IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, July 30, 2012

Ustaz Syamil Iman - Insya Allah

assalamualaikum.....

hajii....mau pegi mana tu????


hahahaa..cute gile anak aku ni
hahahaa ok kelakar bile puji anak sdiri terang terangan
hahahaa gelak lagi

ni ha, gambar kt kampung weken ari tu
sebok nk ikut papa ngan wan gi masjid
dok selongkar almari jumpa jubah abang sedara nye
muat2 ha..

jom gi solat!!!

aku tanya syarul Iman dok mana time dia solat
papa jawab: Iman dok depan Imam..
what??? hahaa
nasib la wan sendiri yg jadi Imam..
kalo org lain mau kena complaint

risau gak kalo nk bawak anak kecik gini gi surau ke masjid ke kan
buat kite tak kusyuk solat jek, takut dia kuar dr masjid ke
takut dia kacau org ke

nanti dlm umur 3-4 tahun boleh la start bawak
kasi dia kenal surau masjid

Impian aku ngan syarul nak masuk kan dia skolah tahfiz
insya Allah kalo ada rezeki boleh la anta Iman
kot la jadi macam Ustaz Don ke kan
sejuk perot mak ko ni..hahahaa

----------------------------------------------------
Dialog suami isteri sebelum dapat zuriat

Isteri: Nanti dapat anak lelaki, nak anta dia tahfiz, boleh jadi ustaz
Suami: OK
Isteri: Tapi anak perempuan, sayang nak dia jadi pelakon ke, model ke..
Suami: ???? 

*Ok itu dulu..skrg of cos aku nk anak pompuan pn jadi ustajah*

9 comments:

Saleha said...

saya ingat ramadhan tahunni bolehlah berteraweh di masjid, pergi sekali je aritu tp sebab bawak anak, anak lari lintang pukang buat masjid macam padang bola, bertempik riuh rendah, sembahyang kitapun jd tak khusyuk..
ermm marah pun budak2.. sekejap duk diam pastu buat balik..

SURIA AMANDA said...

alhamdulillah..sojuk perut ko kan nok tgok dia mcm ni..

♥cikmOt♥ said...

AKU TAHUN NI TAK PERNAH P TERAWIH...

yelah anak kecik kan...saper mau nengok...

owh ustad iman...comel sungguh

mama tisya said...

ye la kalo bdk2 jeis hyper takut kaco org plak..by 4thn ok dh die dh beso skit..tisya pn aku bw time 4thn tu pn pesan jgn wat bising...

Falsya said...

comel gilos okayhssss..

AdanyaKauUntukku said...

akak selalu panggil fahim "Imam Muda Ibu" .... pastu siap pesanan ringkas..... "Nanti kalau ibu meninggal...Fahim imamkan solat jenazah ibu tau" ** sayu je hati **

ALoNa CintamaniszLite said...

owh...ada balik tepen ye ramadhan ni...

Iman mmg kiut lah pakai cenggitu.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

comei...comei... dasat iman tue duk depan imam ;-)

watyz said...

syomel la ustaz ni... :)