baca part ikan cencaru takkan bela jugak kan :)