IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Tuesday, July 24, 2012

Pengalaman berbuka puasa hari pertama bekerja

kemain tajuk kan...

Morning korang!!!!
meh nak story sket..nak ngadu sebenar nye...

opis aku ni, bulan posa mmg balik awal..4.30 bos da suh calllooo
tapii....aku tak callo2 sbb syarul balik kul 6

so mcm no point je kan, bos kasi balik awal pn still aku blk cam biasa
cuma yg best nye tu, aku bleh window shopping kt bawah ni lama sket la
*mak suke* :)

syarul sampai opis aku kul 6.20 gitu terus pecut lelaju...
best gak wei balik lambat gini..sbb jalan adalah tidak jem
wahhhh kt tol duta tu, laju jek boleh lepas

jalan clear so senang la mau pecut kan...
dlm kul 7.05 da smp kt area Puncak Alam tu *hepi*
so plan aku gi param, syarul gi amik Iman kt school

tapiii.......boleh plak nak smp Fasa 3 (da lepas econsave) tu jem yg panjang plak tu
-org Puncak Alam je tau kawasan aku sebut ni-
stresss hokeyy..mau 5 minit stuck situ

so terpaksa tukar prog...terus sama2 gi amik Iman sbb takut kaco cikgu dia nk prepare utk buke kan
da amik Iman, dlm kul 7.20 tu smp la kt param

huhu time ni da mcm masuk Explore race, amazing race da haii
punya la laju aku berjalan, kalo boleh aku nk berlari jek..tp dah ko kenapa nk berlari kt pasar kan
so jalan la laju2 nk pilih makanan smp nk semput aku..

aku ngan syarul siap berpecah aku gi kanan dia gi kiri sbb ape yg aku nk belah kanan, so gi kiri
konon nk beli burger bakar..sekali abis ko
sedey mmg sedey..tp pasrah je la

syukur la dpt gak aku beli nasi dagang..walaupun, bile tahun plak aku suke nasi dagang kan
sbb da kelam kabut, aku pn main beli jek

balik umah, sempat la dgr azan time nk bukak pintu
sumpah, sgt kelam kabut..dgn air x sempat nak hidang
terus ngap kurma dulu...

pastu tgk nasi syarul pn, alahai ntah ape2 lauk dia amik
masing2 makan dgn muke kelat..hahahaa

yg bestnye, aku siap amik no telefon budak burger tu
hahaa nnt call jek oder dulu suh dia simpan..bijak kan??? hahaha

hari ni pn aku rasa akan ada lagi perlumbaan jalan laju kt param
mau kurus aku kalo gini ari2..hahaha *berangan*

-ape2 pn bersyukurlah kite dapat makan even bukan selera tekak kite..
dari ada umat Islam negara lain yg langsung xdpt makan..
syukur alhamdulillah....


16 comments:

Falsya said...

Dekat2 nak Buka mmg jalan lengang..penah jadik mcm tuh gak..sgt2 xbest sbb kelam-kabut kan..ber-marathon aku ngan laki aku nk crk makanan..blk plak tetibe je laki aku dpt aura Alex Yoong...wakaka..

InaIn said...

hehe.. tau.. tau.. kat mana tu. semalam dpt blk awal sebab abg tak keje. smpai pasar ramadhan, org tak ramai lagi. tp bila nak balik, org dah start ramai. hari ni tak tau la macam mana sebab abg dah keje. mungkin jadi macam syana gak kot...

mama tisya said...

ko mmg tk drive ek...kalo dh ptg2 camtu biasa la sure kelamkabut tp kalo p PARAM lewat sure peniaga byk bg extra..ke tk dpt:)

Jiejah @ Iza said...

hahahahaa gelak aku bygkan ko amazing race sorang² kat param ..sure param dah lenggang kan masa tu ekekeke .

SyaNa said...

aku pn harap gak kot dpt lebih ke, dapat 1/2 price ke..tp jangan harappp...hahahaa

Pinkjambu said...

wey, zaman laki aku balik kol 6 dulu, camtu le kami hari2.. aku nak balik kol 5 pon, maleh ler, ko tau le nak balik gombak, jgn harap pakcik teksi nak amik, sikit lebih kurang, kadang2 menanges sorang2 kat taxi stand.. so better aku tgu laki aku.. smp kadang tak larat nak marathon pon ade, jln le melenggang2.. hai sedih.. kikiki...

Mya said...

babe, kan syarul boleh tukar flexi hour.
macam aku ni ha.
masuk 7.30 balik 4.30.
suruh la dia jumpa boss dia.
mesti boleh punya lah..

♥ Wina ♥ said...

ahahahhh tergelak baca!

kat param bawah rumah nie tiap tahun makin sesak...seksa betul semalam bawak budak 2 org tu

POSH76 said...

betul balik awal pun sampai lambat jalan jem giler

SURIA AMANDA said...

semalam jemmed x hengat...masing2 nak redah jem walau balik awal..sampai umah kul 6 lebih...mandi2..what!!!!alamak..ruginya...tau td lagi dah bukak posa..huhu (kes smlm)

Cik Rongoks said...

ika pon balik awal gak keje tp abg ika selalu amik lambat. hukhuk

FARAH deeb said...

Siannye ... kite kol 4.29 dah terpacak dpn pintu lagi tgg 4:30 akaka... jalan pun highway mrr tu tak jem sammmmmpai le ke umah. Dh gi PARAM, amek budak sume pun bleh balik umah tido jap lagi akaka.. haa amacam? Jeles la jeles laa... *astagfurallahalazimmm syaitonnye daku! Ahaks*
My latest Entry :)
JJCM: Day 2 Ramadhan 1433

gee ryder said...

takpela balik lambat, ada alasan tak payah masak haha

Nana said...

sian ko rushing gile
aku ni blk kul 5
jalan xjem
blk umah bole lepak2 dulu
nak masak kang
mak dah siap masak
tinggal makan je ehahha

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

burger bakar mana ?? roger aku no dia wei ..

watyz said...

kelakar beb aku baca citer ko. siap senyum2 bagai... hehhehe