IKLAN BERBAYAR

Nak tengok entry lama?? search je

Monday, July 16, 2012

Sabah ~ Rumah Terbalik

Ok sambung lagi cerita sabah
balik dari tgk lembu tompok2 hitam putih tu, terus gerak turun 

kire dr Kundasang tu terus cergas turun ke kota kinabalu balik
so otw tu boleh la singgah tgk mana tempat yg best 

ni kat area depan Kinabalu Park 
benti pegi toilet :p



alolooo comey sgt la anak syarul tu
hahaha muke seketol ikut pak nye

sejuk kt sini
ni pn tgh posing2 sekali hujan turun
berlari msk kete


yang aku cakap susah cari makan area sini tu ko tgk la gerai2 tepi jalan ni
ni hala b4 smp Kundasang dr KK

lepas dr hotel kinabalu park tu aku rasa banyak tempat makan HALAL
sbb hari yg smp nk tido kinabalu park tu, tak sempat lalu pekan kundasang so aku tak tau yg byk kedai makan halal situ
sbb tu time kt hotel makan beria aku bfast tu
takut kang perot lapar
sekali tu bile pegi memorial war kundasang tu elok jek ada kedai makan berlambak area sana
:p
so korg jgn risau ok..boleh makan kedai kt pekan kundasang sana


dalam 1jam lebih tu sampai la kt Rumah Terbalik ni
tiket masuk dewasa RM10.00

tapi syarul tak masuk pn
dia kabo, xmo bazir duit msk tempat gini..da la xbleh amik gambar dlm umah tu
dia suh aku bwk Iman msk

ni kt area luar

kt luar jek boleh posing2 amik gambar

time ni panas gile x hengat
rse sakit kepala aku...
nasib Iman cool time ni..kalo dia pn meragam mmg bertambah plak panas aku :p

kereta terbalik
ko mampu???

bagi aku biasa2 jek rumah terbalik ni
kire kalo ko x sayang duit, boleh la bazirkan RM10 tu masuk sini
kalo ko mcm syarul, baik ko xyah msk
hahaha sbb mmg pn terhape2 ntah
da la kemain laju staff dia iring kite smp ke pintu exit

tak sempat nk menghayati suasana dlm tu

mmg wujudnye Rumah Terbalik ni semata2 sbb nk kaut untung
da la x kasi amik gambar
kemain ekslusif bagai kan
sekali bile kite byr RM10 x sampai 5 minit kite dok dlm rumah tu
:(

rumah dia kecik jek..msk ikut pintu depan, dia tunjuk sekali lalu ruang tamu, bilik, dapur pastu terus kuar..tak dan sgt aku nk belek benda2 dlm tu

ye la aku rse dia takut ade yg pengsan kot
sume benda terbalik dlm tu, kang sume dok terteleng2 kepala sekali jatuh gedebuk naya plak kan..

kang kena saman plak aku..ok la, gini la ayat aku:
"wajib pegi kalo ada tak sayang duit.."
hahaha



11 comments:

♥cikmOt♥ said...

hehehe, betul betul betul...
tapi kena p jugak, nanti kurangnya orangn citer ko kata ko dah p kan...ihikss

ALoNa CintamaniszLite said...

takleh komplen ke naper laju sgt?? Mmg bayar RM10 tu utk 5minit aje ke?? huhu..

Falsya said...

kene bayar gak ke syana..aku ingat pree je masuk..hahaha..

PUANSTOBERI said...

Lor..ada staff assisst ke? tak bes ah.. mmg mahai la kalo gitu gaya.
Sebenarnya kalo nak carik kedai makan area Kundasang ni, lajak dpn sket, smpai pekan Ranau. Situ, Insyaallah..senang. Ada KFC, ada food court - org Islam yg run. Jadi, tade masalah. Jauh sket la dari Kundasang, tp dlm 20minit camtu ja :)

mama tisya said...

patutnye bg la amik gmbr kn...saje cekik darah...hehehe tp aritu aku ada tgk dlm paper psl rumah terblk die tunjuk yg belah dlm smua terblk tp kt overseas la bkn yg kt sabah ni

SURIA AMANDA said...

x yah la kalau mcm tu..buat apa membazir kan..

Nana said...

klw bole masuk xkisah bayar seploh hengget
ni dok luar je
mmg klw dtg lg
tak masuk la aku hehhe

Cik Rongoks said...

waaaa..rumah tu ^^
terbaik !

My Love.. said...

eh rm10 tu apa je la banding ngan tiket flite n duit hotel..harus la g tempat2 yang mmg wajib..mana leh xg..hehehe..

tp farm tu xbest ek? asal orang lain smua ok je..bau je la kena tahan kot kan..

tgh pujuk hubby nk g KK bulan 10 ni..

Ami said...

aku tak gi pon rumah terbalik ke tertonggeng nie hehe tapi desa cattle tue aku sgt suka,gi ptg2 boleh tgk diorang perah susu,mase aku gi takde plak bau sgt,ok je.kundasang ade je restaurant halal;ada hidayah,pastu depan die iman ke name ape ntah,ade jual chicken wing.before kinabalu park pon ade restaurant halal yg agak besar gak.ummi tak study betul2 dulu nie before jln kekeke.

♥ Wina ♥ said...

memang strictly 5 minit je ke boleh jalan² kat situ? hurmmm x berbaloi rasa RM10

padahal benda unik macam nielah galakkan org amik gambar kan?